Itsensä arvostaminen – toteutuuko sinun elämässäsi 3 oleellista asiaa?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
itsensä arvostaminen

Itsensä arvostaminen ja itsekkyys menevät monilla sekaisin. Suomalaisella sielulla ajateltuna itsensä arvostaminen näyttää helposti ylimieliseltä ja sen takia usein vähättelemme itseämme – seinäruusuna roikkuminen on helppoa, mutta kannattaako se jos oikeasti haluaa tehdä muita asioita? Pelko siitä, mitä muut mahtavat ajatella on usein tiellämme. Ei siis saisi olla liian näkyvä eikä tyytyväinen itseesä. Naapurihan voi tulla kateelliseksi.

Mielestäni itsensä arvostaminen ei ole itsekästä, vaan se kuuluu olennaisena osana hyvinvointiimme ja onnelliseen elämään. Se, että teet juuri niitä asioita mitä rakastat ja olet juuri sellainen kuin haluat olla, vaikuttaa elämänlaatuumme. Kuka muka olisi onnellinen jos ei saisi päättää elämästään?

itsensä arvostaminen

Listasin sinulle ylös mielestäni 3 tärkeintä asiaa, jotka kertovat arvostatko itseäsi. Toteutuvatko ne sinulla?

1. Teet juuri niitä asioita, joita rakastat – ilman että ajattelet mitä muut sinusta ajattelevat. Mua esimerkiksi dissattiin kauneus kilpailuihin osallistumisesta ja parjattiin mikä mä luulen olevani. Mä kuitenkin tein juuri niitä asioita, joita halusin ja kuuntelin sydäntä – koen, että sen takia olen tässä ja nyt. Tykkään elämästäni. Onko se sinulta pois?

2. Huolehdit itsestäsi liikkumalla ja syömällä ravinteikasta ruokaa. Kehomme hyvinvointi liittyy vahvasti liikkumiseen ja ravitsevaan ruokaan. Jos ruokavalion monipuolisuus liittyy ainoastaan roiskeläppien makuvaihtoehtoihin – ei kroppa (eikä mieli) voi niin hyvin kuin se voisi. Jos haluat pitää huolta arvokkaasta ja ainutkertaisesta kehostasi – syö ravitsevasti. Tämän ei kuitenkaan tarvitse sulkea herkuttelua pois. Kyse on balanssista.

3. Et alistu muiden pompoteltavaksi tai anna muiden kohdella sinua huonosti. Tuntuuko, että muut eivät kuuntele mielipiteitäsi ja toiveitasi? Saatko aina vain kritisointia siitä mitä teetkin? Valitse seurasi tarkasti – haali ympärillesi ihmisiä, jotka kunnioittavat sinua ja ennen kaikkea pitävät sinua TASAVERTAISENA heidän kanssaan.

itsensä arvostaminen

Jos peilaan ”entiseen elämääni” aka. syömishäiriöaikaan, en arvostanut itseäni ollenkaan. Totta kai mulla oli vakava sairaus päällä, mutta se ajoi mut satuttamaan itseäni niin henkisesti kuin fyysisestikin. Pidin itseäni ala-arvoisena ja huonona jos ja kun epäonnistuin. Mittasin onnellisuuttani ulkonäön ja nimenomaan vaa`an lukeman perusteella. Nyt on jotenkin tosi vaikea pukea sanoiksi ajatuksia, mutta tiedätte varmaan millaisen perspektiivin on saanut elämästä kun on mennyt huonosti ja nimenomaan kohdellut itseä kaltoin. Nyt on huojentunut ja vapaa olo. Kiitollinen olo.

itsensä arvostaminen

 

Arvostetaanhan itseämme sellaisina kuin olemme <3

Do more of what makes you happy!

PS. Koodilla 15ELINA saatte -15% alennuksen kaikista Daniel Wellingtonin tuotteista osoitteessa www.danielwellington.com ( +ilmainen maailmanlaajuinen toimitus!). Koodi voimassa 15.7.2018 asti. Mun lemppari on tämä kuvissa esiintyvä classic petite melrose sekä classic southampton. Olen saanut kellot yhteistyön merkeissä.

Lue myös:

Kehuminen parantaa itsetuntoasi!

Kehon kautta tunnemme ja pystymme myös samalla ylittämään itsemme

Mitä oikeastaan on fitness?

Seuraa minua:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti