Bangkok – ensikosketus Aasiaan

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
bangkok

Bangkok oli minulle ensikosketus Aasiaan. Monet sanoivat minulle ennen lähtöä, että Bangkok ei ole kauhean kiva, mutta täytyy myöntää, että kyllä mä tykkään, vaikka alkuun kaikki näytti aika sekasorrolle. Onhan kaupunki sotkuinen, likainen ja paikoitellen aika pahan hajuinenkin. Liikenne on suoraan villistä lännestä(idästä), mutta se tuo minusta omanlaistaan tunnelmaa. Ai, että mä nautin tuktukin kyydissä olemisesta vaikka välillä vähän jännittikin. Eräs tuktuk -kuski näytti ihan jollekin jengiläiselle pelottavine tatuointeineen ja olihan sitä kärryä selvästi viritettykin 😀 Tuktukilla liikkuminen ei ole halvimmasta päästä mutta suomalaiselle edullista. Kuskit yleensä pyytävät roimasti enemmän mitä loppujen lopuksi joutuu maksamaan. Reippaasti vaan kokeilemaan tinkimistaitoja. Täällä siinä harjaantuu.

Me jouduttiin ensimmäisenä Suvarnabhumin kentällä suuren luokan huijauksen kohteeksi ja maksettiin kiltisti 2800 BHT eli noin 70 € taksimatkasta hotellille. Jälkikäteen kuulimme, että alle 20 eurolla olisi päässyt 😀 Eli älkää uskoko ikinä ensimmäistä hintaa mikä teille ilmoitetaan. Taksit, jotka  ottavat maksun mittarin perusteella (taksimeter), ovat kaikista edullisimpia. Matka kentälle maksoi seuraavalla kerralla noin 7 euroa kahdelta.

Tuk tukin kyydissä

bangkok

bangkok

 

bangkok

Phadthai

Bangkok

bangkok

bangkok

Kaikkea mielenkiintoista katukeittiössä

bangkok

Millennium Hilton Bangkok

Olimme Millennium Hilton -hotellissa, jonka skybaarista avautui näkymä Bangkokin ylle ja Chao Phraya-joelle, joka vilisee toinen toistaan erilaisempia veneitä. Tiheään asutetussa maisemassa vuorottelevat hotellit ja todella röttelön näköiset talot, jos niitä edes taloiksi kehtaa kutsua. Kontrasti on suuri siihen mitä on tottunut näkemään länsimaalaisena ja oikeasti tosi silmiä avaava kokemus.

Tuntuu jotenkin tosi oudolle juoda viiniä hienoilla altailla, kun naapuritalossa hädin tuskin on toimivaa ilmastointia.

Hotellimme oli erittäin hyvä vaikkakin aika kulunut. Käytössä oli paljon erilaisia palveluja ravintoloista kuntosaliin ja saunaosastoon. Palvelu oli myös huippuluokkaa ja erittäin ystävällistä. Meillä oli melkein 80 neliöinen sviitti käytössä ja sieltä avautui upeat näkymät joelle. Sviiteissä ja exclusive-huoneissa majoittuville oli myös järjestetty oma kattava aamupalabuffetti yläkerran loungeen, josta sai ihastella maisemia loputtomiin. Samaisessa loungessa tarjoiltiin välipalaa ja illalla oli jopa ilmainen happy hour iltapalan kera.

Annan lisäksi ehdottomasti plussaa ilmaisesta venekuljetuksesta joen toiselle puolelle. Se lyhentää matkaa keskustaan huomattavasti ja on hyvä lisä palveluihin. Vene vei meidät Saphan Taksin- asemalle, josta pääsee liikkumaan moneen suuntaan.

Näkymä hotellimme kuntosalilta

Aamupala on ollut erittäin kattava ja hyvä!

Kuvan treenivaatteita on kyselty paljon ja ne tulevat siis www.yvette.fi -> Koodilla ELINA2018 saat -20% alennuksen tilauksen loppusummasta 🙂

Land of million smiles

Kaduilla ihmiset ovat iloisen oloisia ja jos hymyilet niin hymyn saat takaisin. Mielenkiintoista seurata kaduilla mitä ihmiset puuhailevat ja hääräilevät omien pikku kojujensa lomassa. Tarjolla on toinen toistaan erikoisempia herkkuja ja ihmeellisen näköisiä härpäkkeitä. Kannattaa opetella tervehdys ja kiitos thaiksi, niillä saa jo paljon aikaan. Ihanaa jotekin kun paikalliset kiittävät myös käsillä niiaamalla, olen ottanut sen tavan myös omaan käyttööni!

Kiitos =khoop khun khrap

Hei = sa-wat dii khrap

Liikenne ja liikkuminen

Kuten alussa jo sanoin, liikenne on melkoinen sekasorto. Kaistat on olemassa, mutta kukaan tuskin noudattaa niitä ja ohitella saa mistä haluaa. Pakkaa sekoittaa lisäksi autojen lomassa liikkuvat mopot ja tuktukit – ne menevät sieltä mistä mahtuu. En siis ihmettele, että Thaimaassa tapahtuu liikenneonnettomuuksia toiseksi eniten maailmassa.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan kaupunkiin apostolin kyydillä sekä tuktukilla. Hinnat kannattaa sopia etukäteen. Hyviä ja edullisia liikkumisvälineitä ovat myös taksimittarin omaavat taksit. Taksit, joissa ei ole mittaria, ottavat usein vähän ylihintaa eli kannattaa tinkiä.

Täällä Bangkokissa menee myös juna, metro sekä busseja, mutta niistä ei ole kauheasti kokemusta.

 

Lebuan Tower

Iltaelämää Bangkokissa

Kävimme yhtenä iltana auringonlaskun aikoihin Lebua Towerin 64. kerroksessa ihastelemassa maisemia ja nauttimassa juotavat. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Hintatasoltaan Lebua on Thaimaaseen nähden kallis, viinilasin (12 cl) hinta oli noin 20 e. Viini tosin on kallista muuallakin, koska se ei ole paikallinen juoma. Jos vaan joisin kaljaa, niin selviäisi kyllä halvalla! 😀

Kävimme samaisena ilta myös ystäviemme Venlan ja Millan kanssa syömässä thaimaalaisessa ravintossa green curryt (NAM!) ja pyörähtämässä Khaosan Roadilla, joka oli todella ahdistava kokemus. Koko katu oli täpötäynnä ja todella likaisen oloista myös. Ehdottomasti sellainen kerran elämässä kokemus. Pysähdyimme pariin paikkaan nauttimaan juotavat. Monista paikoista ei saanut viiniä, joten päädyin ottamaan drinkin ja tosiaan luulin saavani tavallisen vodkaorangen, mutta minulle tuotiin ämpärillinen ja voin kertoa, että viinaa oli enemmän kuin neljä senttiä 😀 Ämpäri kustansi about 5 euroa.

Huvittavaa oli myös miten eräs baari markkinoi itseään valotaululla: We don`t ask ID, Very strong coctails – nauratti paljon. Khaosan roadilla näkee myös paljo ilokaasua myyviä kauppiaita ja osa yrittää heittää väkeä sisään erilaisiin kröhm, esityksiin. Jätettiin väliin 😀

Bangkokissa olisi myös paljon muita erilaisia kattobaareja ja yökerhoja, mutta tällä kertaa aika ei riittänyt.

bangkok

Khaosan Road

Ostospaikkoja ja erikoisia kahviloita

Kävimme myös loman aikana pyörähtämässä ostoskeskuksissa nimeltä MBK sekä Terminal21. MBK on sellainen missä on enemmän krääsää kun taas Terminal21:stä löytyy paljon tuttujakin kauppoja. Isoja paikkoja molemmat ja käymisen arvoisia.

Samalla reissulla poikkesimme Unicorn Cafessa, johon sain kimmokkeen Katalta.  Oli pakko käydä katsomassa oliko se sitä miltä näytti kuvista 😀 Ja olihan se. Hattaraa ja pumpulia.

 

Onko Bangkok teille tuttu?  Kokemuksia? Tykkäättekö vai jätättekö suosiolla väliin? 🙂

 

Lue myös:

Mauritius – Osa 1

Miten hyväksyä oma vartalo?

 

Seuraa minua

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti