TERVEELLINEN JA HELPPO VÄLIPALA x 8

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Välipala kuuluu itselläni jokaiseen päivään noin 2-3 kertaa nautittuna. Välipalan koostamisella on iso merkitys jaksamisen kannalta ja kannattaakin suosia ravitsevia ja terveellisiä raaka-aineita. Välipala antaa energiaa, pitää verensokerin tasaisena ja auttaa ateriarytmin ylläpitämisessä.

Mistä koostuu hyvä välipala?

Välipalan on hyvä olla proteiinipitoinen, jotta se pitää nälkää. Hiilihydraatit välipalassa taas antavat energiaa ja auttavat jaksamaan seuraavaan ruokailuun saakka. Hiilihydraattipitoinen välipala kannattaa nauttia ennen treeniä, jotta saa lisäpotkua urheiluun. Hyvät rasvat taas antavat pidempi kestoista energiaa. Hyvä välipala sisältää myös kuitua, joka tekee hyvää vatsalle ja suolistolle.

Suosin yleensä itse tehtyjä välipaloja, mutta tarpeen tullen käy hyvin myös proteiinipatukka / välipalapatukka, jossa on ravintoarvot kohdillaan eli vähäsokerisia ja mahdollisimman lisäaineettomia.

Banaaniletut marjoilla, maapähkinävoilla ja hunajalla.

Milloin välipala kannattaa syödä?

Välipala kannattaa ajoittaa niin, että ruokarytmi pysyisi tasaisena koko päivän. Jos esimerkiksi syöt lounaan 11 aikaan, niin välipala-aika voisi olla hyvin 14-15 aikaan. Jos taas suunnittelet välipalan nauttimista ennen treeniä, niin noin 60 minuuttia aikaisemmin on aika sopiva väli. Suosittelen syömään jotain aika helposti sulavaa mitä lähemmäksi treeniä välipalan syöminen jää. Esim pienen proteiinismoothien voisin hyvin juoda vaikka 30 minuuttia ennen treeniä. Mitään kovin isoa ja rasvapitoista en suosittele syömään juuri ennen treeniä, koska tällöin välipala saattaa aiheuttaa väsymystä eikä sula helposti vatsassa. Sopivan kokoinen, terveellinen, energiaa antava ja hyvistä raaka-aineista koostuva välipala on se juttu!

Kaura-porkkanaleivät

Listasin teille omat välipalasuosikkini, toivottavasti saatte inspiraatiota niistä!

Välipala x 8

1.  Tuorepuuro chiasta. Valmistuu vartissa, mutta voit tehdä vaikka jo edeltävänä iltana jääkaappiin valmiiksi. Maukas ja terveellinen reseptini täällä. Chiapuuron otat helposti mukaan rasiassa vaikka työpaikalle.

2. Omatekemät kaura-porkkanaleivät ( GL, maidoton). Äärimmäisen helppo resepti täällä.

3. Riisikakut kananmunalla ja avokadolla.

4. Banaaniletut (GL, maidoton) menevät ihan ”normiletuista” ja maistuvat todella hyvälle. Helppo resepti täällä.

5. Raikas, mutta täyttävä smoothie toimii aina ja antaa ihanasti energiaa. Marjaisa proteiinismoothieohje täällä. 

6. Perinteinen puuro kauramaitoon tehtynä haluamillasi lisukkeilla.

7. Omatekemät kurpitsansiemensämpylät (GL) haluamillasi täytteillä. Ohje täällä.

8. Hedelmä + jokin proteiininlähde (esim. kasviperäinen rahka, kananmunat, pähkinät, mantelit)

Mitkä ovat sinun suosikki välipalojasi? Löytyykö samoja kuin minun listaltani? 🙂

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Jätä Kommentti