Lisäenergiaa talvipäiviin? Kyllä kiitos!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadeli

Vielä on talvea jäljellä, mutta koko ajan kevät lähenee! Pari kuukautta niin aletaan olla jo voiton puolella. Ai hitsi, että mä  odotan valon määrän lisääntymistä, se tuo mulle hurjasti energiaa. Haluan myös tsempata teitä (ja samalla itseäni), että vaikka tämä talvi, pimeys ja kylmyys ottaa mielen päälle, niin pian on kuitenkin kesä. Aika menee siivillä ja loppujen lopuksi ihmetellään sitä miten on taas vuosi vierähtänyt. Tänään on vuoden ensimmäinen kuukausi kuitenkin jo takana. Nauttikaa joka hetkestä ja olkaa läsnä. Yrittäkää löytää niitä positiivisia asioita, vaikka välillä olisi vähemmän mieluisaa ja vaikea nähdä hyvää. Elämä on arvokasta ja ihmeellistä kaikkine sävyineen. Kaikesta löytyy yleensä jotain hyvää kunhan jaksaa löytää.

Entä miten pitää huolta omista energialeveleistä nyt, kun valon määrä on vielä rajallinen?

Huolehdi, että verensokeri pysyy tasaisena.

Syö säännöllisesti, riittävästi ja valitse lautaselle paljon kuituja sisältäviä kasviksia, marjoja, hedelmiä sekä täysjyvätuotteita. Kuidut auttavat pitämään verensokeria tasaisena ja tekevät suolistollemme hyvää.

Varmista ravintoaineiden saanti

Syömällä monipuolisesti, varmistat vitamiinien saannin. Voit täydentää ruokavaliota myös purkista napattavilla vitamiineilla, mutta muista, että monipuolinen ja värikäs ravinto on ensisijaisen tärkeää. Anemia voi oireilla väsymyksenä (mm. rauta & B12 -vitamiinin puute).

Valitse lautaselle paljon värejä. Värit  lautasella piristävät myös mieltä!

Muista nukkua ja levätä riittävästi. Univaje vaikuttaa hormonitoimintaan, sokeriaineenvaihduntaan ja hermoston toimintaan. Tärkeä huomio on, että tarvitsemamme lepo ei ole vain fyysistä nukkumista, vaan tarvitsemme myös henkistä lepoa palautumiseen.

Liiku mieluisalla tavalla ja muista välillä haastaa itseäsi. Ota tavoitteeksi esim 30 minuutin kävelylenkki joka päivä.

Tee mukavia asioita. Se hoitaa mieltä. Näe ystävää (nappaa Picadelin salaatit ja herkutelkaa hyvällä ruoalla!), soita kaukaiselle sukulaiselle, aloita lukemaan uutta kirjaa, kuuntele hauskaa podcastia tai aloita uusi harrastus. Vielä ehtisi vaikkapa avantouinnin pariin kelien puolesta..

Miten sä huolehdit jaksamisestasi?

Kuvat: Lili Nissilä

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti