RAAKASUKLAA TERVEELLISEEN HERKUTTELUUN (GL)

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Raakasuklaa valmistuu hetkessä ja sen tekeminen on yllättävän helppoa. Pakko myöntää, että minulla oli omat ennakkoluuloni ja luulin raakasuklaan tekemisen olevan jotenkin tosi vaivalloista, kunnes kokeilin ensimmäisen kerran ja yllätyin. Raakasuklaan tekemiseen on olemassa myös valmiita kittejä, mutta suklaan teko onnistuu helposti ilmankin. Perus raaka-aineena tarvitaan kookosöljyä ja hyvänlaatuista raakakaakaota/suklaarouhetta. Mukavan lisän tuo erilaiset suklaan sekaan upotetut pähkinät, marjat, kaakanonibsipalat.

Käyttämäni raakasuklaarouhe on valmistettu perinteisellä Stone Ground -menetelmällä Jyväskylässä korkealaatuisesta kylmäprosessoidusta Criollo -lajikkeen kaakaosta, kookoshiutaleista ja ravinteikkaasta kookossokerista. Oikeaoppinen valmistusprosessi takaa, että raakakaakaon ravinteet säilyvät ja koostumus pysyy oikeanlaisena. Kuumentaminen nimittäin tuhoaa herkästi kaikki tärkeät mineraalit ja hivenaineet.

Raakakaakao sisältää paljon elimistöllemme tärkeitä antioksidantteja ja flavonoideja. Lisäksi raakakaakao sisältää magnesiumia, sinkkiä, rautaa sekä kalsiumia. Se on todella ravinnerikasta ja sopii hyvin herkkuhetkiin.

Kotitekoinen raakasuklaa

Tarvitset:

Tee näin: Keitä vesi kiehuvaksi ja ota kattila pois liedeltä. Ota pienempi kattila / kulho (joka mahtuu isoon kattilaan) ja laita sinne kookosöljy. Vesihaude sulattaa kookosöljyn kirkkaaksi. Lisää kookosöljyn sekaan raakasuklaarouhe ja sekoita tasaiseksi suklaamassaksi. Lisää sekaan haluamasi lisukkeet. Itse käytin kuivattuja karpaloita, pilkottuja mantelipaloja ja kaakaonibsejä. Lisää myös hunaja makeutukseksi. Tosiaan jos et halua hunajaa käyttää, voit valita jonkun muun makeutuksen esim agavesiirapin, joka on ns. vegaaninen ”hunaja”.

Kaada suklaaseos pieniin muotteihin ja laita pakkaseen jähmettymään. Voit käyttää raakasuklaata pilkottuna esim muffineissa ”suklaasydämenä” tai napostella sellaisenaan.

Raakasuklaa sopii loistavasti terveelliseen herkutteluun. Raakasuklaa antaa energiaa, piristää sekä ravitsee kehoamme ilman lisäaineita. Omatekemä raakasuklaa on lisäksi kiva lahjavinkki vaikka ystävälle tai omalle äidille. Ja mikä parasta, voit tehdä juuri omanlaistasi raakasuklaata haluamillasi lisukkeilla. Pilkottu manteli on oma suosikkini suklaan seassa.

Oletteko tehneet raakasuklaata itse?

Tuotteet saatu yhteistyössä Foodinin kanssa. Mulla on teille jaettavaksi -20% alekoodi ELINA20  Foodinin verkkokauppaan.

Foodinin tuoteperheessä on ajatuksena raaka-aineiden puhtaus, laatu, aitous, eettisyys sekä kestävä kehitys. Pääset lukemaan lisää Foodinin tuoteperheestä täältä.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Aamupalaleivät nopeasti ja vaivatta - Elina Ada Sofia 30.4.2018 - 00:26

[…] Raakasuklaa terveelliseen herkutteluun […]

Reply

Jätä Kommentti