MAURITIUS – OSA 1

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Voi, että odotin innolla tätä reissua, sillä en ole koskaan aikaisemmin ollu missään ”paratiisisaarella” tai muutenkaan eksoottisessa matkakohteessa. Malaga tullut vähän liiankin tutuksi 😀 En voi uskoa, että nyt vihdoin olen täällä nauttimassa turkoosista merestä ja kunnon tropiikista! Maisemat ovat kuin suoraan postikortista. On ollut ihanan rentouttava loma ja sujunut hyvin suurimmaksi osaksi. Ihan pieniä mutkia oli matkassa, mutta niistä sitten lisää ensi postauksessa 😀 Nyt sitten itse asiaan…

Varasimme extempore matkan Mauritiukselle. Joulu- ja tammikuun alun kiireiltä ei ehditty oikeastaan yhtään suunnittelemaan minne sitä voisi matkustaa. Thaimaa ja Karibia kävi kyllä mielessä muttei sen kummemmin tehty mitään ratkaisuja. Vasta 1,5 viikkoa ennen tätä reissua saatiin varattua matkat ja päädyttiin tosiaan Mauritiukseen. Kerrompa teille hieman faktoja tästä paratiisista.

Mauritiuksen tasavalta eli tuttavallisemmin pelkkä Mauritius sijaitsee Intian valtameressä, noin 900 km päässä Madagasgarista itään. Saari ei ole kovin suuri ja sen mitat ovatkin vain 45 x 65 km. Asukkaita on 1,3 miljoonaa ja kulttuuri on värikäs; sekoitus intialaista, afrikkalaista, eurooppalaista sekä kiinalaista. Puhuttu kieli on myöskin kirjava, pääosin puhutaan englantia ja ranskaa, mutta myös kreolia, hindiä ja kiinaa. Lentomatka kestää Suomesta TUI:n kautta suorana 11-12 tuntia.

Mauritius on todellinen tropiikki

Ilmasto on trooppisen lämmin ympäri vuoden, saarelta löytyy vehreitä sademetsiä, sokeriruokoviljelmiä ja myöskin sammuneita tulivuoria! Lisäksi saarta ympäröi maailman kolmanneksi suuret koralliriutat. Valkoinen hiekka ja kimmeltävä meri ne vaan tekevät loman <3 Mauritius kuuluu Intianmeren paratiisitriion yhdessä Malediivien ja Seychellesien kanssa. Sadekausi on kesällä eli joulukuusta huhtikuuhun. Silloin on myös kuuminta ja kosteaa. Talvikautena eli toukokuusta marraskuuhun on taas kuivempaa ja ”viileämpää”, liikutaan 24 asteen hujakoilla.

Meidän hotellimme sijaitsee Le Mornen alueella, joka sijaitsee saaren etelä-länsikulmassa. Hotellimme on enemmän kuin täydellinen. All Inclusive palvelu sisältää notkuvia buffetpöytiä aamusta iltamyöhään, kuntosalin, viihtyisät allasalueet ja lounget. Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja huomioivaa, aivan kuten esimerkiksi Dubaissa. Hieronnat yms hoidot ovat Suomen hintatasoa ja hotellin pikkuputiikit kalliita, aurinkorasvasta saa pulittaa melkein 30 euroa ja Haribon säälittävä 80g karkkipussi kustantaa myös liikoja.

Mitä tehdä Mauritiuksella?

Rannalla tai altaalla löhöilemisen lisäksi voit lähteä snorklaamaan ja sukeltelemaan koralliriutoille, purjelautailemaan laineille tai vaikka lähteä samoilemaan Black River Georgesin kansallispuistoon, jossa on uhanalaisia lajeja niin eläin kuin kasvillisuuspuolella. Mauritiukselta löytyy myös vesiputouksia ja luonto on ylipäänsä todella upea! Tekemistä siis riittää aktiivilomailijalle!

Mauritiuksen pääkaupunki on Port Louis, josta löytyy ostoskeskuksia shoppailunälkäisille sekä bilettäjille yökerhoja. Kulttuuriakin on tarjolla kivasti, kaupungistä löytyy eri uskontojen temppeleitä, katedraaleja ja moskeijoita.

Ja jos Mauritius ei yksin riitä, voit lähteä sitä ympäröiville pienemmille saarille, joista suosituin on Ile Aux Cerfs. Sinne tehdään paljon päiväretkiä upeiden rantojen ja kauniiden laguunien takia. Menomatkalla voit myös hyvällä tuurilla bongata hyppeleviä delfiinejä!

 

Miten kannattaa liikkua Mauritiuksella?

Bussit ovat kuulemma kohtuullisen hyvä menopeli saarella, sillä niillä pääsee liikkumaan melkein minne tahansa ja liput ei maksa paljoa. Aikataulut tosin saattavat pettää ja mennä niin ja näin eli tuli hännän alla ei kannata niiden perässä juosta. Taksia harkitessa suositellaan käyttämään virallisia takseja, jotka tunnistaa valkoisista rekisterikilvistä. Hinta myös kannattaa sopia etukäteen, sillä monissakaan takseissa ei ole taksamittaria! Meillä taksimatka lentokentältä maksoi noin 2200 rupiaa eli noin 60 euroa (Lentokentällä takseissa on kiinteät valmiiksi sovitut hinnat). Kurssi taitaa muuten olla tällä hetkellä 1 euro on noin 38 rupiaa. Me vaihdettiin kuitenkin mattimyöhäisenä kentällä ylihintaan lentokentän tyyliin. Vesikin siellä on aina niin verovapaata ai että :D. Mutta niin, täältä meidän hotlalta ei kuitenkaan lähde bussit kauhean helposti, tai matkaa on bussipysäkille sen verran, että suosittelivat taksin ottamista pysäkille ensin. Taksi suoraan pääkaupunkiin, jonne on reilun tunnin matka täältä, maksaa euroissa noin 70 euroa. Taksien sanotaan olevan monissa matkaoppaissa edullisia, mutta me ollaan kyllä maksettu saletisti ylihintaa ottaessamme hotellin takseja. Oman auton voi myös vuokrata, mutta silloin täytyy omistaa kansainvälinen ajokortti ja huomioitava seikka on myös se, että täällä on vasemmanpuoleinen liikenne sekä meno voi olla vähän villiä kylillä ajellessa. Taksimatka kentältä oli täynnä jännitystä, kun kuskimme veteli laittomia ohituksia hullua vauhtia ja töötti soi jatkuvasti 😀

Mitä maksaa? 

Yleisesti ottaen hintataso pitäisi olla semi edullinen siellä missä on paikallisia. Turistikohteissa hinnat nousevat roimasti niinkuin aiemmin kerroin meidän hotellialueesta. Syödä voi siis halvalla tai sitten kalliilla länsimaisilla hinnoilla. Aktiviteettien hinnat riippuu tietenkin siitä mitä tekee ja miten pitkään lysti kestää. Esimerkiksi meidän hotellilla halvin trippi on snorklaus riutoilla parin tunnin ajan 29 euroa, delfiiniretki 45-85 euroa kestosta riippuen sekä muut venekyydit lähisaarille 12-24 euroa. Monet hotellit ovat tosiaan all inclusive, niinkuin meidänkin eli ruoka on tavallaan jo maksettu ellei haluta syödä joskus jossain muualla.

Ruokailu?

Ruoka-annokset rakentuvat eri kulttuurien ympärille ja yhdistyvät paikallisiin tuoreisiin herkkuihin. Tarjolla on niin intialaista, aasialaista kuin eurooppalaistakin sapuskaa lihapadoista kasvislasagneen. Pöydät notkuvat myös paikallisista ihanista raikkaista hedelmistä sekä vastapyydystetystä kalasta. Aamulenkillä kuuden seiskan aikoihin nähtiin kun jengi kalasti verkoilla rannassa ja banaanipuita on tullut vastaan myös! Ihanaa lähiruokaa! Kannattaa rohkeasti maistella paikallisia herkkuja! Meidän hotelli ruoissa parasta on ehdottomasti aamupala. Niin paljon ihania ja herkullisia vaihtoehtoja <3 Päivän vitamiinit tuoreista hedelmistä, yammy <3

 

Kaikin puolin suosittelen ehdottomasti lisäämään Mauritiuksen matkailulistaan. Finnmatkat eli TUI tarjoaa paljon matkapaketteja sekä voi tietysti valita muutakin kautta lennot sekä hotellit. Ihana paratiisi tämä vaan on! Jumala kopioi taivaan Mauritiuksesta, kirjoitti Mark Twain palattuaan maailmanympärysmatkalta. Eikä suotta kirjoittanut.

MAURITIUS OSA 2 pääset lukemaan täältä. Osassa kaksi Mauritius näyttää hurjemman puolensa 😀

xoxo, Elina

Lähteet :

http://www.indian-ocean.com/mauritius-island-trip-toauritius/

http://www.mauritius.fi/matkavinkit/

http://www.napsu.fi/matkailu/artikkelit/mauritius

http://www.info-mauritius.com

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Ivanmag 31.1.2018 - 05:37

canadianpharmaciesbnt.com
medical information online

Reply

Jätä Kommentti