Aamupalaleivät nopeasti ja vaivatta

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Tekemäni aamupalaleivät valmistuvat nopeasti sekä maistuvat aamupalapöydässä jokaiselle. Inspiraatio näihin lähti puhtaasti siitä, kun teki mieli omatekemää lämmintä leipää.  Päätin siis tehdä leipäset, jotka valmistuvat n. 10-15 minuutissa – helppoa ja vaivatonta. Meillä oli (on ehkä vieläkin) kotona Mikkelissä leipäkone, jolla äiti teki aina tuoretta leipää kun olin pieni. Lämmin ja tuore leipä on parasta.

Nämä leivät sopivat lisäksi gluteenittomaan sekä vegaaniin ruokavalioon!

Aamupalaleivät (n. 6 kpl)

Teen näin: Laita uuni kuumenemaan n. 225 asteeseen. Sekoita sillä välin kuivat aineet keskenään ja sulata vesihauteessa kookosöljy (meillä on kotona nyt niin lämmin, että öljy on melkeinpä sulaa jo sellaisenaan 😀 . Kun kuivat ainekset on sekoitettu, lisää joukkoon kookosöljy ja kauramaito. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile pellille. Ja mikä parasta voit päättää muodon. Tajusin jälkeen päin, että olisin voinut tehdä sydämenmuotoisia. Damn, ensi kerralla sitten!

Tarjoile haluamillasi leivänpäällisillä. Itse valmistin kylkeen proteiinipitoisen marjasmoothien ja laitoin leivän päälle siivun vanhaa kunnon oltermannia. Mikä ihana kombo ja tulee lapsuus mieleen! Käytän usein leivän päällä normivoin sijaan gheevoita.*

aamupalaleivät

Lisäsin taikinan lisäksi pinnalle seesaminsiemeniä!

aamupalaleivät

Seesaminsiemet ovat täydellinen lisä leivontaan

Seesaminsiemenet ovat minulle melko uusi tuttavuus leivonnassa / ruuanlaitossa. Hankin seesaminsiemeniä, koska ne sisältävät mm. paljon hyviä rasvoja, proteiinia, magnesiumia, kaliumia sekä kalsiumia. Ihana lisä leivontaan ja nimenomaan sämpylöihin / leipiin. Joko ihan taikinaan tai koristeeksi päälle.

 

aamupalaleivät

Hitaat aamut on parhautta.

 

PS. Koodilla ELINA20 saatte -20% alennuksen osoitteesta www.foodin.fi. Paljon kaikkea ihanaa ruuanlaittoon ja leivontaan. 

*Tuotteet saatu Foodinilta.

Lue myös:

Lumoavan ihana mansikkapirtelö ( GL, Vegan)

Rehellinen ruokapäiväkirja neljän päivän ajalta

Raakasuklaa terveelliseen herkutteluun

 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti