HYVINVOINTIA TUKEVAT RUTIINIT x 3

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kesällä on saattanut jäädä hyvinvointiamme tukevat rutiinit sivuun, kun lomailemme ja vaihdamme vapaalle. Sitten kun taas arki alkaa ja palailemme töiden pariin, voi se tuntua hieman oudolle ja jopa stressaavallekin. Mikä avuksi?

Hyvinvointia tukevat rutiinit

Hyvä keino pehmittää arkeen paluuta on ottaa terveelliset ja omaa hyvinvointia tukevat rutiinit osaksi jo loman aikana. Vielä parempi, jos pystyt lomallakin pitämään kiinni tietynlaisista rutiineista, vaikkakin niitä rutiineja on hyvä välillä rikkoa. Olen aiemmin kirjoittanut uteliaisuuden perjantaista, jossa rikotaan rutiineja. Löydät tekstin täältä.

Stressin yllättäessä muista ottaa oma aikasi ja vetää syvään henkeä. Erilaiset rentoutusharjoitukset arjen kiireen keskellä ovat loistavia. Rentoutusharjoitukset voivat olla lyhyitäkin. Pääasia on, että hengähtää hetken. Stressiä lieventäviä asioita ovat myös arjen pieniin kauniisiin iloihin keskittyminen. Kata pöytä kauniisti, tee hemmotteleva kasvonaamio tai nauti puhtaiden pyykkien tuoksusta. Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on, älä vaadi itseltäsi liikoja. Kun sinulla on henkistä hyvinvointia tukevia keinoja lähellä, jaksat kiireen ja hektisen aikataulun keskellä paremmin. Olen kirjoittanut aikaisemmin stressin hallinnasta täällä.

Minun tärkeimmät hyvinvointiin liittyvät rutiinit

1. Rauhoita aamut

Minulle eräs tärkeä hyvinvoinnin rutiini on keskittynyt aamuun ja siitä haluan pitää kiinni lomallakin. Jos nimittäin aamu on ihana, päivästä tulee myös takuulla upea. Minulle on tärkeää nauttia ravinteikas ja herkullinen aamupala, juoda paljon vettä, pohtia kiitollisuutta sekä kuunnella omaa kehoani. Mieli muuttuu positiiviseksi heti aamusta. Näitä asioita on helppo noudattaa vaikka olisi reissussa.

2. Kuuntele kehoasi

Paras hyvinvoinnin vinkkini onkin, että kuuntele kehoasi. Kohtele sitä hyvin ja lempeästi. Arvosta itseäsi ja ajattele itsestäsi positiivisesti. Voit vaikka ihan listata ajatukset paperille. Kun ajattelet positiivisesti, universumi heijastaa sinulle lisää positiivisia ajatuksia. Kauneus ja hyvinvointi lähtee sisältäpäin. Kun voit henkisesti hyvin ja sinulla on balanssi elämässä, se kyllä näkyy ulospäin.

3. Kolmen kombo

Lisäksi tietysti hyvinvointia tukevia rutiineja ovat säännöllinen ruokarytmi, riittävä uni sekä liikunta. 

Ota siis arkeesi päivittäiset realistiset rutiinit, joita on helppo noudattaa ja jotka tukevat sinun omaa hyvinvointiasi. 

Kuvat: Elias Metsämaa

Vaatteet: Yvette.fi

Kengät: Shooz.fi

Meikki: Flormar

 

Seuraa minua myös:

Instagramissa: @elinaadasofia

Snapchatissa: elinaleskinen

Facebookissa: www.facebook.com/elinaadasofia

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti