VÄHÄHIILARINEN PIZZA

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Omatekemä vähähiilarinen pizza on oikea herkkuruoka. Saat itse valita mitä täytteitä laitat ja miten paljon, lisäksi voit kikkailla pohjan valmistuksen kanssa ja tehdä pohjasta esim rukiisen, perus venhäpohjan tai vaikka vähähiilarisen version.

Omatekemää ei siis voita mikään! Lisäksi monille on varmasti nykyisin tärkeää olla tietoinen mitä suuhunsa laittaa. Ajattelinkin nyt jakaa teille mun tekemän pizzan ohjeen.

Vähähiilarinen pizza

Pohja:
kaksi 450g pussia pakastekukkakaalia /tuoretta kukkakaalia
4 kananmunaa
psylliumia
Fitfarmin kuituvalmistetta purkin oma mitallinen (voit jättää tämän pois jos ei ole)
kalaharin suolaa
hieman vettä

Keitä kukkakaalit pehmeiksi ja survo pienen vesimäärän kanssa sauvasekoittimella. Lisää sitten munat sekä kuituvalmiste ja psylliumia sen verran ettei taikina ole liian vetelää. Lopuksi heitä suola sekaan ja sekoita kunnolla. Taikinasta tulee yksi iso pellillinen.

Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia. Tarkkaile väriä! Sitten kun se on vähän saanut rusehtavuutta niin ota pois ja laita täytteet oman maun mukaan.

Mä laitan yleensä täytteiksi:
Suippopaprikan
Miniluumutomaatteja
Punasipulia
Hirven jauhelihaa /naudan jauhelihaa
Chiliä
Pepperonia
Punasipulia
Ananasta
Juustoraastetta

Sitten vaan takaisin uuniin ja odottelemaan tuskalliset 20 minuuttia kunnes nälkä on jo niin kova että tekee mieli ahmaista pizza kerralla. Heh heh. Ja hyvää on!!

 

Oletteko kokeilleet kukkakaalipohjaa pizzassa?

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

4 kommenttia

Ari Matikainen 26.7.2017 - 18:03

Moi! Juuri laitoin VVH-pizzapohjan uuniin ja aika löysältä taikinalta vaikutti. Laitoin sekaan 2,5 rkl psylliumia ilman kuituhärpäkkeitä. Saakohan sitä ollenkaan syötyä muuta kuin lusikalla ….

Reply
elinaadasofia 27.7.2017 - 01:25

Moikka Ari!

Piditkö tarpeeksi kauan uunissa? Uuneissakin on eri tehoja, joten täytyy aluksi vahtia milloin väritys muuttuu rusehtavaksi 🙂
Toinen vaihtoehto on, että psylliumia lisää, jotta saa paksuutta taikinaan 🙂

Reply
Ari Matikainen 4.8.2017 - 09:43

Ok. Ruskeaksi tuota ei voi kyllä millään sanoa. Ehkäpä vaan pitää pitää uunissa paljon kauemmin ja jämäkkyyttä saa lisää psylliumista.

Reply
Ari Matikainen 26.7.2017 - 18:04

Hups! Jos moderaattori saisi editoitua mun kommentistani VVH:n VHH:ksi.

Reply

Jätä Kommentti