Phu Quoc ja vilkas sunnuntai Duong Dongissa

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Phu Quoc tarjoilee kävijoilleen paljon mahdollisuuksia saaren pienestä koosta huolimatta. Voit mennä pongailemaan kauniita rantoja, ihastella länsirannikolla auringonlaskua, tutkia luontoa sekä ihmetellä paikallista elämää markkinoilla. Tämä Vietnamille kuuluva paratiisisaari ei ole kovinkaan iso;  saaren pituus on noin 50 km ja levein kohta on 25 km. Asukkaita on kokonaisuudessaan noin 85 ooo.

Nyt kerron kuitenkin teille lisää Duong Dongista, jonne teimme pienen päiväretken.

phu quoc

Phu Quoc -saaren pääkaupunki Duong Dong

Duong Dong pääkaupunki sijaitsee Phu Quocin länsirannikolla. Sinne hurautti taksilla noin 15 minuutin matkan hotelliltamme. Duong Dong on kävelty parissa tunnissa läpi, joten sinne on helppo suunnata ilman karttaa tai sen kummallisempaa suunnitelmaa. Just go with the flow!

phu quoc

phu quoc

phu quoc

phu quoc

phu quoc

Kalastajien veneitä joella.

phu quoc

Karun näköistä..

phu quoc

Markkinat – pakko nähdä ja kokea

Markkinat ovat täällä se juttu, minkä suosittelen nähtäväksi. Illan hämärtyessä pystyyn nouseva Night Market on pääosin suunnattu turisteille, joten päätimme suosiolla  skipata iltahulinat ja suunnata sen sijaan joen toisella puolella sijaitseville täkäläisten vilkkaille päivämarkkinoille. Todellakin käymisen arvoinen kokemus! Oli sunnuntai aamupäivä, lämpötila liikkui 30 asteen yläpuolella ja aurinko porotti kuumana. Markkinakatu alkoi heti sillalta laskeuduttuamme ja pääsimme pian näkemään paikallisten vilkasta aamupäivää. Lapset juoksivat ja aikuiset tekivät kauppaa. Tarjolla kojuissa oli toinen toistaan erikoisempia ruokia ja muita tuotteita. Ehkä näin suomalaisena sanoisin, että oli melko ällöttävääkin nähdä miten raa’at lihamöykyt roikkuivat koukuissa kärpästen pörrätessä ympärillä. Hajun voitte kuvitella. Tarjolla oli myös mm. raakoja kaloja, mustekalaa, eläviä simpukoita ja sammakoita. Ainakin ruoka on tuoretta!

phu quoc

Ei menisi Eviralle läpi.

phu quoc

phu quoc

phu quoc

phu quoc

Häkkilinnut

Ruokakojujen lomassa oli myös partureita, pieniä istuskelupaikkoja ja joidenkin paikallisten koteja. Kanoja vilisi kaduilla ihmisten jaloissa ja koirat paistattelivat päivää varjoissa. Surullisesti osa kanoista ja ankoista oli kuitenkin sullottu noin neliömetrin kokoisiin häkkeihin, joissa kussakin oli noin 15-20 yksilöä. Heikommat tallottuna vahvempien alle. Hirveetä katsottavaa. Mutta kerta ihmisillä ei ole tilaa elää, niin ei varmasti silloin eläimilläkään. Yhdessä hökkelissä saattoi elää helposti 10 henkinen perhe. Ja ei puhettakaan ilmastoinnista.

phu quoc

Todella kauheaa katsottavaa!

phu quoc

phu quoc

Auringonlaskun ihasteleminen

Duong Dongissa on myös pieni satama-alue, majakka ja Dinh Chau ranta. Jos satutte paikalle ilta-aikaan, suosittelen auringonlaskun ihastelua edellämainituista paikoista. Phu Quoc -saaren auringonlaskut ovat todellista kauneutta. Voisin ihastella loputtomiin.

 

 

Oletteko te käyneet Duong Dongissa? Tai millaisia kokemuksia Phu Quocin saarelta?

 

Lue myös:

Bangkok – ensikosketus Aasiaan

Kiitos ei oo kirosana

Tunnesyöminen – miten pääsin siitä eroon?

 

Seuraa minua

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

 

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti