8 vinkkiä miten lisätä kasviksia ruokavalioon helposti

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadeli

Milloin olet viimeeksi tarkastellut kasvisten määrää ruokavaliossasi? Ajoittain kannattaisi tehdä zekkaus ja pohtia kuinka paljon tulee popsittua värejä lautaselta. Jokainen varmaan tunnistaa suomalaisten ravitsemussuositusten kuuluisan lauseen ”puoli kiloa päivässä ”. Puoli kiloa saavutetaan yllättävän helposti, kun vähän keskittyy.

Mitä hyötyä kasvisten syömisestä on?

Runsaasti kasviksia sisältävä ruokavalio pienentää tutkitusti riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Lisäksi kasvispainotteinen ruokavalio auttaa painonhallinnassa. Kasvikset ovatkin mitä mainion asia ruokavaliossa jo sen takia, että 

A) ne sisältävät vain vähän energiaa = saa SYÖDÄ PALJON ja 

B) ne sisältävät paljon tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita, hivenaineita ja antioksidantteja.

Näin ollen kasvisten syöminen auttaa jaksamaan ja pysymään terveempänä!

Mielestäni onkin tärkeää nauttia kasvikset oikeasti kasviksina, mikäli allergiat eivät rajoita. Vitamiinit purkista on hyvä lisä, mutta aidoista oikeista kasviksista saadaan paljon muutakin kuin vitamiineja ja hivenaineita. Kasviksista saadaan mm. tärkeitä elintärkeitä kuituja, jotka ovat hyväksi vatsalle ja suoliston normaalille toiminnalle. 

8 vinkkiä miten lisätä kasviksia ruokavalioon helposti

1. Tee smoothieita, joihin lisäät marjoja ja hedelmiä. Samoin vihreistä kasviksista saat helposti viherjuoman, joka on oikea terveyspommi. Aamupuuron sekaan saa ujutettua myös helposti marjoja ja hedelmiä.

2. Picadelin salaattibaarit ovat mitä mainioimpia keksintöjä saada helposti sekä edullisesti erilaisia kasviksia ruokavalioon. Täytä kulho mieleisilläsi kasviksilla, täydennä proteiinilla ja hiilihydraatilla. Lisää vielä hyviä rasvoja ja nauti! Täydellinen lounas tai illallisvaihtoehto niin kiireisiin kuin kiireettömiin päiviin. 

3. Pidä hedelmiä ja kasviksia mukanasi välipaloina. Picadelin salaattibaarista voit myös valita pienen kulhon esim. raikkaita hedelmiä välipalaksi tai vaikkapa leffaevääksi!

4 .Keitä tai paista kasviksia ja tee erilaisia wokkeja lisukkeeksi. 

5. Pyri keräämään lautaselle paljon eri värejä – joka aterialla. Vihreitä, punaisia, oransseja ja keltaisia kasviksia. Ne sisältävät paljon tärkeitä vitamiineja, antioksidantteja ja hivennaineita. Kehosi ja mielesi kiittää. Värit ovat kauniita lautasella.

6. Kasviksia voi myös lisätä erilaisiin taikinoihin esimerkiksi raastamalla. Miten olisi porkkanasämpylät? Mulle ainakin maistuisi!

7.  Kokeile rohkeasti uusia kasviksia ja kasvisten yhdistelmiä. Picadelin salaattibaarista saat helposti maistiaisia kulhoon ilman, että tarvisisi ostaa esimerkiksi koko pussillista jotain tiettyä. Picadelin salaattibaareista löytyy myös usein erilaisia mielenkiintoisia yhdistelmiä, joita ei tule tehtyä kotona.

8.Pilkotut kasvikset ja dippikastike! Täydellisiä koti-illan leffaeväitä. Mulla ainakin uppoaa huomaamatta iso satsi värikkäitä ja rapeita kasviksia mahalaukun uumeniin.

Picadelin sivuilta pääset kurkkimaan valikoimaa. Keräsin tähän kuvaan muutamia omia suosikkejani…

Kuinka paljon sä syöt kasviksia päivässä? Uppoaako puoli kiloa helposti? Mulla uppoaa ja vielä enemmänkin. Toivottavasti mun vinkeistä oli teille apua!

Picadelin salaattibaareja löydät mm. Kauppakeskus Redin alakerran K-SupermarketistaK-Supermarket Kaisaniemestä, Postitalosta, Konalasta, Munkista, K-Market Pasaatista, Pasilan Asemalta, Robalta ja Lapuankadulta. Lisäksi Citymarket Ruoholahti ja Easton tarjoavat isot valikoimat herkullisia Picadelin salaattiaineksia.

Iloa ja energiaa päiväänne!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti