Helppoja välipaloja ilman lisättyä sokeria + granolan ohje!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Fazer Yosa

Fazer Yosa on tuonut ensimmäisenä Suomen markkinoille ksylitolilla (eli koivusokerilla) makeutetut helposti lusikoitavat kauravälipalat. Nämä välipalat saavat siis makeutensa aidoista hedelmistä ja marjoista, sekä ksylitolista, joka korostaa hedelmien omaa makua. Hienoa, että turhia sokereita on karsittu pois, sillä niitä tuppaamme saamaan liikaa länsimaalaisesta ruokavaliostamme. Tarkistatko sinä kaupassa kuinka paljon käyttämissäsi tuotteissa on sokeria? Fazerilla on muuten valmistumassa ksylitolitehdas, jossa hyödynnetään kauran kuoret ksylitolin talteenottamisessa. Kuulostaa tosi hyvälle!

Näille Suomessa valmistetuille Fazer Yosa kauravälipalatuotteille on lisäksi myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo, että kyseinen tuote/ruoka on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Sydänmerkin saavat vain sellaiset elintarvikkeet, joissa rasva on hyvälaatuista ja suolan määrää on vähennetty. 

Makuja on saatavilla kaksi; 
  • Uuniomena, jossa maku tulee raikkaista omenoista sekä kanelista.
  • Marjapommi, joka puolestaan saa makunsa mansikoista ja punaherukoista.

Nämä välipalat sopivat täydellisesti jokaisen arkeen ja ovat siis luontaisesti maidottomia, 100% kasviperäisistä raaka-aineista tehtyjä. Ne sisältävät myös elimistölle tärkeitä vitamiineja kuten D-vitamiinia, Riboflaviinia, B12-vitamiinia sekä Jodia.

Mä tykkään monesti kotosalla ollessa tuunailla välipaloja ja näihin sopii loistavasti esimerkiksi omatekemä sokeriton ja kuitupitoinen granola, joka syntyy aivan itsestään. Sitä on helppo säilyttää vaikka lasipurkissa ja lisäillä sitten välipaloihin antamaan lisäkuitua.

Granola ohje:

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • Banaani muussattuna
  • Erilaisia pähkinöitä
  • 1 dl Kookosöljyä
  • Ripaus merisuolaa
  • Kanelia
  • Aitoa vaniljaa

Sekoita ainekset kulhossa keskenään ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia välillä sekoitellen ja tarkkaillen kunnes väri muuttuu kauniin ruskettuneeksi. 

Tarjoile Fazer Yosa kauravälipalan kanssa esimerkiksi aamupalalla, välipalana tai iltapalalla. Aivan ihana raikas kombo! Suosittelen testaamaan. Ootko sä bongaillut näitä Fazer Yosa kauravälipalauutuuksia kaupoista? Mun suosikki on ehdottomasti tämä Marjapommi – rakastan marjoja yli kaiken!

Ihanaa päivää sinne!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti