OMIEN VAHVUUKSIEN TIEDOSTAMINEN

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Omien vahvuuksien ja heikkouksien tiedostaminen on tärkeää. Se, että tunnistat omat luonteenpiirteesi sekä fyysiset ominaisuudet, auttaa sinua elämässäsi eteenpäin.

Vahvuuksien hyödyntäminen

Vahvuuksien tunnistaminen on yhteydessä hyvinvointiin sekä menestykseen elämän eri osa-alueilla. Kun tunnistat omat vahvat puolesi, pääset hyödyntämään niitä täysillä. Lisäksi pystyt kehittämään vahvuuksiasi, sillä nekin ovat muuttuvia. Jokin asia saattoi olla vahvuutesi vuosi sitten, mutta nyt koet irtautuneesi siitä ja tilalle on noussut jokin uusi vahvuus. Asiat eivät ole aina niin mustavalkoisia. Vahvuuksien tunnistaminen vahvistaa myös itsetuntoasi, kun sinulla on luotto siihen, että osaat ja pystyt. Tiedostamalla omat kyvyt ja rajat, pystyt myös toimimaan arjessa paremmin ja osaat tarvittaessa pyytää apua, eikä se ole sinulle ongelma.

Heikkoudesta vahvuudeksi

Ajattelen myös, että kokemani syömishäiriö on nykyisin minulle vahvuutta. Se oli aiemmin heikkous, joka rajoitti ja söi elämääni sen kaiken häpeyden ja surun keskellä, mutta nyt huomaan sen vain vahvistaneen minua. Pystyn omien kokemuksieni kautta auttamaan muita, jotka kärsivät syömishäiriöistä ja itsetunto-ongelmista. Olen kirjoittanut aikaisemmin aiheesta täällä.

Olen lisäksi sitä mieltä, että jotkut luonteenpiirteet, jotka tuntuvat heikoilta, voidaan myös jalostaa tietyissä määrin vahvuudeksi. Olen itse todella herkkä ihminen, mutta en koe sitä enää heikkoutena niinkuin olen joskus aikaisemmin kokenut, vaan ajattelen herkkyyden olevan myös vahvuus. Jotenkin hassun ristiriitaista, miten joku luonteenpiirre voikin jakautua niin eri tavalla eri elämänalueilla. Oletteko huomanneet saman asian?

Vahvuuksien pohtiminen, hyväksyminen ja niiden ääneen sanominen on tärkeää. Se ei tee kenestäkään itserakasta. Liian usein saatamme takertua vain heikkouksiin ja vähätellä itseämme muille, mutta miksi näin? Meillä kaikilla on niitä sellaisia ominaisuuksia, joista meidän tulisi olla kiitollisia, ylpeitä ja joita meidän pitäisi arvostaa. Jokainen ihminen on hyvä jossakin. Kun tiedostat sen, pyrit toteuttamaan sitä taitoa elämässäsi, saat siitä mielihyvää, tulet iloiseksi ja onnelliseksi. Elämänlaatusi paranee.

Minun vahvuuksia:

  • -Olen herkkä ja tunteellinen ihminen. Itken helposti, mutta so what.
  • -Minulla on hyvät sosiaaliset taidot. Tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Olen empaattinen, kuuntelija ja tunneälykäs. Osaan aidosti iloita toisten onnistumisista enkä koe niiden olevan minulta pois.
  • -Positiivisuus. Olen aina löytänyt huonoistakin asioista positiivisia puolia.
  • -Innokkuus. Tykkään kokeilla kaikenlaista uutta!

Haastan seuraavaksi sinut pohtimaan omia vahvuuksiasi! Listaa vahvuudet paperille ja jaa ne myös ihmeessä tänne minun blogini kommenttiboksiin, mikäli haluat. Kiinnostaisi kuulla muiden vahvuuksia myös 🙂

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Nessa 7.10.2017 - 13:41

Kävin katsomassa tuon loopin tekemän haastattelun, mielestäni puhut taustastasi ja kisojen vaikutuksesta syömishäiriöön tosi järkevästi!

Reply
elinaadasofia 8.10.2017 - 14:16

Moikka Nessa ja kiitos kommentistasi!

Kiva kuulla, että tykkäsit haastattelusta <3

Reply

Jätä Kommentti