Miksi valokuvaaminen on mun mielestä kiehtovaa?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Olympus ja Indieplace

Valokuvaaminen on ollut läsnä mun elämässä aina. Äitini on sanonut mun olleen linssilude ihan pienestä pitäen ja voi juku, muistan sen hetken kun sain ikioman kameran ensimmäistä kertaa elämässäni. Olin lähdössä Lappiin Pyhätunturille luokkaretkelle ja muistan olleeni niin fiiliksissä siitä, että pääsisin ikuistamaan hyviä hetkiä ja naurua kameralle. Meistä oli myös ystäväni kanssa hauskaa poseerata vuorotellen ja ottaa niin asu-, kuin tilannekuviakin. Ja tätähän me tehdään nykyisin bloggaajakollekoiden kanssa. 

Valokuvaaminen mahdollistaa sen, että pääsee elämään ihanat tilanteet uudelleen valokuvien kautta. Haluan myös ehdottomasti näyttää tuleville nuoremmille sukupolville millaista oma elämä on ollut. Musta itsestäni on ainakin mielenkiintoista nähdä millaisia tyylejä esim. omilla vanhemmillani on ollut nuoruudessa. Tosin kamerat oli hieman eri luokkaa tuolloin ja kuvia ei ole paljoa. Tänä päivänä meillä on taas superlaitteet käytössämme, mikä mahdollistaa paljon!

Valokuvaaminen Olympus PEN -kameralla

Mulla on ollut Olympus PEN käytössä jo kuuden vuoden ajan, ensin Olympus PEN E-PL8 ja nyt E-PL9. Objektiivista mulla on käytössä perusobjekti (14-42mm), joka tulee itse kameran mukana. Sillä luonnistuu ns Bokeh-efekti, jolla saa sumennettua taustaa. Olympus PEN -kamerat ovat äärimmäisen helppoja ja sopivat siis meikäläiselle kuin nakutettu. Kevyt rakenne myös mahdollistaa kameran kuljettamisen mukana siellä missä menenkin. Millaisia hetkiä sitä jäisikään ikuistamatta jos ei olisi kameraa mukana? Mä rakastan ottaa kuvia aivan tavallisista arjen tilanteista, luonnosta, ihmisistä ja vaikkapa pikkujouluista. Nyt on juhlakausi parhaimmillaan ja joulukin vielä tulossa. Lisäksi varasin äskettäin matkan Malagaan, josta tulikin mieleeni, että reissuissa valokuvaaminen luonnistuu helposti juurikin tuon kevyen rakenteen myötä. Olympus PEN E-PL-9 minijärkkäri mahtuu käsilaukkuun helposti, eikä se välttämättä tarvitse edes omaa kantopussukkaa.

Enemmän vähemmällä vaivalla

Kirsikkana kakun päällä, arvatkaahan mikä on maailman paras ominaisuus näissä Olympus PEN -kameroissa? Niissä on sisäänrakennettu Wi-Fi eli saat kuvat näppärästi kamerasta puhelimeen ja toisin sanoen sosiaaliseen mediaan hirmu helposti! Uu jee, Instagrammaajan ja bloggajan unelma! Sometyöskentelijölle siis todella kätevä kamera. Lataa vain puhelimeesi Ol.Share sovellus ja näin pääset käsiksi kuviin helposti omalla puhelimellasi.

Viikonloppuna oli aika mielentön sää! Lunta satoin maahan ja aurinko pilkahteli hetken.
Luonto on niin kaunis.

Huipputarjous Olympukselta

Mulla on myös teille erittäin hyvä tarjous Olympukselta! Nyt PEN E-PL9-kameraan saa 45 mm 1:1.8 muotokuvaobjektiivin kaupan päälle eli kameran + linssin pelkän rungon hinnalla. Tarjouksen pääset lunastamaan täältä. 

Valokuvaamisen iloa sinne toiselle puolelle! 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti