Ferritiini vihdoin nousuun?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Sabora Pharma

Pitkään pakkasen puolella viihtynyt ferritiini, raskaus, synnytys ja univaje ei ole hyvä yhtälö. Hemoglobiini on myös ollut alakantissa tai just viitearvon ylittäneenä. Raudanpuute väsyttää entisestään ja olo saattaakin olla mystisen uupunut. Raskausaikana kokeilin erilaisia rautavalmisteita, mutta vatsa kovettui niin, että rautalisän käyttö jäi satunnaiseksi (raskaus myös itsessään lisää ummetusta). Synnytyksen jälkeen sain yhteistyön merkeissä käyttööni uuden sukupolven rautalisän – SiderAL Folic jauheen. Tätä löytyy myös SiderAL FORTE kapselina. Aloittaessa raudan syömistä mittautin lähtöarvon ferritiinille ja se oli sama 10 mikä ollut läpi vuoden. Odotan innolla, että käyn taas mittauttamassa arvoni keväällä, kun olen syönyt SiderAL Folicia tarpeeksi kauan. Vatsavaivoja ei muuten ole ollut yhtään näin kahden kuukauden käytön jälkeen, ihan niin kuin paketin selosteessakin lupaillaan. Vatsa on toiminut joka päivä ja se jos mikä on huippua! 

Raudanpuute on yleistä naisilla

SiderAL Folic on erityisesti naisille tarkoitettu, sillä se sisältää raudan lisäksi foolihappoa, B6-, B12-, D3- ja C-vitamiinia. Me naiset saatetaan kärsiä yllättävän helposti raudanpuutteesta esimerkiksi runsaiden kuukautisten, raskauden ja synnytyksen takia. Lisäksi kasvissyöjillä voi ilmetä raudanpuutetta. Mä tein raudanpuutostestin ja aika monessa kohdassa vastaukset viittaavat raudanpuutteeseen. Mikäli epäilet itselläsi raudanpuutetta niin voit myös tehdä raudanpuutostestin, mutta muista, että raudanpuutteen syy tulee aina selvittää ennen hoidon aloitusta. Raudanpuutokselle voi olla niin monia eri syitä ja on tärkeää saada hoidettua ne kuntoon.

 

Ferritiini on ollut mulla koko vuoden matalalla ja raskaus laski sitä entisestään.

Mikä uuden sukupolven rautalisä?

SiderAL -rautalisät edustavat tosiaan uutta sukupolvea rautavalmisteissa, sillä SiderAL – valmisteiden ainutlaatuisen koostumuksen ansiosta rauta imeytyy elimistöön jopa kolme kertaa tehokkaammin kuin perinteinen rauta. SiderAL -rautalisät ovat erittäin vatsaystävällisiä eikä niiden käyttöön liity ruokarajoituksia. Nämä tuli erittäin positiivisina yllätyksinä, koska tiedättehän miten rautavalmisteet saattavat laittaa vatsan kivikovaksi ja aiheuttaa päänvaivaa ajoittamisen suhteen. Missä välissä tabletit popsisi ettei imeytyminen kärsi? SiderAL rautalisien kanssa näitä ei tarvitse murehtia. 

SiderAL -rautalisät sisältävät sukrosomiaalista rautaa, jossa rautamolekyyli on suljettu suojaavan rakenteen eli sukrosomin sisään, joka siis suojaa rautaa mahalaukun happamuudelta. Rauta pääsee myös imeytymään tehokkaasti koko ohutsuolen matkalta, jolloin saavutetaankin jopa suonensisäisesti käytettäviä valmisteita vastaava teho! Wau! 

Rauta on tärkeä elimistöllemme

Raudalla onkin elimistössä tärkeä tehtävä – se on mukana kuljettamassa happea kehomme soluille. Punasolujen hemoglobiinin muodostumiseen siis tarvitaan rautaa. Jos ferritiini ja hemoglobiini ovat matalia, niin ei ihme, että olo voi olla uupunut ja väsynyt. Varsinkin näin pimeänä aikakautena (kuten toki yleisestikin) on tärkeää huolehtia omasta terveydestä ja jaksamisesta. Minuun tämä pimeys vaikuttaa muutenkin aina tosi paljon!

Oletko sä kokeillut SiderAL Folicia? 

Vinkki! Askelterapia.fi-verkkokaupasta saa nyt SiderAL -rautalisää kolme pakettia yhteishintaan 59,90€. Jos haluatte myös testailla, niin kannattaa ehdottomasti hyödyntää tarjous!

Ps. SiderAL Folic jauhe on muuten tosi hyvänmakuinen. Maistuu ihan sellaiselle karkkijauheelle, jota tuli lapsena syötyä!

Iloa päivään!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Maria 2.3.2021 - 09:43

Hei! Kiitos blogista! Äitiyteen liittyvissä raudanpuutetilanteissa aloin virkistymään jo muutamassa päivässä kun aloin tankata rautaa. Oletko huomannut muuta muutosta – jo nyt- kuin että tämä rautavalmiste ei aiheuta ummetusta?

Reply
Elina Ada Sofia 5.3.2021 - 16:03

Kiitos sinulle kommentista! Mulla onkin lähete ferritiini mittaukseen, täytyisikin mennä ottamaan se! Muutoin olo on kyllä hyvä mitä nyt 4kk hulinat pukkaa vauvalla päälle, se vähän ehkä sekoittaa 😀

Reply

Jätä Kommentti