Syksy – 10 keinoa selviytyä lempeämmin

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Syksy on saapunut ja ajattelin sen kunniaksi laittaa jakoon omakohtaiset vinkit kuinka selvitä syksystä lempeämmin. Osa teistä lukijoistani toivoittekin tällaista postausta ja mulle itsellenikin selviytymisopas on tarpeen. Välillä täytyy ihan nipistää itseä ja muistuttaa, että hei – pimeys ei ole ikuista. Kesä tuntuu sitten taas entistä mahtavammalle ajalle pitkän talven jälkeen.

10 x parempi syksy

1.Nuku riittävästi. Uni on kaiken jaksamisen ja hyvinvoinnin peruspilareita – tästä ei pääse yli eikä ympäri. Panosta siihen, että saat nukuttua ainakin 8 tuntia. Tee yksinkertaisesti päätös, että menet aikaisemmin nukkumaan. Mieli ja keho kiittää jälkeenpäin.

2. Syö monipuolisesti ja tarpeeksi. Osta jääkaappiin tuoreita kasviksia ja hedelmiä, jotta saat vitamiineja sekä hivenaineita. Suosittelen myös tekemään perus kotiruokia tai jos syöt työpaikkaruokalassa, niin valitse lautaselle paljon kasviksia, hyviä kuitupitoisia hiilihydraatinlähteitä sekä proteiinia lihasta/kanasta, kalasta tai kasvikunnan proteiininlähteistä.

3. Liiku itsellesi mieluisalla tavalla. Jos naapurin Maija käy kuntosalilla, mutta sua ei nappaaa, niin silloin ei tarvitse tehdä samoin. Kokeile rohkeasti uusia lajeja, kyllä se oma tapa liikkua löytyy. Muista, että pienikin treeni piristää ja ulkoilu tekee aina hyvää.

4. Käperry sohvannurkkaan lukemaan kirjoja ja nauti kuumaa kaakaota. Mikäs sen ihanempaa kuin valloittaa sohvannurkka illan pimetessä ja hörpätä kupillinen kuumaa hyvän kirjan parissa. 

5. Katso leffoja ja sarjoja. Nää on ehdottomasti mun lempparitekemistä talvella. Viimeisin bongaus on Viaplayn The Arrangement -sarja, jonka katsoin melkein yhdeltä istumalta ja toinen erittäin kova on Eva Wahlströmin elämästä kertova dokkarisarja. Se on uusi Viaplayssa!

6. Aloita uusi harrastus. Uuden tekeminen piristää mieltä, joten miksi et lähtisi vaikka kokeilemaan kiipeilyä tai aloita nyrkkeilyä? Harrasta yhdessä ystävien kanssa.

7. Suunnittele ja varaa talveksi joku lomamatka. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun tiedät, että horisontissa häämöttää jokin ihana matka.

8. Polta kynttilöitä ja fiilistele hyvää musiikkia. Tämä ei kaipaa sen ihmeellisempiä selittelyjä, tunnelma on tärkeää ja syksy on parasta aikaa hankkia ihania tuoksukynttilöitä kotiin.

9. Vietä aikaa rakkaittesi kanssa. Näe ystäviä, menkää leffaan, lenkille, syömään, tehkää ruokaa yhdessä. Muista myös kehua kaveria. Se ilahduttaa hurjan paljon, kun näkee hymyn piirtyvän toisen huulille.

10. Pohdi mikä syksyssä ”masentaa” ja mieti miten voit puhutella itseäsi lempeämmin? Vaaditko itseltäsi liikaa? Sosiaalisen media saattaa välillä antaa sellaisen kuvan, että on koko ajan pakko olla menossa ja tekemässä, mutta oikeasti ei tarvitse! Muista ottaa aikaa itsellesi ja miettiä mitä kehosi ja mielesi kaipaa. Olet hyvä ja riittävä just sellaisena kuin oot. Tätä on välillä itse kunkin vaikea tajuta, mutta näin se on, sinä riität. 

Millä keinolla sinä selviät syksyn pimeydessä? Laitetaan hyvät niksit jakoon!

Energiaa ja valoa syksyysi!

Kuvat: Laura Laukka

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

ida ihana 10.9.2019 - 20:22

Tärkeitä perusjuttuja, ja muistuttelu ei ole koskaan pahitteeksi!:) Unen olen huomennaut olevan omalla kohdallani ihan ykkösjuttu hyvinvointiani ajatellen! Tuo lempeys itseä ja tavoitteitaan kohtaa oli myös tärkeä pointti! Usein syksyllä kuten uutena vuotena sitä huomaa asettavansa itselleen miljoona tavoitetta, ja varmistaa samalla, että pettyy itseensä. Näin ei pitäisi olla, vaan haaveiden ja uusien asioiden oppimisen kuuluisi olla motivoivaa, inspiroivaa ja itsetuntoa kasvattavaa!:)
Kiitos postauksesta ja mukavaa loppuviikkoa!<3
Ida Kotona kaupungissa -blogista
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Reply
Elina Ada Sofia 11.9.2019 - 02:27

Kiitos viestistäsi <3

Joo uni on mullekin ehkäpä tärkein, samoin ruoka! Ja toki se armollisuus, että välillä on todellakin ok vaan löhötä! <3

Ihanaa viikkoa <3

Reply

Jätä Kommentti