HERKUTTELIJAN VEGEPIZZA (GL)

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Teinpä elämäni ensimmäisen kerran täysin vegaanista pizzaa. Olin aluksi vähän paniikissa, koska juusto….mutta lopputulos sai suun hymyyn. Kun on oikeanlaiset raaka-aineet, niin hyvä tulee. Nykyisin kai löytyy paljon(?) erilaisia vegejuustoja, mutta en ole ehkä osannut etsiä oikeasta paikasta ja mennyt vähän ohi. Kertokaa mulle mikä on paras vegejuusto ja mistä sitä saa? Mutta siis, pääpointtina oli, että ilman juustoa voi tulla myös hyvää! Vegepizza olet tullut jäädäksesi keittiööni, tervetuloa.

VEGEPIZZA

Pohja: 

  • 2 dl kurpitsansiemenjauhoja (GL)
  • 3 dl kaurajauhoja (GL)
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • loraus oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • (kuivahiivaa 1/2 pakettia)

Täyte 1: 

  • 2dl Alpro Soyan kasviperäistä jugurttia
  • 1,5 punasipulia
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • persiljaa (tai muuta tuoretta yrttiä)

-tomaattipyreetä

Täyte 2:

  • nyhtökauraa
  • tofua
  • ananasta
  • tuoretta chiliä
  • pizzamaustetta + mahdollisia muita haluamiasi mausteita

Tee näin: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi sekä öljy. Anna seisoa hetki (15 -30min) pyyhkeen alla. Tee sillä välin kastike jugurtista ja sipuleista. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun valmista, muotoile taikina pellille, levitä päälle tomaattipyree sekä seuraavana sipuli-jugurttiseos. Lisää lopuksi haluamasi täytteen ja minun tapauksessa ne oli nyhtökaura, tofu, ananas ja punainen aika kirpsakka chili! Tuo jugurttisipuliseos on aika mielenkiintoinen pizzassa, suosittelen testaamaan! Paista pizzaa uunissa noin 15-20 minuuttia (vahdi ettei reunat kärtsää).

Vegepizza syntyy helposti

Kastike on fleek!

Täytteet päällä ja uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi

Come to mama!

 

Millaisia vegepizzoja te olette tehneet? Laittakaa linkkejä blogeihinne / reseptiä kommenttiboksiin! 🙂

Lue myös reseptini maukkaisiin kurpitsansiemensämpylöihin täällä.

Kurpitsansiemenjauho saatu yhteistyössä Foodinin kanssa. Saan myös ilokseni jakaa teille -20 % alennuskoodin Elina20 foodinin verkkokauppaan, jonne pääset täältä.

Seuraa minua:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

camilla 18.10.2017 - 15:01

kukkakaali pizza olen tehnyt pohjassa munan sijasta chiaa löytyy netist resepti.kokeile juuston sijasta pehmeä tofu tai soijajogurtti perunajauhoilla myös caschewkerma toimii.eikä aina juustoaedes tarvitse.pizzaa syön kaurajauhopohjalla ja sienillä nyhtökaura tomaatti rucola ym täyte vegaani kun olen.syötkö pizzaa usein?siis NOrmaalia?suosikkitäyte?itse tehty eines ravintola vai nouto?pakastepizzoista onko kokemusta?

Reply
elinaadasofia 18.10.2017 - 17:14

Moi Camilla!

Cashewkerma kuulostaakin tosi hyvälle. Voisin kokeilla sitä muutenkin ruuanlaitossa! Syön pizzaa vähän vaihtelevasti, kotona tule tehtyä ehkäpä kerran kuussa, välillä useammin ja välillä harvemmin. Einespizzoista, pakastepizzoista en välitä, enkä ole moniin vuosiin syönyt, mutta ravintolasta sen sijaan saatan joskus hakea herkkupäivinä. Suosikkitäytteet ovat ravintolassa juurikin eri juustot, kana, katkaravut..Kotona teen usein riistasta pizzaa myös ja nyt uutuutena alan tekemään enemmän vegepizzoja 🙂

Reply

Jätä Kommentti