Sä oot idiootti

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Somekiusaaminen on valitettavan yleistä tänä päivänä ja luulen, että näin on osaksi sen takia, koska siitä ei puhuta tarpeeksi. Minä omistan tämän tekstin aiheelle. En halua, että kukaan joutuisi somekiusaamisen tai ylipäänsä minkään kiusaamisen uhriksi. Se, että jaan omassa somessani välillä näitä ilkeitä kommentteja ei tarkoita sitä, että kaipaisin sääliä tai jäisin rypemään ilkeisiin kommenttehin. Ei. Kommenttien julkaisemisen tarkoituksena on havahduttaa jengiä ajattelemaan. Vaikka somella on paljon hyviä puolia, on se myös toisinaan hyvinkin raadollinen paikka. Paikka, joka sallii somekiusaamisen liian helposti.

Jos mun ulkonäköä haukutaan somessa tai jossain lehden kommenttipalstalla, niin ei voisi vähempää kiinnostaa. Kaikkia ei voi miellyttää, eikä tarvitsekaan. Se on selvä se. Sen sijaan, jos joku alkaa vähättelemään ”persoonaa” tai älykkyyttä, niin se tuntuu pahalle. En kuitenkaan anna tälläisten roskakommenttien vaikuttaa itseeni tai itsetuntooni muuten kuin voimaannuttavana. Tiedän itse millainen en ainakaan halua olla ja haluan käyttää tämän voimaantumisen siihen, että voin itse olla somessa parempana esimerkkinä ja havahduttaa muita. Somekiusaaminen ei ole missään muodossa sallittua.

Somekiusaaminen joukkolynkkaamalla

Julkaisin siis vastikään Facebookissa postaukseni Zakopanen reissulta ja sain tämän postauksen alle  joukkolynkkausviestejä sen takia, koska vahingossa kirjoitin Slovakian sijaan Sveitsi ”esittelytekstiin”  (Zakopane sijaitsee Tatravuorien kupeessa lähellä Slovakian rajaa – eli kirjoitin vahingossa Sveitsin rajaa). Blogiin kirjoitin kuten pitikin. Osa näistä postauksen kommenteista oli asiallisia ja spekuloitiin sitä, että vahingossa kirjoitettu. Osa kuitenkin alkoi lynkkaamaan blogin tasoa ja joku taas päräytti ilmoille, että olen idiootti, kun en tiedä missä kyseinen paikka edes on.  Ja tähän toki nauruhymiö. Onko tämä sopivaa somekäyttäytymistä? Tekeekö se musta idiootin, kun mulla meni kaksi S -kirjaimella alkavaa maata sekaisin?

Haluan muistuttaa, että seuraavalla kerralla, kun oot laukomassa negatiivista ja ilkeää kommenttia (huom rakentava asiallinen kritiikki on ok!), niin mieti hetki miltä susta tuntuisi, jos joku kohtelee sua huonosti tai loukkaavasti? Entä jos joku kohtelee sun lasta huonosti? Haluatko sä olla se, joka lietsoo negatiivista ilmapiiriä, sen sijaan kun voisit olla positiivinen? Oot varmaan kuullut, että negatiivisuus lisää negatiivisuutta kun taas positiivinen positiivista ajattelua.

Somekiusaamisen taustalla yleensä on se, että kiusaajan omassa elämässä ei ole aivan kaikki murot kulhossa. Omaa pahaa oloa ei osata käsitellä ja oksennetaan se muiden päälle. Voin kuitenkin luvata, että oman itsetunnon pönkittämiseen löytyy paljon järkevämpiä ja parempia keinoja, kuin toisten lyttääminen.

Eihän kiusata ketään. 

Oletko sinä kokenut somekiusaamista?

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

4 kommenttia

Mia Malmi 11.7.2019 - 12:06

Näin se juuri on! Omaa pahaa oloa oksennetaan muiden päälle. Aina on helppo huudella ja arvostella niitä, jotka tekee ja uskaltaa toteuttaa itseään ja unelmiaan. Ja onhan se niinkin, että mitä suositumpi bloggaaja, sitä enemmän kateellisia. Eli ota kohteliaisuutena. Vaikka tiedän, että se sattuu. Hyvä, kun kirjoitit tästä. Ihanaa kesän jatkoa sulle, Elina! <3

Reply
Elina Ada Sofia 11.7.2019 - 16:46

Heippa Mia <3

Kiitos viestistä! Näinhän se on, silti ihmetyttää ihmisten käytöstapojen puute! 😀 Ihanaa kesää myös <3

Reply
Veera Bianca 9.8.2019 - 09:28

Vitsit miten hyvä postaus tärkeästä aiheesta <3 Mä ihmettelen jatkuvasti tätä ihmisten somekäyttäytymistä niin itseäni kuin muitakin kohtaan, menee välillä niin yli ja sitä miettii että mikä tarve ihmisillä tällaiseen on, käsittämätöntä!

Reply
Elina Ada Sofia 11.8.2019 - 03:44

Kiitos ihana! Ja jep, ei voi ymmärtää 😀 välillä menee ihan usko ihmiskuntaan.

Kivaa viikonloppua <3

Reply

Jätä Kommentti