TEELEIPÄ KAURASTA JA BANAANISTA

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Teeleipä on minulle vielä melko uusi tuttavuus, mutta kokeilemani resepti toimi erittäin hyvin. Mä innostuin aamusmoothieni ohella pyöräyttämään erittäin helpot ja yksinkertaiset teeleivät kaurasta ja banaanista.  Tuunasin leipäset vielä maapähkinävoilla!  Mä voisin laittaa maapähkinävoita ihan kaikkeen..saatan syödä sitä jopa jauhelihan kanssa tai sitten vaan suoraan lusikoiden purkista. Maapähkinävoi antaa ihanaa ”tahmeutta” leivonnassa ja se sopii tosiaan yllättävän moneen ruokaan.

Teeleipä – ohje (n. 7 kpl )

  • n. 2 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1 banaani
  • 1 kananmuna
  • 1 valkuainen
  • maapähkinävoita oman maun mukaan (laitoin 2 rkl)
  • ripaus kalaharin suolaa

n. 95 kcal /leipä

Tee näin: Sekoita ainekset keskenään (blenderillä tai käsin muussaten) ja levitä pellille ohuiksi paloiksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes leipäset näyttävät kauniin kellanruskeilta.

Tarjoiluvinkki: Juuston kera maukasta. Ja lämpimänä tietty paras!

 

Mä käytän vähäsokerista maapähkinävoita ja tällä hetkellä jääkaapistahan löytyy Urtekramin luomu crunchy – sekä Amonan maukeuttamaton maapähkinävoi. Lidlistä löytyy myös erittäin varteenotettava purnukka, mutta en satu nyt muistamaan nimeä!

Lisää terveellisiä ja maistuvia välipalavinkkejä löydät täältä.

Ihanaa viikkoa!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti