Trainer4You PT-opintoni – Kysymyksiä ja vastauksia

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Ajatella, enää reilu kuukausi ja olen valmis personal trainer. Jännittävää ja oon ylpeä itsestäni, että uskalsin lähteä toteuttamaan unelmaani koulun penkille. Olenkin SoMessa ja täällä blogissani kertonut, että käyn personal trainer koulutukseni Trainer4You :n kautta ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Itkettää ihan kun en haluaisi tämän loppuvan 😀 ollut niin äärettömän hauskaa, mielenkiintoista ja oon kiitollinen saadessani tutustua uusiin koulukavereihini.

Saan teiltä ihanilta seuraajiltani myös tasaisin väliajoin viestiä koskien koulutusta ja laitoinkin vielä lisäkyselyä instassa jos joku asia mietityttää. Näin ollen siis kasasin teille kysymystenne pohjalta vastaukset koskien pt-koulutustani ja Trainer4You :lla opiskelua!

Q & A – personal trainer opiskelustani

Oletko aina halunnut personal traineriksi?

-Haave personal trainerin työstä on vahvistunut tässä muutaman vuoden sisällä. Oon aina rakastanut liikuntaa, ollut kiinnostunut ihmiskehosta, ravitsemuksesta ja kaikesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvästä sekä tietysti haluan auttaa ihmisiä, joten tämä oli luonteva valinta opiskella personal traineriksi. Olen itse oppinut monia ruokaan ja liikuntaan liittyviä asioita kantapään kautta, joten haluan auttaa muita välttämään samat virheet.

Mikä on parasta Trainer4You :ssa? Miksi valitsit juuri sen?

-Olin aiemmin lueskellut Trainer4You :sta ja kuullut kavereilta hyvää palautetta. Lisäksi viime vuonna tutustuin paremmin Trainer4You :hun kun olin Fitnessmalli 2017 -kilpailussa mukana ja näin ollen sain itse nähdä ja kokea, että Trainer4You on erittäin pätevä valinta personal trainer -koulutuspaikaksi. Heidän opetusmateriaalit perustuvat tutkittuun tietoon, kouluttajat ovat arvostettuja hyvinvointi -alan ammattilaisia ja käytössä on aina ajan tasalla oleva tietopankki, josta löytää paljon tietoa hyvinvointi- ja liikunta-alaan liittyen.

trainer4you

Menetkö kuntosalille töihin?

En mene minkään keskuksen alle ainakaan nyt, vaan teen itsenäisenä, toki siis tulee tehtyä kuntosaliohjelmia ja näin oltua kuntosalilla! 🙂

Tuleeko sulta nettivalmennuksia?

Tulee varmasti. Haluan kuitenkin pitää moraalin korkealla enkä myydä kaikille samanlaista x kalorimäärän sisältävää ruokavaliota.

trainer4you

Pitääks olla sporttisessa kunnossa kun hakee kouluun?

-Ei, tai riippuu mitä sporttisella kunnolla tarkoitetaan.  Mielestäni urheilullisuus ei muutenkaan liity siihen minkä kokoinen tai näköinen olet. Sporttisuus ei ole rasvaprosentista kiinni. Toki sinun täytyy olla kiinnostunut hyvinvointialasta ja tykätä treenata itsekin, hyvä olo edellä..:)

Mikä on ollut haastavinta?

-Haastavinta on ollut varmaan jäsennellä mikä on oikeasti olennaista tietoa ja mikä toissijaista. Oppimista kun tällä alalla riittää 😀 Mulle on myös henkilökohtaisesti ollut haastavaa opetella kaikki niveliä liikuttavat lihakset.

Koulun plussat ja miinukset?

Trainer4You:n plussia on ehdottomasti ammattitaitoiset opettajat, materiaalit on ajan tasalla ja tietopankki (verkossa) erittäin hyvä. Myös toteutussuunnitelma on pätevä ja sellainen helppo sisäistää, edetään loogisessa järjestyksessä opiskeltavat asiat. Pk-seudun opiskelupaikka on hyvien kulkuyhteyksien päässä metron varrella. Lisäksi toki omalla kohdallani sattui erittäin ihana luokka.

Miinuksia on vaikea keksiä, mutta jos jotain pitäisi sanoa niin itse ehkä toivoisin sitä, että sama opettaja säilyisi useamman kuin yhden koulutusviikonlopun ajan. Toki tässä on myös plussaa se, että näkee eri opetustyylejä ja tehdään eri tavalla asioita niin se on virkistävääkin. Makuasia 🙂

Kuinka pian pääsee tekemään asiakasohjauksia?

Asiakasohjauksia pääsee tekemään periaatteessa noin puoli välissä, kun saadaan ottaa harjoitusasiakkuus /asiakkuudet.

Kuinka nopeasti edetään opinnoissa?

Opinnot on jaettu tosi loogiseen järjestykseen. Aluksi käydään kehittävän harjoittelun perusteet -jakso (1 koulutusviikonloppu), sitten kuntosalivalmentaja -jakso (2 koulutusviikonloppua) ja loput (noin puoli vuotta) itse personal trainerin työtä, tarkemmin ravitsemusta, anatomiaa jne. Etenemisvauhti on nopea, mutta sisäistettävissä hyvin. Paljon toki riippuu itsestä, omasta aktiivisuudesta miten ja kuinka paljon tekee asioita kouluajan ulkopuolella. Ja onhan se niin, että tällä alalla oppiminen ei lopu koskaan, vaan aina löytyy uutta ja se on omasta aktiivisuudesta kiinni miten paljon kehittää itseään..:)

Sun meininkiä koulussa on ollut kiva seurata, kiitos siitä! Näyttää hauskalle 🙂

-Voi kiitos, ihana kuulla! Hauskaa on ollutkin!

Millainen valmentaja aijot olla?

Aion olla vastuullinen ja asiakaslähtöinen valmentaja. Haluan toteuttaa asiakkaan tavoitteet turvallisesti ja yksilöllisesti, asiakkaan elämäntilanteen huomioiden. Koen, että olen hyvä valmentaja, koska osaan samaistua asiakkaan tilanteeseen ja ymmärtää miten haastavaa esimerkiksi ruokailu voi pahimmillaan olla tai jos ei ole motivaatiota liikuntaan / terveelliseen elämäntapaan.

Millaisia valmennuksia aijot pitää, ryhmä vai yksilöille?

Aijon tulevaisuudessa tehdä varmasti molempia. Olen jo nyt valmentanut yksilöitä, mutta ehdottomasti ryhmävalmennuksia myös jossain kohtaa! 🙂

Super paljon kiitoksia kaikille kysymyksistä! <3

Mikäli sinua kiinnostaa Personal trainer opinnot, niin tässä sulle kova tarjous. Ilmoittaudu Trainer4Youn PT-koulutukseen ja kirjoita kommenttikenttään ’elinaadasofia’, niin saat Suunto Spartan Trainer Wrist HR GPS-urheilukellon (arvo 329€) kaupan päälle. Etu on voimassa 7.9. saakka. Katso alkavat koulutukset täältä https://www.trainer4you.fi/koulutukset/personal-trainer-koulutus#ptkalenteri

Lämmin suositus!

PS: Tähän loppuun vinkkaan vielä Trainer4You :n kattavasta tietopankista, jonne rekisteröityminen on maksutonta! Tietopankista löytyy vaikka mitä hyödyllistä tietoa hyvinvointi – ja liikunta-alasta! Tietopankkiin pääset tutustumaan ja rekisteröitymään täältä.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

3 kommenttia

Maikki 24.8.2018 - 11:14

Hyvä postaus! 🙂 Millasta oli valmentaa harjotusasiakkaita? Oliko heidät helppo löytää ja oliko aloittelijoita vai kokeneempia?

Reply
Elina Ada Sofia 25.8.2018 - 13:22

Heippa ja kiitoksia paljon Maikki! 🙂

Jännittävää toki mutta erittäin mielenkiintoista! Ja oli helppo löytää, osa etsi ihan omasta kaveri/tuttavapiiristä, serkun kavereilta tyyliin jne.. työpaikalta, facebookista..eli aika helposti kaikki löysivät 🙂 Mun käsittääkseni kaikilla oli sellaisia aika tavistreenaajia, jotka tarttee viilausta..sit toki elämäntapamuutoksia myös paljon! Kenelläkään ei tainnut olla mitään sellaista ”bikinifitness”-treenattavaa sentään 😀

Reply
Elokuun parhaat palat ja kiitollisuuden aiheet x 10 - Elina Ada Sofia 4.9.2018 - 01:05

[…] Hyvinvointi ja lifestyle […]

Reply

Jätä Kommentti