KAAMOSMASENNUS – 10 VINKKIÄ AVUKSI!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
kaamosmasennus

Jokavuotinen kaamosmasennus yllättää aina jossain vaiheessa, halusin tai en. Ajattelin kuinka positiivisesti tai en. Aina se yllättää! Nyt se iski Malagan matkan jälkeen, kun olin saanut aimo annoksen aurinkoa. Ja siihen päälle vielä yövuorot niin voi sanoa heipat auringolle! Kyllä tuon taivaalla leiskuvan pallon olemassaololla on suuri merkitys, ainakin itseeni. Miten on teidän laita?

Kaamosmasennus – kuinka siitä selviää?

Kaamosmasennus on yleinen meillä suomalaisilla, jotka asumme täällä pimeässä pohjolassa. Ei kuitenkaan hätää. Tähän tautiin löytyy löytyy apu läheltä, nimittäin omasta päästäsi! Kelakorvauksia ei tarvita!

1. Mieti pimeyden positiivisia puolia! Hämärässäkin voi olla kaunista ja tunnelmallista. Sytytä kotiisi kynttilöitä, katsele tähtitaivasta (jos pilvistä niin kuvittele pilvet ”lumimaaksi”), kuuntele spotifysta mukavaa musiikkia kävellessä kaduilla, pukeudu värikkäästi ( TOIMII!) jne.

2. Liiku – niin ulkona kuin sisälläkin. Liikunta on paras lääke kaikkeen, niin kaamosmasennukseenkin. Liikunta nostaa endorfiinit pilviin ja mieliala kohenee! Tehokkaan kehonpainotreenin voit napata itsellesi täältä.

3. Syö ravitsevaa ruokaa. Ruokailu on kaiken A ja O kun kaamosmasennus kolkuttelee ovella. Syö monipuolisesti, kokeile uusia ruokia, käy jossakin kivassa uudessa ravintolassa kokeilemassa ruokalista ystävän kanssa tai järjestä kotona pitkän kaavan dinneri kynttilän valossa.

4. Uni maistuu – muista siis levätä! Nukkuminen on parasta talvella. Saa hyvällä omalla tunnolla vedellä sikeitä pidempään kun aurinko nousee myöhemmin ja laskee aikaisemmin. NAUTI SIIS SIITÄ!

5. Varaa matka. Jos varallisuus ja mielenkiintoa riittää, niin varaa pieni loma keskelle pimeää aikaa. Kaamosmasennus kaikkoaa kummasti kun akut latautuvat aurinkoenergialla! Minun suosikkikohteeni on täällä.

6. Viritä jouluvalot ajoissa. En ole mikään joulufriikki, mutta olen sitä mieltä, että jouluvalot eivät voi ilmestyä koskaan liian aikaisin. Kaunista!

7. Hanki uusi harrastus tai keksi kaverin kanssa jotain uutta. Menkää luistelemaan ja minttukaakaoille. Jos et ole kokeillut vielä joogaa, niin kokeile nyt! Mieli virkistyy, kun se saa uutta tekemistä! Ja kaksin aina hauskempaa!

8. Muista kiitollisuus – pidä kiitollisuuspäiväkirjaa. Listaa iltaisin asiat, joista olet kiitollinen, joko puhelimeen tai vanhanaikaisesti paperille. Muistakaa, että asiat voivat olla pieniäkin! Olen aiemmin kirjoittanut kiitollisuuden ihmeellisestä voimasta täällä.

9. Soittele ystäville! Mikäs sen parempaa kuin jutustella ystävien kanssa kun pakkanen paukkuu ja pimeys valtaa taivaan.

10. Muista, että kyllä se kesä sieltä vielä tulee. Aika menee sen verran nopeasti, että NAUTI jokaisesta hetkestä jonka vietät, oli sitten pimeää tai aurinkoista. Jokaisessa hetkessä on jotain merkittävää. Jokainen hetki, jonka vietämme nyt, siirtyy pian menneisyyteen. Se on merkityksellinen hetki se!

 

Mitkä ovat teidän parhaat ”kaamosmasennuksen” karkotusvinkit? 🙂 Kuulen mielelläni teidän kokemuksia/ ajatuksia!

 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

ninna 17.11.2017 - 13:23

kirkasvalolamppu on tutkitusti tehokas samoin tuo aurinkoloma JOS on varaa. Kaikilla ei ole. matkustaisin mielelläni monta krt vuodessa mutta ei ole varaa. positiivinen asenne on kyllä paras asiat nähdä hyvässä puolessa. kiitollisuuspväkirja, sosiaaliset suhteet, vapaaehtoistyö. jouluvalot ei liian aikaisin aikaisintaan marraskuussa mielestäni. mitä itse pidät pimeydestä ja talvesta? parasta on kynttilät rakastan! entä sä?

Reply
elinaadasofia 17.11.2017 - 14:28

Moi ninna!

Kirkasvalolamppu voisi olla toimiva kotona! Mulla on vähän sellainen viha-rakkaussuhde pimeyteen. Osittain on kivaa ja osittain ei. Asenteella on iso merkitys ja täytyy aina muistaa ajatella niitä positiivisia puolia! 🙂
Kynttilät on ihania ja niitä polttelen paljon talvella 🙂

Reply

Jätä Kommentti