8 kuukautta raskaana

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Tänään on 26.9, mikä tarkoittaa, että enää on kuukausi laskettuun aikaan! Olen ollut tasan 8 kuukautta raskaana. Nyt alkaa jännittää oikeasti tosi paljon! Hurja miettiä nimenomaan sitä, että vauva voi tulla periaatteessa milloin tahansa. Musta jopa tuntuu, että mun vatsa on laskeutunut jonkun verran siitä mitä se on ollut. Eikö se tarkoitakin sitä, että vauva alkaa olla pikkuhiljaa valmiina saapumaan tähän maailmaan? JÄNNÄÄ!! Tavallaan toivon, että vauva tulisi vähän aiemmin, mutta toisaalta taas en, koska en tiedä olenko valmis..ei kai sitä ikinä ole jos liikaa alkaa miettimään! Tulkoon silloin kun hänelle on hyvä <3

Pari viimeisintä viikkoa olen myös voinut tosi hyvin yhtä päivää lukuunottamatta, jolloin piti ihan lähteä päivystykseen kipeiden supisteluiden takia. Viimeinen naula arkkuun oli se, kun 10 minuutin sisään tuli pari kipeää supistusta ja se sai mut soittamaan Naistenklinikan päivystykseen. Puheluun vastannut kätilö pyysi mut sitten tarkistukseen edellisten lääkärikäyntitekstien perusteella. Kaikki oli kuitenkin kunnossa, mutta kohdunkaulakanava oli taas hiukan lyhentynyt 2,5 senttimetristä 2 senttimetriin. Lääkäri sanoi silti ettei tarvitse olla huolissaan, koska ollaan jo sen verta hyvillä viikoilla menossa. Jännä muuten se, että kynnys soittaa esim. päivystykseen on kasvanut ihan älyttömästi. Tullut jotenkin sellainen olo, että en halua kuormittaa hoitohenkilökuntaa turhaan, ”ei tässä kuitenkaan mitään hätää ole”. 

Jaksava olo!

Mulla on muuten myös ollut tosi jaksava olo kaikin puolin! Närästys on oikeastaan ainoa ikävä vaiva viimeisen kahden viikon ajalta, mutta sekin tuntui helpottuneen viime maanantaisen vyöhyketerapiahieronnan jälkeen! Tosiaan eräs ilta ennen tätä oli ihan sellainen, että närästyksen saattelemana nousi oksennus kurkkuun! Kamala tunne.

Olen siis jaksanut kävellä lenkkejä (noin 10 000 askelta tulee helposti / päivä) ja käynyt raskausjumpassakin. Oli kyllä paras päätös osallistua Core Trainersin MamaBearBootcampille. Ihana tutustua muihin raskaana oleviin ja tietysti yhdessä treenaaminen itsessään on parasta! Toivottavasti treenaaminen onnistuu vielä viimeisenkin raskauskuukauden ajan! Odotan lisäksi niin paljon, että pääsen taas normaalisti omien treenien pariin. Ikävä juoksulenkkejä ja rehellistä kuntosalia!  

Vauva edelleen perätilassa

Vaikka olen ollut tosi hyvillä mielin, niin kyllä huoltakin on mahtunut pääkoppaan. Synnytys itsessään pelottaa (blogikirjoituksen aiheesta pääset lukemaan täältä) ja nyt vielä päänvaivaa on tuottanut se, kun vauva hengailee perätilassa. Toivon niin paljon, että se vielä kääntyisi ja onhan sillä aikaa..Otan tästä ihan turhaa stressiä, mutta helpommin sanottu kuin tehty! Pelottaa, että vauva ehtii kasvaa liian isoksi, että normaali synnytys ei enää onnistu! 4kg on painoraja. Parisen viikkoa sitten päivystyksessä painoarvioksi annettiin jo 2,9 kg, mikä kuulostaa omaan korvaani tosi paljolle ( silloin oli rv 34+0). Kasvu on kuitenkin tosi yksilöllistä ja painoarviot voivat heitellä. Voihan se olla, että pingviinillä on kasvuspurtti just nyt ja tässä loppua kohden se taas hidastuu. Vielä kerran siis Elina, älä stressaa etukäteen!

Tällaisia ajatuksia tänään, ihanaa päivää sinne!

PS. Maanantaina käynnistyy siis viimeiset 4 vk laskettuun aikaan eli alkaa raskausviikko 37.

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti