Kööpenhamina yllätti täysin!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kööpenhamina tarjoili parastaan, vaikkei sää ollutkaan parhain. Joulunaika on kuitenkin ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Lukemattomissa joulumarkkinoissa ja jouluvaloissa riittää tunnelmaa ja ihmeteltävää niin paljon ettei pimeys ja kylmyys enää tuntuneet miltään. Parasta on se, että mun ennakko-odotukset kumoutuivat aivan totaalisesti. Ajattelin, että Kööpenhamina ei ole mitenkään erikoinen, odotin sen olevan hieman samantyylinen kuin Tukholma, mutta Köpis on paljon kauniimpi ja tunnelmallisempi!

Mulla oli lisäksi maailman paras opas matkassa mukana – näin nimittäin yhtä parhaimmista ystävistäni, joka asuu nykyisin Kööpenhaminassa. Kierreltiin kaupunkia kattavasti läpi, ensin pyörän selässä ja loppuaika kävellen. Ensimmäisenä kävimme Christianian vapaakaupungin alueella ja se jäi mieleen erikoisista taloistaan sekä kaduilla olevista huumekauppiaista. Siellä tosiaan kannabista myytiin kojuissa samaan tyyliin kuin vaikkapa koruja markkinoilla. Valokuvaaminen oli kiellettyä tällä myyntialueella, joten kuvia tästä ei löydy.

Kävelymaratooneja ja joulufiilistelyä potenssiin miljoona

Heitettiin huumoria, että täällä vie vain tuuli ja Hermina. Tuuli nimittäin tuiversi tukkaa kuin mikäkin tuulikone samalla kun kävelimme ympäri kaupungin tunnelmallisia, jouluvaloilla koristeltuja katuja. Kööpenhaminasta tuli mieleen ehkäpä Lontoo sekä ripaus Pariisia. Tähän vielä saattoi sekoittua fiiliksiä Ranskan eteläosista ja Alpeista. Puhumattakaan Espanjasta, koska sitä kuului kaikkialla. Espanjalaiset ilmeisesti matkustavat Kööpenhaminaan paljon. Nyhavnin joulutorilla tarjoiltiin myös kotoisalta maistuvia Churroja (espanjalaisia herkkuja), jotka vahvistivat Espanja-fiilistä.

Kööpenhaminasta voi siis sanoa, että se on kunnon joulumaa. Kiertelimme lukuisilla joulutoreilla fiilistellen ennen kaikkea valoja, mutta myös ihmisiä ja joulukojuja. Söpöjen pikkukauppojen ja kauppakeskusten ikkunat oli vuorattu erilaisilla joulukoristeilla eikä niissä oltu säästelty. Tänä vuonna musta on kuoriutunut oikea jouluhullu, joten Kööpenhamina on aika unelma paikka.

Hyggeilyä

Kahvilat ja ravintolat noudattavat vahvasti hygge -teemaa, joka onkin Tanskasta lähtöisin. Kävimme aivan super kotoisissa kahviloissa, että järki meinasi lähteä! Niin kaunista ja no, kotoisaa. Puhumattakaan ruokien makuelämyksistä. Niin hyvää. Mä oon kyllä aikamoinen hyggeilijä, koska viihdyn kotona niin hyvin.

Kaunein ja maukkain aamupala ikinä Sidecar -brunssipaikassa.
Kiitos vielä rakas, oli ihana nähdä <3

Tähän loppuun jaan vielä muutamia ruokapaikkasuosituksia eli jos oot aikeissa lähteä Kööpenhaminaan, niin laita nämä paikat korvan taakse:

Muista maistaa smørrebrød -leipää, joka on paikallista ruokaa. Täytteinä löytyy erilaisia trendien mukaisia, itse söin sellaisen, jossa oli siis ruisleivän päällä perunaa ja jotain kastikkeita sekä pekonia, oli tosi hyvää.

Pieni Merenneito on oikeasti tosi pieni.

Ootko sä käynyt Kööpenhaminassa? Mitä paikkoja sä suosittelet?

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti