CHIAVANUKAS (GL, Maidoton, Vege)

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
chiavanukas

Chiavanukas on mukavaa vaihtelua aamupalapöydässä ja vaikka yleensä aamupalaani kuuluu ihana marjainen smoothie. Chiasiemenet puuron seassa on jo tuttu juttu, mutta vanukkaasta sain päähänpiston yövuoron aikana ja heti herättyäni pistin tuumasta toimeksi.

chiavanukas

Terveellinen chiavanukas

Tarvitset:

-2 rkl chian siemeniä

-Soijamaitoa oman maun mukaan (mitä enemmän, sitä juoksevampaa)

-Ripaus ruususuolaa

-2 rkl Herneproteiinijauhetta

Tee näin: Laita chian siemenet soijamaidon kanssa jääkaappiin yön yli, tai ainakin muutamaksi tunniksi, jotta seos ehtii ”geeliytyä”. Lisää myös suola.

Aamulla herättyäsi sinulla on ihana tuorevanukas valmiina. Seuraavana sekoitat vain joukkoon halutessasi proteiinijauheen ja lopuksi valitsemasi täytteet kerroksittain.

Minä käytin täytteinä:

-Yhden banaanin pilkottuna

-Mustikoita

-Mustaherukoita

-Ripaus lucumaa tuomaan makeutta

 

Marjat voit valita joko tuoreina tai pakastettuina. Minä käytin sulatettuja, kohmeisia marjoja, jotka toivat ihanaa viileyttä vanukkaaseen banaanin lisänä.

chiavanukas

Chia siemenet on superruokaa

Kerron vielä loppuun hieman faktaa chia-siemenistä. Chia -sana tulee Mayojen kielestä ja tarkoittaa Voimaa! Siemenet ovatkin todellinen kuidun, vitamiinien, hivenaineiden ja antioksidanttien lähde! Chian siemet tekevät hyvää ruuansulatusjärjestelmälle puhdistamalla suolistoa ja edistävät näin tervettä bakteerikantaa. Lisäksi chia on oivallinen omega-3 rasvahappojen lähde ja sisältää se myös paljon hyvänlaatuista proteiinia! Hyvä kombo siis kaikkea mitä tarvitset jaksamiseen!

Chia siemenet tosiaan kannattaa liottaa ennen käyttöä ja ne imevätkin itseensä 9 -kertaisen määrän nestettä, joka voi olla mitä tahansa. Tätä ”geeliä” voit hyvin käyttää esim. puurossa, smoothiessa, syödä sellaisenaan tai vaikka juurikin erilaisissa vanukkaissa! Suosittelen kokeilemaan <3

Lue myös:

Treenaajan marjasmoothie

Elimistöä puhdistava vihermehu

 

Ihanaa päivää <3

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti