Stressi pois – 5 parasta vinkkiäni

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
stressi pois

Stressi pois ja jäitä hattuun – helpommin sanottu kuin tehty. Miksi joskus yksinkertaiset asiat ovatkaan niitä vaikeimpia ja vaikeimmin toteutettavia? Stressi on nimittäin ollut enemmän kuin tuttu sana viimeisen puolen vuoden ajan. Olen suoraan sanottuna välillä puuskuttanut menemään liian vähillä yöunilla ja laiminlyönyt muutenkin levon merkitystä. Hassua, miten sitä tekee toisin vaikka tietää kuinka homman kuuluisi mennä. Unesta ei saisi tinkiä ja kas kummaa, siitä olen nimenomaan tinkinyt.

Jotenkin nyt lomalle päästyä sitä oivalsi miten poikki olinkaan ollut. Ensimmäiset päivät Bangkokissa tuli lähinnä vaan nukuttua; 12- 14 h yöunia ja hereillä ollessa ei paljoa poistuttu hotellilta tai lähinnä vaan pariksi tunniksi, koska pian piti päästä taas lepäämään. Teki kyllä hyvää vain pötkötellä ja ottaa iisisti. Sehän on loman tarkoitus enkä halua stressata aikatauluista, vaikka olisi paljon nähtävää. Naureskeltiin ihan, että ollaan kuin vanhukset, heti ensimmäisenä aamupalalla klo 6.30. Varmaan osasyy väsymykseen on myös jetlag. Suomessa teen pääosin yövuoroa kaikkien muiden projektien sekä vapaapäivien lisäksi ja täällä Bangkokissa aikataulu on ihan eri kuin mikään edellämainituista. Nuppi sekaisin vähemmästäkin 😀

stressi pois

stressi pois

Stressi pois – 5 vinkkiä

  1. Uni – tärkein kaikista. Jos nukut kunnolla ja hyvin, kroppa ja pää toimii eri lailla. Uni vaikuttaa ihan kaikkeen päästä varpaisiin; hormonit, ihon kunto, aineenvaihdunta, jaksaminen jne. Jokaisen meidän unentarve on yksilöllinen ja täytyy vaan löytää se oma sopiva pituus. Itse olen huomannut, että 8 h on mulle aika passeli.
  2. Kevyt liikunta. Aiemmin luulin, että mitä stressaantuneempi ja levottomampi olen, sitä kovempaa täytyy treenata. EI NÄIN. Kun kroppa on stressitilassa, täytyy liikunnan olla tasapainottavaa eli kevyttä. Rankka liikuntasuoritus vaan lisää kehon stressitilaa. Kun siis stressaa, liiku kävellen luonnossa, venyttele paljon ja joogaa.
  3. Pyhitä lepopäivä. Raamatun sanonta ”muista pyhittää lepopäiväsi” pitäisi jokaisen muistaa. On oikeasti tosi tärkeä osata irrottautua töistä ja kiireen keskeltä. Mikään asia ei kaadu jos pidät yhden päivän vapaata esim. puhelimestasi ja sähköpostista. Keskity vapaapäivän aikana esim. luonnossa liikkumiseen, nuku paljon ja syö ravitsevaa ruokaa. Näe ystävää ja tehkää jotain kivaa yhdessä.
  4. Matkustele jos vain voit. Mulle matkustelu on erinomainen keino irtaantua arjesta, vaikka töitä teenkin vähän myös reissun päällä. Silti se miljöön vaihtaminen tekee hurjasti ja uudet asiat ympäristössä antavat energiaa.
  5. Naura paljon. Revi huumoria pienimmistäkin asioista ja muista olla positiivinen. Mieti mitä hyvää sinulla on ja nauti pienistä.

stressi pois

 

Millaisia vinkkejä teillä on stressin poistoon? Kuulen mielelläni teidän tapoja häätää stressi pois! 🙂

Lue myös:

Stressi – 10 toimivaa ideaa avuksi

Onnellisuuden avaimet ovat käsissäsi

Suoritatko hyvinvointia?

 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Tsemppiä! 20.2.2018 - 22:21

Suosittelen, että oikoluetutat nämä tekstisi ennen julkaisua. Jos teet niin jo, vaihda oikolukijaa. Kiinnitä huomio tekstin johdonmukaisuuteen. Useissa julkaisuissa jäin jälkikäteen pohtimaan, mikä tekstin idea oli. Tässä kehitys on jo mennyt viime kuukausina eteenpäin, hyvä! Teksteissäsi on myös runsaasti kirjoitusvirheitä ja turhat täytesanat (nimittäin, suoraan sanottuna etc.) tekevät tekstistä hyvin raskaan lukea.

Reply
Elina Ada Sofia 20.2.2018 - 22:50

Heippa ja kiitos viestistäsi!

Ainakin minulla on yksi kielipoliisi lukijana eli kiitos palautteestasi. Eteenpäin toki mennään ! 🙂

Mukavaa viikkoa!
PS. Pian tulossa uusi postaus eli stay tuned 🙂

Terkuin, Elina

Reply

Jätä Kommentti