HIKOILUTTAAKO?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Tiesitkö, että ihminen hikoilee keskimäärin noin litran verran hikeä per päivä. Toki kovasti urheilevilla määrä nousee isommaksikin. Kuumuus, stressi ja liikkuminen kiihdyttävät hien tuotantoa kehomme hikirauhasissa, toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Hikoilu on onneksi normaali tapa viilentää kehoa ja se on kai yksilöllistä mistä paikoista kukakin hikoilee eniten. Mulla itselläni hikoaa kasvot eniten jostain kumman syystä 😀 Se jälkihien määrä on ihan uskomaton treenin päätteeksi ja naama oikein valuu hikeä hullunlailla aina metromatkalla kotiin…Ja ulkomailla lämpimässä mulla on kasvot aina ensimmäisenä hiessä 😀

Yleisesti puhutaan myös pahan hajuisesta hiestä, mutta hiki itsessään ei haise lainkaan. Ikävän hajun aiheuttavat bakteerit, jotka pääsevät hyödyntämään hikeä omissa puuhissaan. Ihmisen kainalossa on lähes 25000-50000 rauhasta, jotka sijaitsevat ”omassa” kuopassaan ja näin ollen ei ihme, että kainalohiki haisee. 😀 Samoin jalkahiki, kun bakteerit pääsevät oikein muhimaan lenkkareissa.

@Laura Laukka  / Tikiksen aamutreenit (Samoin otsikkokuva Lauran käsialaa)

Deodorantit ja antiperspirantit – hikoilu kuriin

Deodorantti käsite pitää sisällään molemmat, sekä antiperspirantit ja deodorantit. Antiperspirantit estävät hikoilua ja niissä on usein vaikuttavana aineena erilaisia alumiiniyhdistelmiä. Alumiiniyhdisteet liukenevat hikeen ja muodostavat ihon pinnalle ohuen ”kerroksen”, joka vähentää hikoilun määrää. Deodorantit taas eivät vähennä hien määrää, vaan ne poistavat hien ja bakteerien muodostamaa hajua sekä tappavat bakteereja. Deodoranteissa voi olla myös alumiiniyhdisteitä, mutta onneksi markkinoilla on myös alumiinittomia versioita. Tottakai kannattaa valita alumiiniton versio mikäli vain mahdollista alumiinin saannin vähentämiseksi.

Alumiinia pääsee elimistöön toki myös muualta kuin dödöistä, sitä on esimerkiksi monissa hammastahnoissa, lääkkeissä, kosmetiikassa, elintarvikepakkauksissa jne. Saamme alumiinia siis monistakin eri lähteistä ja samalla alumiinin haittavaikutukset ovat olleet usein tapetilla. Yhteyttä rintasyöpäänkin on tutkittu, mutta luulisin, että rintasyövän ilmenemiseen vaikuttaa monet muut seikat enemmän. Ihoärsytykset sen sijaan ovat todennäköisimpiä alumiinin tuomia haittoja.

Testissä uudet alumiinittomat Soft & Gentle deodorantit

Sain testattavaksi uusia Soft & Gentle alumiinittomia deodorantteja, jotka ovat testaillessa toimineet niin kuin pitääkin. Soft & Gentle deodorantit tuoksuvat mielestäni miellyttävälle ja pitävät lupauksensa eli hajut pysyvät poissa! Vaikutuksen kesto tuntuu riittävän myös hyvin, eli koko päivän pärjää mainiosti! Annan lisäksi ehdottomasti plussaa siitä, että nämä deodorantit eivät tahraa vaatteita!

Alumiinittomat Soft & Gentle Deodorantit

Soft & Gentle -tuoteperheeseen kuuluu myös antiperspirantteja monissa eri tuoksuissa, niin suihkutettavana kuin roll`onina.

Millaisia deodorantteja te käytätte? Välttelettekö alumiinia? 🙂

Soft & Gentle tuotteita löytyy ainakin Prismoista ja S-Marketeista.

Soft & Gentle facebookkiin pääset tästä.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti