STRESSI – 10 TOIMIVAA IDEAA AVUKSI

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Tunnetko olevasi multitaskingin maailmanmestari? Pysyykö langat aina käsissäsi juuri niin kuin olit ajatellut?

Viikonlopun fitnessmallikoulutuksessa toinen organisaattoreistamme Emmi Lehtomaa luennoi meille ajankäytön hallinnasta sekä stressistä ja siitä miten ne ovat sidoksissa toisiinsa. Teimme myös muutaman silmiä avaavan harjoituksen näihin liittyen. Onhan se niin, että mikäli oman elämän ajankäyttö menee metsään tässä tehokkuutta ja 24/7 draivia vaativassa maailmassa, stressi voi puhjeta. Emmi on siis koulutukseltaan life coach ja erittäin hyvä sellainen! 🙂

Stressi – hallitse ja tunnista

Pieni stressi voi olla toisinaan hyväksikin, koska silloin sinulla on se pieni kipinä, jonka voimalla saat tehtyä asioita ja suoriudut astetta paremmin askareistasi. Kuitenkin stressi voi paisua helposti liian suureksi, jolloin narut karkaavat totaalisesti käsistä ja lopulta et saa enää yhtään aikaiseksi. Pitkittynyt stressi vaikuttaa vielä negatiivisesti terveyteen ja suorituskykyyn. Pahimmassa tapauksessa edessä voi olla burnout eli totaaliuupumus, jolloin sängystä nouseminenkin on tuskaa.

Tämän vuoksi onkin tärkeää opetella hallitsemaan stressiä ajoissa ja tunnistamaan stressin oireet.

Oma stressinsietokyky

Mulla on aina ollut tosi hyvä stressin sietokyky ja pystyn työskentelemään paineen alla. Saan pidettyä pään kylmänä ja aivot ajatuksineen kasassa suhteellisen vaikeissakin tilanteissa. Koen, että tämä taito on tärkeä elämässä ja siksi saankin mielestäni paljon aikaiseksi.

Kunnes yhtenä iltana..:D

..Näin alkuun myönnettäköön, että välillä mä luulen olevani se multitaskingin  maailmanmestari, mutta eihän se ihan niin mene. Huomasin nimittäin yhtenä iltana tekeväni hommia koneella kunnes yhtäkkiä muistin, että kaverille täytyi laittaa viestiä ja aloin kurottamaan samantien kännykkää. Siihen päälle tajusin, että ruoka oli laitettava tulille ja lähdinkin keittiöön tekstailun sijaan, ja siinä hujakassa vielä putkahti ajatus kodin siistimisestä ja kaukosäätimen näkeminen herätti aivot muistuttamaan uusien paristojen ostamisesta. Ajatuksia putkahti joka tuutista ja aivot kävivät high levelin kierroksilla. Sanotaanko näin, että ei hyvä. Lopulta en nimittäin tiennyt mitä tekisin ja näin ollen en tehnyt mitään. Ilta meni vain ihmetellen ja aivot löivät tyhjää. Onneksi kuitenkin tiedostin tämän ja voin puuttua asiaa ajoissa.

SUDIOSWEDEN kuulokkeet -15% sekä ilmainen toimitus koodilla ELINA www.sudiosweden.com

 

Kokosin omia hyviä ajatuksia kasaan ja jaan teille nyt vinkkini stressin hallintaan.

10 vinkkiä stressin hallintaan:

1. Tee suunnitelma mitä teet ja milloinkin. Älä säntäile tehtävästä toiseen vaan keskity yhteen asiaan kerralla.

2. Älä murehdi tekemättömiä asioita, vaikka niitä olisi kuinka paljon. Ryhdy voivoittelun sijaan tuumasta toimeen.

3. Älä luota muistiin, vaan kirjoita muistettavat ja tärkeät asiat kalenteriin tai vihkoon -> helpompi noudattaa kun näkee konkreettisesti.

4. Älä ylisuorita.

5. Älä ylianalysoi, äläkä mieti mitä muut ajattelevat.

6. Ole itsellesi armollinen ja hyväksy omat resurssisi.

7. MUISTA OTTAA OMAA AIKAA. Oli kuinka kiire tahansa niin nuku, syö, ulkoile sekä treenaa. Minä saan treenatessa nollattua aivot hyvin ja nukkumisen tärkeyden tietää jokainen. Väsyneenä mikään ei onnistu, vastustuskyky laskee ja olo on helposti alakuloinen.

8. Mieti suhtautumistasi asioihin. Koen, että ajattelulla on erittäin suuri merkitys omalla kohdallani stressin hallinnassa. Jos edessä on jokin vastoinkäyminen, yritän kääntää sen positiiviseksi ennemmin kuin aloitan panikoimisen. Otan myös vastoinkäymiset haasteena, jotka kasvattavat. Kaikella on tarkoituksensa!

9. YouTube on täynnä hyviä mindfulness ja rentoutusharjoituksia. Ne ovat oikeasti hyviä ja se, että otat vaikka joka toinen päivä vartin verran aikaa harjoitusten kuunteluun, tekee ihmeitä!

10. Näe ystäviä ja puhu huolistasi! Uusien näkökulmien kuuleminen auttaa usein todella paljon. ”Think outside the box”.

Vielä extrana mainitsisin huumorin..se on erittäin hyvä stressin lieventäjä. Naura paljon ja hassuttele aina kun voit!

Nyt olisi mielenkiintoista kuulla miten te hoidatte stressiä? 🙂 Ja onko stressi ikinä yltynyt niin pahaksi ettei enää mistään tule mitään?

xoxo, Elina

 

 

Lue nämäkin postaukset

3 kommenttia

Huulenviemää 14.8.2017 - 10:16

Kyllä akuuttiin stressipiikkiin auttaa kunnon känni. Sen jälkeen voi rauhassa toimia, kun ei enää kiire!

Reply
Noora 15.8.2017 - 11:30

Mistähän tää mekko on, aika ihana ??

Reply
elinaadasofia 15.8.2017 - 14:58

Moikka Noora!

Kiitos, mäkin tykkään! 🙂 <3 Se on muistaakseni Stradivariuksesta 🙂 Ostin Espanjan reissulla heinäkuussa..

Reply

Jätä Kommentti