Alpakoiden kanssa metsäretkellä

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kävin toissapäivänä vierailemassa Ali-Ollin Alpakkatilalla Klaukkalassa ja se oli niin huikea kokemus, että ansaitsee ihan oman blogipostauksensa. Olin pitkään haaveillut meneväni sinne, kun näin Facebook-mainoksia metsäretkistä alpakoiden kanssa. Korona-aalto vielä hidasti suunnitelmia entisestään, mutta varasin ajan heti, kun huomasin heidän aloittavan toimintansa normaalisti. Varattiin ihan yksityishetki ja se maksoi neljältä osallistujilta 25€/naama. 

Saatiin kattava infopaketti alpakoista ja niiden elämästä. Yllätyksenä tuli se, että alpakat odottavat poikasta (voiko sanoa poikasta?? :D) melkein vuoden. Lisäksi yllätti se, että alpakat ovat aika kalliita (noin 2000-20000€) ja ne voivat elää jopa 20 -vuotiaaksi. 

Päästiin myös syöttämään alpakoita ihan kädestä ja tietty rapsuttamaan. Alpakat ei muuten tykkää, että niitä rapsutetaan päästä, ne saattavat kokea sen uhkana. Sen sijaan muu vartalo ja kaula ovat hyviä rapsutuspaikkoja! 

Syöttämisen jälkeen saatiin valita omat alpakat ja lähdettiin kävelylle metsään. Se oli ihanaa. Me valitsimme rauhalliset yksilöt, Kikin (valkoinen) ja Tuuren (musta). 

Kaikista hellyyttävintä oli kuitenkin nähdä vastasyntynyt (yhden päivän ikäinen) alpakkavauva! Voiko ihanampaa olla. Paras päivä ikinä.

Ootko sä käynyt vierailemassa jossain alpakkatilalla? Alpakka on kyllä ihana eläin. 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti