UNELMAT PITÄVÄT MEIDÄT LIIKKEESSÄ!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
unelmat

Tänä vuonna olen pohdiskellut paljon unelmien merkitystä elämälle. Unelmat usein vähenevät mitä vanhemmiksi tulemme, koska saatamme omata heikon itsetunnon ja ajatella ettei meistä ole mihinkään. Lapsena meillä on usein paljonkin erilaisia unelmia liittyen mm. harrastuksiin, toiveammattiin ja vaikkapa lemmikin omistamiseen. Itse asiassa ajatus kirjoittaa unelmista, lähti joulukuun alussa minun ja Annin Kaunis Minä – luennolla, tai tarkemmin sen jälkeen kun jäimme keskustelemaan kuuntelijoiden kanssa. Ilman unelmia, emme tekisi mitään, vaan jäisimme polkemaan paikoillamme. Totta joka sana.

 

Unelmat luovat pohjan tekemiselle

Unelmat saavat meidän tekemään asioita ja etenemään kohti sitä mitä haluamme. Esimerkiksi minulla oli pitkään haave personal trainer -koulutuksesta, mutta jostain kumman syystä ajattelin ettei minusta ole siihen ja olin kasvattanut korkean kynnyksen lähteä opiskelemaan uutta. Ajatelkaa, että kuvittelin olevani liian vanha! Pelkäämme usein tehdä muutoksia elämäämme ja siihen mukavuusalueeseen, johon olemme ajan kuluessa tottuneet. Helpoin tiehän on mennä sieltä mistä aita on matalin. Mutta kysymys kuuluu kannattaako se? Unelmointi on tärkeä osa ajatteluamme, koska unelmat toimivat motivaattoreina, jotka ohjaavat meitä eteenpäin. Jokaisen pitäisi uskaltaa unelmoida ja tavoitella unelmia!

”Kun ihmisellä on unelmia, on myös toivoa.”

 

unelmat

Unelmien tavoittelu vaatii rohkeutta

Unelmointi on ihanaa, mutta samalla unelmien liikkeellepaneminen vaatii myös rohkeutta. Unelmien tavoittelu voi olla pelottavaakin, mutta kokemuksen rintaäänellä sanon, että kannattaa ottaa vaikka sitten härkää sarvista kiinni ja tehdä niin kuin tuntuu hyvälle. On myös hyvä miettiä ja tiedostaa mistä epävarmuus kumpuaa. Oletko saanut ympäristöstä epäileviä kommetteja, lyttäystä vai oletko kenties itse ajattelumaailmasi kanssa hakoteillä vähätellen itseäsi ja muodostanut itsellesi lukkoja? Minun kohdallani perhe on aina kannustanut mua tekemään asiat juuri niin kuin itsestäni tuntuu oikealle. Olen saanut aina tuen sille mihin sitten ikinä ryhdynkin. Olen ollut itse itselleni se pahin vastus ja se henkilö kuka on välillä epäillyt. Kun lopetin epäilemisen ja annoin mennä sekä uskoin itseeni, olen päässyt tekemään elämässäni niitä asioita, joista tykkään.

Unelmat ovat jokapäiväistä

Älä siis epäile itseäsi yhtään vaan kannusta ja usko siihen mitä teet ja mitä haluat. Älä myöskään huoli, jos sinulla ei ole selkeää tavoitetta. Pääasia on, että teet niitä asioita, joita rakastat niin ei voi mennä pahasti pieleen. Jos sinulla on iso unelma, voit asettaa itsellesi myös välietappeja, joiden saavuttaminen on helpompaa ja samalla motivoi tekemistä. Muista myös, että nauti matkasta kohti unelmiasi. On hullua, että monet ihmisistä elävät vain sille, että odottavat ensi kesälomaa tai talvilomaa ja kulkevat arjen läpi suupielet vinossa. Kaikista tärkeintä on nauttia joka päivä, nauraa paljon ja olla kiitollinen siitä mitä on.

unelmat

 

Muistakaa, pienistä puroista kasvavat suuret virrat!

 

Lue myös:

Onnellisuuden avaimet ovat käsissäsi

Stressi – 10 toimivaa ideaa avuksi

Uni ei tule – mikä avuksi?

 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti