Kinkun sulatus -jumppa ja joulukilot

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadeli

Uusi vuosi kolkuttelee oven takana ja samoin erilaiset dieetit, joita lehdet perinteisesti esittelee. Joulunpyhien, tai ihan viimeistään uuden vuoden jälkeen syynätään ruokavaliota ja mietitään miten karistetaan ne kuuluisat joulukilot. Muistelenpa, että meillä koulussakin puhuttiin joskus kinkun sulatus -jumpasta! Miksi jouluruoat ovatkin saaneet lihottavan maineen? Ne on ruokia siinä missä muutkin. Ajatelkaa, että nuoret kouluikäiset alkavat  jo ajatella, että joulun jälkeen tarvitsee karistella joulukiloja. Näin minäkin mietin pienenä tyttönä. Älytöntä! 

Kinkun sulatus -jumppa vai mitä jos mietitään tarkemmin…

Joulu on kerran vuodessa ja kestää muutaman päivän. Se on hurjan pieni aika koko vuodesta eli jouluna herkuttelu ei kaada treenituloksia. Sillä on merkitystä miltä näyttää kokonaiskuva, ei yksittäiset päivät siellä täällä. Kerron siis salaisuuden: sinun ei tarvitse alkaa karistelemaan joulukiloja!

Entä jos vuonna 2021 lähtisit liikkeelle lempeämmin ja unohtaisit morkkiksen syömästäsi ruoasta?

Tarkastele ja pohdi seuraavia asioita:

-Syötkö säännöllisesti? Ethän skippaa aterioita?

-Syö monipuolisesti ja ennen kaikkea värikkäästi. Kasvikset kunniaan <3 Picadelin salaattibaareilla tämä käy helposti ja saat täydellisen aterian koottua kulhoon.

-Voit samanaikaisesti syödä huoletta herkkuja ja saada treeneissä tuloksia. 

-Ehdoton ei tarvitse olla, vaan kokonaisuus ratkaisee. Kun syö 80 prosenttia ajasta terveellisesti, niin loput 20 prosenttia voi olla mitä lystää. 

-Muista, että ruoka on ystävä, ei vihollinen. Ruoka saa ja kuuluukin olla nautinto ja ilon aihe! Ruoka auttaa jaksamaan ja saamme ruoasta elintärkeitä  ravintoaineita. Syömistä ei tarvitse pelätä.

-Lähde liikkeelle hyvä olo edellä. Se on sanomattakin selvää, että liikunta tekee itse kullekin hyvää ja parantaa oloa, mutta tee se nautinnosta ja ilosta käsin!

Eiköhän siis unohdeta kinkun sulatus -jumppa ja liikutaan oikeasti oma hyvinvointi edellä. Syömistä ei tarvitse alkaa rajoittamaan ollakseen ”hyvässä kunnossa”.

Ihania loppuvuoden päiviä!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti