Stressaavat ajat – elimistön puhdistus paikoillaan?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö PUR Hyvinvointikauppa

Stressi vaikuttaa paitsi mieleen, mutta myös kehoon. Viimeisen vuoden aikana olen oppinut kuuntelemaan kehoani entistä enemmän ja uskallan jopa väittää, että osaan tunnistaa milloin stressi jyllää kropassa ja milloin on aika vetää jarrusta.

Viime vuoden olen liikkunut kohtuudella ja muistanut ottaa aikaa itselleni, päässyt irti myrkyllisisä ihmissuhteista sekä yleisesti panostanut lepoon. Tuntuu, että tämä kombo on auttanut hyvin, vaikkakaan vielä en tuntenut olevani ”täydessä terässä”. Pari vuotta takaperin oli nimittäin elämäni stressaavin vuosi ikinä ja kävin tällöin lähellä burnoutia. En nukkunut tarpeeksi ja se oli alkoi kostautua. Tuntuu myös, että se sama stressi näkyi viime vuonna vielä tietyllä tavalla elämässäni ja olossa ennenkaikkea. Mietin myös mikä yhteys stressillä ja ruokavaliolla on mahdollisesti ihosairauteeni. Pian (ensi perjantaina!!) mulla on kuitenkin se kauanodotettu ihotautilääkäri, joten katsotaan mitä tapahtuu. Koepala otetaan todennäköisesti joka tapauksessa. 

Loppusyksystä kävin tosiaan tutustumassa tarkemmin PUR-kauppaan tämän yhteistyön tiimoilta, entuudestaan kuitenkin tiesin mistä konseptista on kyse (Kiitos homeopaatti, Anne Vuotari kun vinkkasit muutama vuosi sitten!). PUR on terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin painottunut myymäläkonsepti, johon kuuluu kivijalkamyymälät Helsingissä sekä verkkokauppa. PUR-kaupasta löytyy laaja skaala luonnonmukaisia tuotteita terveyteen ja hyvään oloon, mukaan lukien nämä homeopaattiset ja antroposofiset valmisteet, ayurvediset tuotteet, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, luomuelintarvikkeita sekä mm.ekologisia arjen kulutustavaroita. PUR pyrkii ottamaan huomioon ihminen kokonaisuutena, joka tuli ilmi hyvin kun keskustelin ammattitaitoisen myyjän kanssa Kampin myymälässä. Mietittiin elämäntilannettani ja mahdollisuuksia siihen miten tätä voisi tukea. 

Sain tämän yhteistyön tiimoilta kokeiluun pari Living Nutritionin tuotetta;  Living Nutrition Your Flora Tranquil valittiin mulle suoliston sekä mielen rauhoittamisen & tasapainottamisen tueksi. Stressaantunut kehoni (ja iho?) kaipasi jotain tukea muun rauhoittumisen lisäksi. Tämä tuote sisältää jopa 35 eri lajia maitohappobakteereita, joita tykkään syödä esimerkiksi reissussa ollessani. 

Tämän Living Nutrition -tuotesarjan ideologia perustuu ajatukseen, jossa luomulaatuiset ruoka-aineet fermentoidaan, jolloin saadaan ravintolisiä, jotka sisältää eläviä mikrobeja, entsyymeja ja muita hyödyllisiä ravinteita. Tämä siis tarkoittaa sitä, että tuotteet ovat luonnollisessa ruoan muodossa, jolloin keho pystyy hyödyntämään ne tehokkaasti.

Toinen mielenkiintoinen tuote, jonka otin kokeiluun oli 100% luonnollinen fermentoitu kurkumavalmiste. Kurkuman terveyshyödyt on tunnettu jo pitkään kiinalaisessa lääketieteessä mm. solujen stressitilaa lievittävänä sekä maksaa, sappea ja ruoansulatusta tukevana yrttinä. Kurkuman kurkumiini imeytyy melko heikosti, joten siksi oli kiva ottaa kokeiluun tämä tuote. Fermentoinnin takia myös imeytymisen pitäisi olla parempi kuin tavallisesti kurkumaa nauttiessa.

Elimistön puhdistus solutasolla

Sitten otin testiin Wild Nutrition Total Cleanse Programme detox-paketin, joka on kehitetty kehon puhdistumisen tueksi. Sopii siis tähän stressittömämpään ja seesteiseen olotilaan pyrkimiseen loistavasti. Sanotaanko näin, että aluksi mulla nousi hieman karvat pystyyn sanasta detox, mutta kun perehdyin asiaan, vaikuttaa taustalla oleva idea järkevältä – ei miltään laihdutus-paasto-dieetiltä! Kyseessä on luonnollinen, omia terveitä elämäntapoja tukemaan tarkoitettu puhdistuskuuri, jossa FOOD-GROW -menetelmällä valmistetut ravinteet (kasvatettu aidossa ruoassa, esim sitruunassa -> imeytyminen parempaa) pääsevät vaikuttamaan solutasolla – siellä missä ravintoaineita tarvitaan, jotta keho voi toimia optimaalisesti. Tammikuusta tulikin mulle siis sellainen omaan hyvinvointiin keskittyvä kuukausi; takana on kasvohoitoa, hierontaa ja mukavaa tekemistä. Olo onkin tuntunut yllättävän energiselle, vaikka ollaankin keskellä pimeää talvea!

Wild Nutritionin tuoteperheestä nappasin myös Digestive Enzyme Complex -ruoansulatusentsyymejä täydentämään luonnollista ruoansulatusta, joka voi joskus stressin seurauksena heiketä. Tiedätte varmasti sen fiiliksen kun joskus tuntuu, ettei ruoka sula vatsassa stressin myllätessä kehossa. 

Missä kunnossa sun suolisto on?

Palataanpa sitten takaisin elimistön puhdistamiseen. Detox sanana yhdistetään mun mielestä liian helposti laihduttamiseen ja pikadieetteihin, mutta oikeasti detox tarkoittaa elimistön puhdistamista myrkyistä ja muista kuona-aineista. Sen voi toteuttaa oikein tai väärin – lehdistä saakin lukea mitä erikoisimmista paastoista ja kuureista. Ensinnäkin, yksinään mikään detox ei nimittäin toimi, vaan AINA tarvitaan elämäntavoissa muutoksia: syö mahdollisimman puhtaasti, (paljon kasviperäisiä tuotteita, minimoi lisäaineet, kehoa happamoittavat tuotteet yms.) juo paljon vettä, nuku ja liiku riittävästi. Lisäksi päihteettömyys on paikallaan. Suolen toiminta ja sen kunto on avainasemassa – imeytyvätkö meille tärkeät ravintoaineet kunnolla? Meidän on ensin pedattava elintavoillamme ravintoaineille reitti sinne missä ne pääsevät kunnolla vaikuttamaan. Paketin mukana tulee mielenkiintoinen opas ja siinä lisäksi painotetaan sitä, mikä on ollut mullekin jo pitkään tärkeä huomio; pikapaastot ja nopeat puhdistuskuurit eivät toimi. 

Paketissa on tosiaan kolme tuotetta: yksi immuunijärjestelmää tukemaan, toinen energia-aineenvaihduntaan ja kolmas terveen hormonitasapainon, kehonpainon ja stressinsietokyvyn ylläpitoon. 

Hyödyt tiivistettynä:

  • Auttaa tukemaan hormonaalista toimintaa jokaisessa elämänvaiheessa.
  • Auttaa tukemaan hedelmällisyyttä, ihon hyvinvointia, energisyyttä sekä normaalia aineenvaihduntaa.
  • Suunniteltu erityisesti naisen aineenvaihdunnallisiin tarpeisiin.
  • Paketti sisältää asiantuntijan kehittämän ohjekirjan puhdistusohjelman toteutukseen.

Yhdessä nämä kolme tuotetta auttavat puhdistamaan elimistöä tehokkaasti hyvinvointia tukevan elämäntavan lisäksi. Olen myös sitä mieltä, että yleisesti aina on paikallaan parempien valintojen tekeminen arjessa, mutta eritoten näin alkuvuodesta on loistava tilaisuus panostaa hyvinvointiin, sillä vuosi alkaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Muistattehan myös, että omaa mieltä ja ajatuksia kannattaa tarkkailla jatkuvasti. Myrkylliset ajatukset myrkyttävät myös kehoa. Yritä siis ottaa rennompi asenne elämään ja ennen kaikkea omaan itseen. Olet riittävä, hyvä ja kaunis juuri sellaisena kuin olet!

Onko PUR-kauppa sulle tuttu? Entä Living Nutritionin tai Wild Nutritionin tuotteet? Molemmat sarjat ovat vegaanisia. Nyt tosiaan näyttäisi olevan tuo Wild Nutritionin total cleanse program alennuksessa tammikuun loppuun asti, käy kurkkaamassa PURin sivuilta!

Energistä ja oikein hyvinvoivaa viikkoa sinne! PS.  Instassani on arvonta tähän liittyen, käykäähän osallistumassa!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti