Miten tehdä parempia valintoja arjessa?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Picadelin kanssa.

Saan sosiaalisen median kanavissa usein kyselyitä siitä, miten tehdä parempia valintoja arjessa, joten päätin avata hieman näkemyksiäni asiasta.

Näihin panostan arjessa

Mulle tärkeintä on arjen valinnoissa se, että ruoka, jota syön on maistuvaa, ravitsevaa ja helppoa; sellaista, mikä sopii kiireisellekin, koska välillä tulee eteen päiviä, jolloin täytyy juosta paikasta A paikkaan B ja ei ole yksinkertaisesti aikaa tehdä ruokaa tai pysty kuljettamaan kotona tehtyä ruokaa mukana. Tämän vuoksi ennakointi on tärkeää. Jos tiedän, että edessä on kiireinen päivä – zekkaan esim netistä mistä saa helposti ruokaa mukaan. Mä nappaan usein Redin K-Supermarketista mukaan Picadelin itsekoottavan salaatin. Samaisia laadukkaita ja monipuolisia salaattibaareja löytyy mm. Ruoholahden City Marketista sekä Erottajan & Espan ja Kampin K-marketeista. Todella helppoa ja kivaa, kun voi valita itse mitä täytteitä haluaa salaattiin. Pidän usein myös laukussa mukana pähkinöitä ja proteiini/-välipalapatukoita, joita voi ottaa vaikkapa palaverin venyessä.

Toinen asia, mihin panostan erityisesti on ateriarytmi, eli aloitan aamun ravitsevalla aamupalalla, josta on helppo lähteä rytmittämään päivää ja aamupalasta saa myös energiaa aloittaa päivän askareet. Aluksi voi olla vaikeaa totutella syömään useasti päivässä, mutta se on kaiken vaivan arvoista, kun huomaa miten olo on ravittu ja energinen. Hirvittää ajatella, miten joskus saatoin syödä ensimmäisen aterian joskus iltapäivällä kolmen aikaan, vaikka olin aamulla käynyt jo treenaamassa ja ollut töissä. Voitteko kuvitella? Aineenvaihdunta oli lievästi sanottuna jumissa.

Säännöllinen ateriarytmi pitää siis verensokerit kohdillaan ja näin vältytään ”ylilyönneiltä” ja ahmimiselta.


Mulle on myös tärkeää, että saan monipuolisesti eri ravintoaineita. Hyviä hiilihydraatin lähteitä, vitamiineja, hivenaineita, hyviä rasvoja sekä proteiineja. Esimerkiksi Go Expo -messujen juontokeikalle kokosin Picadelin salaattibaarista annoksen, jossa oli salaattipohjan lisäksi mm. porkkanaa, avokadoa, pastaa, linssejä, hummusta, kotijuustoa, parsakaalia, kanaa sekä viinirypäleitä. Päälle ripottelin kätevistä ”annostelijoista” siemeniä ja nappasin mukaani oliiviöljy-vinegrettepussin salaattikastikkeeksi.

K-Supermarket Redin salaattibaari on huippu ja lähellä mua! 
Näppärät annosteliat pähkinöille ja siemensekoituksille!

Monipuolisuuteen lasken lisäksi mukaan herkuttelun! Se on todellakin sallittua elämässä. ”Hyvässä kunnossa” olemiseen ei tarvita ehdottomuutta tai pikadieettejä 🙂

Kolme tärkeää kulmakiveä mun arjen ruokailuissa

  • Säännöllisyys
  • Ennakointi
  • Monipuolisuus

Lue myös edellinen postaukseni Picadelin loistavista salaattibaareista.

PS. Instagramissani on nyt arvonta, jossa voit voittaa viikon ilmaiset Picadelin salaatit! Arvonta päättyy maanantaina 25.3. klo 20.00.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti