RAVITSEVA RAVINTO TEKEE MUUTAKIN KUIN TÄYTTÄÄ VATSAA

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
ravitseva ravinto

Ravinnolla on paljon muitakin tehtäviä kuin pelkkä vatsan täyttäminen. Ravitseva ravinto täyttää vatsaa ihan eri tavalla kuin einesosastolta poimitut roiskeläpät, vai mitä mieltä te olette?

Itse haluan panostaa syömääni ravintoon, kuitenkin sallivalla otteella. En halua asettua mihinkään tiettyyn kaavaan, että söisin vain jollakin tietyllä tavalla. Toki kiinnitän huomiota siihen, että saisin kaikki ravinteet ja syön pääpiirteittäin terveellisesti perus kotiruokaa, unohtamatta kuitenkaan herkkuhetkiä. Onneksi nykyään on myös paljon ihania kahviloita ja ravintoloita, joiden menulistalta löytyy muutakin kuin vehnäpullaa, kun tekee mieli herkkuja. Ihmiset ovat alkaneet kiinnittämään huomiota selkeästi enemmän ruokailuihinsa ja vaativat myös laadukkaampaa ravintoa. Hyvä niin!

Ravitsevan ravinnon ei myöskään tarvitse olla tylsää. Erilaisia ideoita ja keinoja valmistaa toinen toistaan herkullisempia vaihtoehtoja on pilvin pimein. Esimerkiksi raakaruoka valmistuu käden käänteessä ja säilyvyys on paljon pidempi kuin ”perusruuissa”.

ravitseva ravinto

Mustikka-puolukka-mangosmoothie

Ravitseva ravinto

Chiatuorepuuroa granolalla ja marjoilla

Ravitseva ravinto – Makers Kahvilan ideologia

Ravitseva ravinto -ajatukseen pohjautuu myös Lauttasaaressa sijaitseva Makers Kahvila. Ystäväni Minnie omistaa kyseisen kahvilan ja kutsui minut sinne raakaruokakurssille. Minnie järjestää kahvilassaan aika-ajoittain mm. raakakakkukursseja ja tietopaketteja raakaruuasta. Minä itse pääsin osallistumaan raakaravintokurssille, jossa tehtiin muutamia erilaisia ruokia sekä lopuksi tietysti maisteltiin niitä. Todella ihana piristys arjen keskelle ja tähän harmauteen! Makers Kahvila sijaitsee Lauttasaaressa, noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Lauttasaaren metropysäkiltä.

Kuvasin videon raakaruokakurssilta:

 

 

Oletteko käyneet Makers kahvilassa tai tuleeko tehtyä raakaherkkuja kotona?

Makers kahvilan sivuille pääsette tutustumaan täältä.

Makers Kahvila, Heikkiläntie 10 – Lauttasaari

Lue myös:

Terveellinen ja helppo välipala x 8

Mitä on riittävä syöminen?

Tuottaako syöminen syyllisyyden tunteita?

 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti