Aidosti hyvää kotimaisesta kaurasta

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö: Fazer Aito ja Fazer Yosa.

Mä oon tosi iloinen siitä, että nykyisin kaupan hyllystä löytyy paljon erilaisia ja monipuolisia vaihtoehtoja maidolle ja lihatuotteille. Suomessa ollaan varmasti edelläkävijoitä tässäkin asiassa, kuten monessa muussa! Oon itse löytänyt Kaslink Aidon eli nykyisen Fazer Aidon tuotteet muutama vuosi sitten ja siitä asti ne ovat kulkeneet mukana arjessa. Erityisesti kaurajuoma ja kauravälipalat ovat juurtuneet jääkaappimme vakiokalusteeksi. Kaurajuoma taipuukin moneksi; kahviin, leivontaan, ruoanlaittoon ja sellaisenaan vaikkapa murojen sekaan. Samoin kauravälipaloja voi hyödyntää esimerkiksi smoothiessa niinikään ”pohjana”  kuin nimensämukaisesi välipalana. Kaurajuomasta tykkään taas erityisesti kahvissa, leivonnassa (letut, nam!) ja aamuisessa kaurapuurossa. Aamupuuro kaurajuomaan tehtynä on ihanan täyteläinen, suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos ei ole vielä tuttu. Mä en henkilökohtaisesti tykkää vesipuurosta ollenkaan, vaan aina täytyy saada Aidon kaurajuomaa sekaan. Ihan totta, mulla on monta kertaa mennyt pasmat sekaisin, jos kaurajuoma onkin loppu aamulla, haha.

fazer aito

Aidosti hyvää kotimaisesta kaurasta

Tiesittekö muuten, että suomalainen Kaslink yhdistyi viime vuonna osaksi toista suomalaista perheyritystä, Fazeria? Nyt siis Kaslink Aito on Fazer Aito. Tuotteet ovat silti vanhoja tuttuja, samaisesta kotimaisesta kaurasta valmistettuja ja arvomaailma säilyy ennallaan. Aidon ja Yosan kauravälipalatuotteet siirtyivät nyt entistä vastuullisempiin pakkauksiin, joissa on käytetty yli puolet aiempaa vähemmän muovia. Kierrätys on siis helpompaa ja tähän meidän suomalaisten tulisikin panostaa enemmän! Meillä on Kalasatamassa aika kätevät lajittelukuilut kaikelle. Meidän kannattaakin kuluttajana vaatia muutoksia taloyhtiöiltä, jos huomaa puutoksia. Pieniä, mutta suuria arjen tekoja ympäristön hyväksi.

fazer aito

fazer aito

Fazer Aito kauravälipaloja ja kevään uutuuksia, Aito-kauraherkkuja löytyy useissa eri mauissa ja mun suosikeiksi nousivat itse asiassa molemmat kotimaisesta kaurasta valmistetut vadelma- sekä mango kauraherkku.  Kauravälipaloista taas sydämeni vei mustikka ja mansikka. Todella hyviä ja suussasulavia suorastaan. Sopivat moniin erilaisiin hetkiin, kuten juurikin välipalaksi, treenin päätteeksi, aamupalaksi, iltapalaksi…Kesällä myös kiva vaihtoehto napata mukaan vaikkapa piknikille! Nykyisin kauravälipaloja löytyy myös gluteenittomana yleisön pyynnöstä! Fazer Yosan Protein Mustikka oli taas mulle uusi tuttavuus ja se paljastui hurjan herkulliseksi. Protein Mustikka sisältää nimensä mukaisesti proteiinia eli sopii hyvin treenin päätteeksi ja toki muihinkin välipalahetkiin. 

fazer aito

fazer aito

fazer aito

Fazer Yosa -tuoteperhe on tarjonnut kotimaisesta kaurasta valmistettuja tuotteita jo yli 20 vuoden ajan ja niitä itse asiassa löytyy muistakin pohjoismaista! Mun yksi super suosikki ruoanlaitossa on Yosa kaurapala. Todella hyvänmakuinen kasviperäinen (kaurasta tehty) proteiininlähde aterioille, lämpimänä tai ihan kylmänäkin. Mä tykkään siitä erilaisissa salaateissa ja esim riisin kanssa, kastikkeissa jne. Kaurapala toimii myös loistavasti wokeissa, josta tulikin mieleen, että seuraava ruoka voisikin olla kaurapalawokki, ainekset löytyy kaapista!

fazer aito

fazer aito

Ovatko Aito- ja Yosa-tuotteet sulle entuudestaan tuttuja? Jos on niin, missä tilanteissa tulee nautittua/käytettyä? 🙂

Tässä muutamia  kivoja ruokapostauksia, joissa oon hyödyntänyt Aidon kaurapohjaisia tuotteita:

Cashewkastike pastalle 

Maailman paras pinaattikeitto

Raikas välipalaidea – punaherukkapirtelö

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti