VYÖHYKETERAPIA – MILTÄ SE TUNTUI?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Vyöhyketerapia oli minulle tuntematon käsite ennen kuin pääsin tutustumaan siihen tarkemmin. Pääsin tekemää huikeaa yhteistyötä vyöhyketerapeutti Anne Vuotarin kanssa. Anne ottaa vastaan Sturenkatu 43 Vallilassa.

Hoitotilat ovat harmoniset ja levolliset

Vyöhyketerapia – apua moniin vaivoihin

Vyöhyketerapia tasapainottaa ja lisää energisyyttä elämään. Hoidon aikana käydään läpi jalkapohjat, korvat tai koko keho. Vyöhyketerapian pyrkimys on aktivoida kehon omia parantumisprosesseja.  Apua vyöhyketerapialla haetaan mm. lihasjännityksiin, särkyihin, ummetukseen, unettomuuteen, syömishäiriöihin, riippuvuuksiin, stressiin, immuunipuolustuksen vahvistamiseen, PMS-oireisiin, korkeaan verenpaineeseen, aknen hoitoon, vaihdevuosivaivoihin, laihdutukseen, virtsatietulehduksiin, hormonihäiriöihin (mm. lapsettomuushoitoja) ja vauvojen koliikkiin. Vyöhyketerapia soveltuu siis vauvasta vaariin. Minulla itselläni lähtökohdat on hakea apua vatsan toimintaan josta kerroin tässä postauksessa. Suoliston hyvinvointihan heijastuu kokonaisvaltaisesti meidän hyvinvointiimme. Ajattelin kirjoittaa suoliston vaikutuksesta meihin ihan erikseenkin.

Vyöhyketerapia – eteneminen

Terapia aloitettiin haastattelulla, jossa kerroin elämästäni ja mihin apua tarvitsisin. Kerroin syömishäiriötaustani, perhetaustani ja omia kehon vointeja. Näin päästiin sitten rakentamaan minulle sopivaa hoitokokonaisuutta. Hoito aloitettiin käsittelemällä korvat tai tarkemmin korvissa sijaitsevat pisteet teräväpäisellä muovipuikolla. Korvajärjestelmästä näkyy stressitila, vatsantoiminta ym tulehdukset. Korvien käsittelyllä on saatu apuja myös riippuvuuksien hoidossa. Kerroinkin Annelle omasta sokeririippuvuudestani. Korviin laitetaan pieniä magneetteja kiinni, joiden annetaan vaikuttaa pari vuorokautta tehostamassa tukosten aukeamista.

Korvien jälkeen siirryttiin jalkaterien käsittelyyn, joka tuntuu erittäin miellyttävälle. Käsittely tehdään isolla muovipuikolla sekä sormin painelemalla ja hieromalla. Jalkaterän hoidolla saadaan apuja mm. hormonihäiriöihin tai esimerkiksi iskiakseen.

Lopuksi vielä hierottiin yläselän alue, joka mulla tuppaa jumettumaan aika ajoin.

Vyöhyketerapiassa voitaisiin myös käsitellä myös sääret, joissa on aineenvaihduntaan liittyviä ratoja. Itse asiassa koko kehomme on täynnä erilaisia vyöhykejärjestelmiä, joita voidaan käydä läpi asiakkaan tarpeiden mukaan.

Fiilikset vyöhyketerapian jälkeen

Oma reaktio oli VAU hoidon jälkeen. Olo tuntui miellyttävälle ja virkeälle, vaikka oli vähän heikot yöunet takana. Samoin jo itse hoidon aikana tunsin lämpimiä energia-aaltoja menevän kroppani läpi kun käsittelyvuorossa oli jalkapohjat, joissa sijaitsee elimistömme päätepisteet. Olo oli miellyttävä ja harmoninen. En siis ihmettele, että vyöhyketerapialla saadaan apua myös stressaavissa elämäntilanteissa.

Anne Vuotari

Suosittelen siis lämpimästi tutustumista vyöhyketerapiaan! Kävin tosiaan Vallilassa Anne Vuotarilla. Hän on lämminhenkinen ja asiakaslähtöinen pitkän linjan yrittäjä, jolla on laajat osaamisalueet niin hierontaterapeuttina, vyöhyketerapeuttina kuin myös homeopaattinakin. Voin ilolla suositella! 🙂

Vyöhyketerapeutti Anne Vuotari

Sturenkatu 43, 00550 Helsinki

Puh. 040 535 0161

Täältä pääset kurkistamaan Annen nettisivuille.

 

Ihanaa päivää <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti