Elämä tuntuu kaaokselle? NÄMÄ 8 ASIAA VAIKUTTAVAT ARKEESI POSITIIVISESTI

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Elämä voi tuntua aika ajoin hieman kaoottiselta, kun ympäristö ja oma mielemme luovat meille haasteita. Pienet ja joskus mitättömiltäkin tuntuvat asiat arjen askareissa saattavat vaikuttaa yllättävänkin paljon elämänlaatuumme. Emme välttämättä huomaa näiden asioiden vaikutusta ennen kuin tiedostamme ne ja muistamme olla kiitollisia. Kiitollisuus on yksi elämän kantavista voimista – se vaikuttaa ihan kaikkeen.

8 asiaa, jotka vaikuttavat arkeesi positiivisesti

1. Siivoa kotisi ja työympäristösi. Sanotaan, että millainen on työpöytäsi, on myös mielesi. Jos tavarat ovat aina hujan hajan ympärilläsi, mielikin on. Kun saat siivottua kotona tavarat järjestykseen omille paikoilleen, mielikin asettuu järjestykseen helpommin. Kun tiedät mikä tavara on missäkin, se helpottaa arkeasi kummasti. Energiaa ei kulu turhaan arvailuun ja etsimiseen missä mikäkin tavara on.

2. Luovu turhasta tavarasta. Älä haali ympärillesi sellaista jota et oikeasti tarvitse. Mieti tarkkaan mitä ostat. Minulle itselleni tuo ainakin tyydytystä luopua ylimääräisistä vaatteista ja tavaroista. On ihana tunne, kun kaapit eivät pursua. Opettele tiedostamaan milloin oikeasti tarvitset jotakin vai onko kyse vain halusta ja siitä, että joku asia on ihan kiva olla. Materialismista olen kirjoittanut aiemmin täällä.

3. ”Meditoi”. Sinun ei ”meditoidaksesi” tarvitse rakentaa mitään erikoista paikkaa, vaan voit mennä vaikka ulos tai minne ikinä haluatkin, kunhan paikka on sellainen joka rauhoittaa mielesi. Voit esimerkiksi tehdä mukavia mielikuvaharjoituksia kotisohvaltasi. Ajattele sellaisia asioita joista nautit ja keskity hengitykseesi. Jos olet luova ihminen, voit aivan hyvin vaikka ottaa pensselin käteen ja maalata mielesi tuntemuksia kankaalle. Puuhastelu, joka ei vaadi ajattelutyötä tai suurta keskittymistä, rentouttaa mieltä.

4. Mieti mitä haluat elämääsi. Kaikki se, mitä teet, mitä syöt tai kenen kanssa liikut, vaikuttaa sinuun 100%.  Sanotaankin, että olet viiden lähimmän ihmisesi summa. Jos joku asia tökkii tai ei tuota mielihyvää, tee muutoksia.

5. Tiedosta mitä haluat. Kaikilla meillä on elämässämme päämääriä, joko tiedostettuja tai tiedostamattomia. Jos esimerkiksi opit tiedostamaan, että et halua tehdä x työtä loppuelämäsi, pyri tekemään muutoksia kohti sitä mitä haluat. Kirjoita paperille ajatuksiasi siitä mistä tykkäät ja mikä sinulle merkitsee. Sitten mieti mitä haluat tehdä ja missä haluaisit olla. Kun opit tiedostamaan ja saat sanottua ääneen asiat, jotka vaativat muutosta, on se jo ensimmäinen askel kohti päämäärääsi. Pienistä puroista syntyvät suuret virrat.

6. Oivalla elämän yksinkertainen ihanuus. Olen aiemmin kirjoittanut esim. tässä postauksessa siitä, miten tulisi keskittyä arjen pieniin iloihin. Mieti jo aamulla herätessäsi mistä asioista olet kiitollinen. Listaa asiat vaikka paperille. Keskity myös pitkin päivää pieniin yksityiskohtiin, jotka ovat mielestäsi kauniita ja tuottavat sinulle iloa. Keskity niihin kunnolla. Oivallat pian, että elämä on täynnä ihania asioita, joista olla kiitollinen.

7. Oletko kova tuhlaamaan ja tekemään heräteostoksia, joita kadut jälkikäteen? Tai käytätkö muuten rahaa holtittomasti? Minä itse tipun ainakin kärryiltä helposti rahankäytön suhteen, mikäli käytän pankkikorttia. Jos esimerkiksi nostat rahaa 100€ käteiseksi, tulee sinun väkisinkin miettiä paljon rahaa kuluu ja mihin. Voit vaikka asettaa viikkobudjetiksesi x määrän käteistä ja budjetoida sen tiettyihin menoihin, joita viikkosi aikana tulee. Saatat huomata, että kulutat rahaa vallan turhiin asioihin ja tehdä näin parempia valintoja jatkossa.

8. Ymmärrä, että arki on täynnä pieniä levähdystaukoja. Kun esimerkiksi matkustat bussilla töihin, älä tee mitään matkasi aikana. Keskity tutkimaan maisemia ikkunasta ja kiinnitä huomiota näkemiisi yksityiskohtiin, sen sijaan, että mietit työasioita tai suunnittelet viikkokalenteriasi. Kotiaskareissa voit myös kokeilla rauhoittaa esimerkiksi tiskaamishetken. Jos olet aina tottunut ”hoidetaan nopeasti alta pois” -meininkiin, kokeile nyt hidastaa ja mieti miltä saippuavesi tuntuu ja ihastele lian irtoamista lautasista. Fiilistele puhdasta lopputulosta.

Pienet yksinkertaiset tilanteet ja asiat arjessa tarjoavat meille paljon rauhoittumisen hetkiä, muistetaan huomioida ne!

Miten sinä rauhoitut? 🙂

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti