Rakas rahapäiväkirja – Paljon meni viikossa rahaa ruokaan?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Mun mielestä on hauskaa lukea muiden rahapäiväkirjoja, joten päätin toteuttaa oman ruokamenoihin suuntautuvan tarkkailun. 

Mulla vaihtelee todella paljon se summa, joka kuluu ruokaan ja juomaan viikossa. Välillä tulee syötyä enemmän kotiruokaa, kun taas toisinaan tulee tilattua ruokaa kotiin tai käytyä ulkona syömässä. Se on selvää, että silloin rahaa säästyy, kun tekee ruuat kotona.

Rahapäiväkirja – ruokamenot 

Torstai 7.6 : Lidl ruokaa 6,50€

Perjantai 8.6: Picadeli salaatti & kahvia ja kaurajuomaa 15,80€

Lauantai 9.6 : Lidl 2.75€

Sunnuntai 10.6 : Picadeli salaatti ja suklaalevy 10,50€ 

Maanantai 11.6 : 89,21€ viikon ruokaostokset kauppakassi.fi -palvelusta (paljon kaikkea tofuista vihanneksiin ja vessapaperiin!)

Tiistai 11.6 : –

Keskiviikko 12.6 : Viini 45,40€ (oikeesti pistää miettimään nää Suomen hinnat?)

Yhteensä koko viikko: 170,16€

Tällä viikolla meni huomattavasti enemmän rahaa kuin yleensä menee viikossa. Viini jos mikä nostaa heti ruokaan kuluvan rahan määrää, hah.

Paljon sulla menee rahaa ruokaan viikossa? Kiinnostaako tälläiset postaukset jatkossa? 🙂 

Kuvat: Maiju Markkanen

Ihanaa viikkoa!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

6 kommenttia

Jenspa 26.6.2019 - 11:48

Kiva postaus. 🙂 Me ollaan parisen vuotta säästelty ruokakuitteja ja seurattu ruokamenoja ihan mielenkiinnosta. Me syömme mielestäni monipuolisesti/terveellisesti ja valmistamme itse perus kotiruokaa joka päivä. Tosi harvoin tulee syötyä ulkona. Ihme kyllä meidän kahden ruokakulut on viikossa keskimäärin vain 60€. Me todella ollaan hyvän ruoan ystäviä ja syöminen on meille suuri nautinto, niin ihmettelen itsekkin miten ollaan saatu pidettyä ruokakulut nuin pienenä. :,D Saas nähdä, kun ens kuussa pitäis meille vaavi syntyä niin miten se alkaa jossain vaiheessa kuluissa näkymään. xD
Mukavaa keskiviikkoa! <3

Reply
Elina Ada Sofia 26.6.2019 - 22:30

Heippa Jenspa!

Kiitos kommentistasi! Oho, onpa vähän teillä – aika hyvä! Mutta oikeesti jos syö perus kotiruokaa niin sillä saa kyllä minimoitua kulut. 🙂 Ois kiva heittää itselle joku sellainen haaste, että ”pitää selvitä x summalla viikossa” ja kattoo miten se menee. Sit ois mielenkiintoista seurata kuukausi myös 🙂

Ihanaa viikkoa!<3

Elina

Reply
Sirke 27.6.2019 - 01:24

Meillä menee kolmihenkisessä perheessä ruokaan rahaa kuukaudessa 120e-180e 🙂 Syödään lähinnä kasvisruokaa, mikä pitää ruokakulut pienenä. Kasvikset ja hedelmät ostetaan satokauden mukaan ja kaurapuuroa syödään aamuin illoin. Pähkinöitä, siemeniä, papuja ja soijarouhetta sekä viljatuotteita menee runsaasti. Niin ja tuohon summaan sisältyy vessapaperit ym sekä ulkona syömiset.

Reply
Elina Ada Sofia 28.6.2019 - 11:41

Heippa!

Aika hyvä! ja sepä se on hyvä syödä kasvispainotteisesti. 🙂

Ihanaa viikonloppua <3

Reply
ida ihana 27.6.2019 - 18:44

Musta tätä oli mielenkiintoista lukea 🙂 Me tehdään poikaystäväni kanssa 1-2 isompaa viikko-ostosta, ja sitten haetaan esim leipää tai vihanneksia tarvittaessa lähialepasta. Rahaa meillä kahdella menee yhteensä noin 60e viikossa aamu, ilta- ja välipaloihin ja päivälliseen sekä viikonloppusyömisiin. Lisäksi hoidetaan itse lounaat, jotka vaihtelee eväistä töissä ulkona syömisiin, eli niihin menee vaihdellen noin kympistä muutamiin viikossa.
Kiitos postauksesta ja kivaa loppuviikkoa!:)
Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Reply
Elina Ada Sofia 28.6.2019 - 11:43

Heippa ja Kiitos viestistäsi!

Hauska tosiaan kuulla miten paljon ihmisillä menee rahaa ruokaan ja kiva olisi myös haastaa itseä asian tiimoilta! 🙂

Ihanaa viikkoa sinulle <3

Reply

Jätä Kommentti