Millaisena koin Karibian Risteilyn?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
anniina.kangasjarvi@me.com

Jetlagi alkaa pikkuhiljaa väistyä ja alan olla elävien kirjoissa, mikä tarkoittaa, että pääsen taas blogini pariin, jee! Karibian risteily on nyt siis takana päin ja ajattelin jakaa teille fiiliksiäni siitä. Minulta kyseltiin myös vlogia reissusta, joten sellainen on myös tulossa, malttakaa vielä hetki!

Olimme 8 yötä kestävällä itäisen Karibian risteilyllä yhteistyössä We Love Cruises Finlandin kanssa. Pakko myöntää, että alussa en oikein osannut kuvitella millaiselle risteilylle sitä oltiin menossa, koska kokemukseni ylettyivät vaan Itämerelle, ja ne risteilyt ovat olleet melko opiskelijapainotteisia. Risteilijämme Celebrity Equinox on pituudeltaan 315 metriä ja leveyttä vajaa 40 metriä (vs. Silja Serenade n. 200 m pituudeltaan). Askelia saa kerrytettyä mukavasti, kun suhailee paikasta toiseen ja jos vieläpä innostuu häkellyttävän hienolle kuntosalille päivän päätteeksi niin huh! Meininki aluksella on muutenkin kokonaisuutena  tasokas, viihtyisä, ystävällinen palvelu jne. Lisäksi We Love Cruises on erittäin ammattitaitoinen ja laadukas risteilytoimisto. Saimme heidän kauttaan kattavat tietopaketit risteilystämme, joten pystyimme ottamaan kaiken mahdollisen hyödyn irti, sekä myös ei-niin-hyvin englantia puhuvat vanhempani selvisivät loistavasti suomenkielisten esitteiden ja oppaiden avulla. Iso kiitos siis hyvästä palvelusta! Saimme joka ilta seuraavan päivän suomenkielisen ”ohjelman”, jossa oli tärpit laivalle sekä maakohteeseen seuraavalle päivälle. Lisäksi varustamo jakoi myös oman ”lehtisensä”, jossa oli tietoa seuraavasta päivästä, ravintoloista jne (engl. kielinen).

karibian risteily

Let the journey begin

No mutta, aloitetaan luonnollisesti turvatarkastuksesta! Turvatarkastukset Miamin satamassa menivät ohi hujauksessa – hommat toimivat siis siellä hyvin (samoin paluu oli helppo ja nopea). Kun astelin laivan käytäviä ensimmäisten tuntien ajan, tiesin heti, että tulen viihtymään täällä. Olin tosiaan kuin lapsi karkkikaupassa ja oli ihana päästä näkemään kunnolla mitä kaikkea laivalla olikaan. Vierailimme 8 yön matkallamme Puerto Ricossa (San Juan), St. Maarteenin saarella (Philipspurg), St. Thomasilla (Charlotte Amalie), Dominikaanisessa Tasavallassa (Punta Cana) sekä Bahamalla (Nassau). Risteilyyn sisältyi myös kaksi meripäivää saarivierailuiden lisäksi. Tulen kertomaan kohteista hieman lisää tulevissa postauksissa! Keskityn tässä postauksessa pelkästään risteilyaluksen fiiliksiin..

karibian risteily

Oon sanaton näistä hetkistä..<3

karibian risteily

Miamin auringonnousu lähtöpäivänä…emmä kestä <3

Karibian risteily elegantilla Celebrity Equinox -aluksella

Celebrity Equinox huokuu tyylikkyyttä ja sopii hyvin aikuiseen makuun, unohtamatta lapsiperheitä! Laiva on rakennettu 2009, mutta on pidetty modernina sistustustyylinsä avulla. Mulla loksahti pikkukaupungin tyttönä suu auki ja kaikki tuntui mielettömän luksukselta! Voisin helposti kuvitella itseni asumaan tuonne, haha.

Meidän parvekkeellinen hyttimme kuului Concierge class-luokkaan, johon kuului kaikkea mukavaa extrana, kuten ylellinen hovimestaripalvelu, kouhuviiniä ja välipalatarjontaa. Myös muihin hyttiluokkiin kuuluu erinomainen palvelu (koko laivassa mielettömän ystävällinen ja auttavainen henkilökunta!) ja hytit ovat muutenkin mukavan kokoisia huoneita. Kesti hetken ennen kuin tajusimme, että matkalaukut saa kätevästi sängyn alle piiloon, joten ne eivät olleet turhaan jaloissa pyörimässä. Säilytystilaa huoneista löytyy mukavasti vaatteille ja muille tavaroille. Suosittelen ehdottomasti parvekkeellisen hytin ottamista – mikäs sen parempaa kuin se, että saa katsella Karibian auringonlaskuja ja nousuja!

Celebrity Equinox -risteilijältä löytyy mm.:

 • Uima-altaita (niin ulko kuin sisä) ja porealtaita
 • Lukuisia ravintoloita
 • Mielenkiintoisia ja erilaisia baareja (mm. Martini baari, jonka tiski on jäinen)
 • Yökerho
 • Erilaisia teemajuhlia (White Party, Silent Disco..)
 • Casino
 • Iso pääteatteri, jossa päivittäin huikeita broadway -tyyppisiä esityksiä!
 • Spa (paljon erilaisia hoitoja kasvohoidoista hierontaan, kampaamo – ja meikkipalvelut jne)
 • Iso ja avara kuntosali sekä ryhmäliikuntatarjontaa
 • Koripallokenttä
 • Ihana vihernurmikko kannella 14. Loistava paikka picnikille tai joogaan!
 • Lasinpuhallus -näytöksiä
 • Livemusiikkia
 • Kirjasto
 • Kokoustiloja
 • Shoppailumahdollisuuksia

…eli kaikkea löytyy! Kysykää ihmeessä, jos jokin asia mietityttää – vastaan mielelläni!

Ruokailu ja juoma laivalla

Ruokailuista voisin mainita tähän erikseen, koska sehän kiinnostaa luonnollisesti kaikkia. Ruokailu laivalla oli ennen kaikkea monipuolinen ja erikoisruokailijat (esim vege, gluteeniton jne..) oli huomioitu todella hyvin. Laivalta löytyi mm. kattava näköalabuffet, jossa viihtyi tovin jos toisenkin syödessä herkullisia eri maiden ruokia ja ihastellen samalla merimaisemia. Lisäksi laivalta löytyy useampia laadukkaita a`la carte ravintoloita, joiden ruokalistat vaihtuivat päivittäin muutamia klassikkoruokia lukuunottamatta. Eli todellakaan ei tarvitse samaa ruokaa puputtaa koko risteilyä! Löysin heti oman suosikkini, klassikko New York cheese cake.. ah se maistui useampana iltana. Laivalla on myös erikoisravintoloita, kuten kunnon pihvipaikkaa, aasialaista, sushia…you name it!

Aamupalapaikkoja löytyi myöskin useampia, buffetista a`la carte vaihtoehtoon. Kylläpä aamupala maistui kummasti paremmalle laivan takakannella – hassu juttu ettei tuntunut yhtään marraskuulle. 😉

Omaan hyttiin (omalle partsille!!) voi myös halutessaan tilata aamupalan tai muuta ruokaa. Me testasimme parina yönä laivan burgeriateroita hyttiin kuljetettuna, toimi loistavasti! Ja maistui, oon hampparityttöjä!

karibian risteily

karibian risteily

karibian risteily karibian risteily

karibian risteily

Paljon erilaisia vaihtoehtoja pastasta salaatteihin, juustoihin, burgereihin..jälkkäripöydistä puhumattakaan! 😀

karibian risteily

Meillä oli risteilyllämme classic -juomapaketit (jotka tulevat usein kaupan päälle varatessa risteilyä!), jotka kattoivat runsaat viinivalikoimat, kuoharit, drinksut, veden, kahvin..Nesteytys siis pysyi kunnossa! 😀 😉

karibian risteily

Bahaman auringon laskussa!

karibian risteilyLaivalla järjestettiin kahtena iltana Silent Disco! Eli jorataan kuulokkeet päässä..

karibian risteilyUpeaa broadway-tyyppistä showta katsomassa teatterissa!

karibian risteilyOpin myös pelaamaan Rulettia..

karibian risteilyTämä on se ihana nurtsi, minkä mainitsin aiemmin! Kelpaa pitää piknikkiä tai treenata auringon paisteessa..

karibian risteilyKaunis rivi juoksumattoja laivan kuntosalilla..näkymät tietty merelle päin – lenkkimotivaatio nousee uusiin sfääreihin eikö?!

karibian risteily

Nyt jos koskaan kannattaa siis varata oma unelmiesi risteily We Love Cruisesin kautta! Mä ainakin lähden tulevaisuudessa uudelleen! 🙂

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Gunilla Nordström Piipponen 4.12.2018 - 17:59

En ole koskaan ollut siellä. Mutta luultavasti olen niin hölmöä että tullaan siellä talvivaatteita päälle. En ymmärrä mitä ne puhu, sanon vain, yes yes, vaikka pitää sano no. no. Ja olen niin tyhmää että ne voi tehdä minulle ihan mitä vaan Ja menen varmaan väärä hotelli. Miten minä sitten löytää takaisin lentokentällä, en tiedä? Menen varmaan väärän lentokoneella Siperia✈️??♥️

Reply

Jätä Kommentti