6 VINKKIÄ, JOILLA SAAT TREENISTÄ VIELÄ ENEMMÄN IRTI!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Treenaaminen voi muodostua yllättävän helposti rutiininomaiseksi suorittamiseksi niin hyvässä kuin huonossakin. Säännöllisesti treenaaminen on tietysti erittäin hieno juttu, mutta joskus on syytä kiinnittää huomiota siihen miten treenaa, jotta saisi kaiken mahdollisen hyödyn irti.

6 vinkkiä joilla tehostat treeniä

1. Kun teet kuntosalitreeniä, keskity treenattavaan lihakseen täysillä.  Älä ajattele muuta tai keskustele treenin aikana kaverin kanssa, sillä se vie väkisinkin huomiotasi pois treenistä.

VINKKI: Voit vaikka kädellä kokeilla esim. pakaralihasta kun treenaat sitä. Tuntuuko puristus? Mieti jokaikistä lihassolua, kun ne tekee työtä. 

2. Lihasten aktivointi / lämmittely ennen treeniä. Monet skippaavat lämmittelyn, koska kokevat sen ”turhana”. Lämmittelyllä ja lihasten aktivoinnilla on kuitenkin tärkeä merkitys, jotta saadaan treenattava lihas aktivoituneeksi ja lämpimäksi ennen varsinaista treeniä.

VINKKI: Itse tykkään lämmitellä esim. jalat kuminauhalla. Saat itse säädettyä vastuksen ja tehtyä pumppailevia liikkeitä aluksi. Pakaroita voit aktivoida myös ihan puristamalla pakarat yhteen ja rentouttamalla. Olen esimerkiksi kirjoittanut tehokkaasta pakaratreenistä täällä.

3. Treenaa ystävän kanssa. Itse olen kokenut tämän todella tehokkaaksi, sillä kaverin tsemppi saa minut aina rutistamaan itsestäni viimeisetkin mehut irti. Kaverilta voi myös saada uusia ideoita ja vinkkejä treenaamiseen.

VINKKI: Kehonpainotreenit ja HIIT treenit ovat loistavia ystävän kanssa. Tsemppaatte toinen toisianne parempiin suorituksiin ja vahditte toistenne tekniikoita. Minun ja Annin yhteisen kehonpainotreenin löydät täältä.

4. Treeniympäristön vaihtaminen. Lenkkeile eri reittiä tai kokeile uutta kuntosalia. Maiseman vaihtaminen piristää aina kummasti ja tuo uutta energiaa.

VINKKI: Täällä olen kirjoittanut näppärästä sovelluksesta, jolla pääsee edullisesti vaihtamaan lajia tai kuntosalia! 

5. Hae musiikista voimaa. Musiikin kuuntelu aktivoi aivosolujamme ja sen avulla pystymme helposti säätelemään mielialaamme. Nopeatempoinen ja voimakas musiikki tehostaa suoritustamme nostamalla vireystasoamme.

VINKKI: Päivitä soittolistasi. Tee mieluinen listaus ”voima” biiseistäsi, joista saat energiaa ja tulet hyvälle tuulelle. Mun tämän hetkisiä lempparibiisejä ovat ehdottomasti In The Morning -Farah ja Despacito -Remix.

Yllä ja alla olevan kuvan kuulokkeet saat -15% alennuksella koodilla ELINA  Sudio Swedenin sivuilta. Alennus koskee siis koko tilausta ja toimitus on ilmainen! Sudion sivuilta löytyy vaikka mitä ihanuuksia. Suosittelen lämpimästi, näissä kuulokkeissa on paras äänentoisto!

Sudio Swedenin kuulokkeet ovat parhautta!

6. Ajoita ruokailut oikein. Juuri ennen treeniä ei kannata syödä raskasta ateriaa vaan joku kevyempi, kuten proteiinismoothie, banaani, rahka tms. Muista myös syödä treenin jälkeen, jotta saat tarpeellisiä ravinteita lihaskasvuun ja palautumiseen. Keho on katabolisessa tilassa treenin jälkeen ja silloin täytyy muistaa syödä!

VINKKI: Treenin jälkeen voit syödä esim banaanin ja proteiinijuoman tai sitten syödä kunnon aterian. Itse pyrin syömään mielummin ”oikeaa ruokaa” treenin päälle ja juurikin siis lounaan tai illallisen. 

Nyhtökaura – kasvispaistos

 

Ohje terveelliseen ja ravitsevaan nyhtökaura – kasvispaistokseen täällä.

Tuhti ja täyttävä suuren suosion saanut banaanilettuohje täällä. Tykkään syödä banaanilettuja usein aamupalaksi mutta nämä letut sopivat hyvin treenin jälkeiseksi ruuaksi myös!

 

Toivottavasti vinkeistäni oli apua treenaamiseen!

Miten sinä saat buustattua treenitehoja? 🙂

Kuvan kuulokkeet on saatu yhteistyössä  Sudio Swedenin kanssa.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

ninna 10.9.2017 - 18:15

Uusi lukija kenties alan seuraamaan tätä blogia ainakin vaikuttaa hyvältä terveet ajatukset ja inspiroiva. reseptit olivat loistavia. mulla ei toimi treenikaveri haluan olla yksin samoin ei musiikkia. korvalaput olis vaan tiellä toki jos salil on radio tai musiikki se on ok. inspistä saa myös YouTubesta tai lehdistä usein luen jotain motivoivaa fitnesslehteä/kirjaa tms sitä ennen. treenisalin vaihto toimii sen olenkin tehnyt. ja uudet lajit, kokeilin mm asahia muttei napannut. nyt elvyttänyt takaisin zumban vuoden tauon jälkeen. millä salilla sä treenaat? lisäbuustia saa myös palkinnoista! usein ajattelen esim suihkua tai uutta saippuaa jonka olen ostanut palkinnoksi tai hieronta.

Reply
elinaadasofia 11.9.2017 - 02:45

Heippa ja kiitos kommentistasi!

Mukava kuulla, että tykkäät blogista. Haluankin blogini avulla välittää terveitä ja motivoivia ajatuksia kaikille. Itse kun olen käynyt siellä pohjallakin syömishäiriön takia.

Not sun treenimotivaattorit on hyviä ja kiva kuulla, että jostain löytyy motivaattoreita!
Mä ajattelen kans välillä, että onpa ihanaa saada joku hyvänmakuinen ruoka-annos treenin jälkeen palkinnoksi 🙂 Mä vaihtelen kuntosaleja aika useasti. Jonkun verran tulee käytyä Elixioissa.

Reply

Jätä Kommentti