Suussasulava Pätkis brownie

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Silloin kun tekee mieli jotain suklaista, niin pätkis brownie ajaa asiansa. Yllätyin itsekin miten helposti nämä suussasulavat yksilöt syntyivät. Brownie kuulostaa tosi vaikeatekoiselle leivonnaiselle, mutta eipä tähän(kään) mitään rakettitiedettä tarvittu. Perinteisiä raaka-aineita, joita vaan sekoittelee keskenään.

Pätkis brownie

  • 1 Pätkis suklaalevy
  • 3 kananmunaa
  • 100g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja 
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljaa esim. foodin
  • 2 dl sokeria
  • 1 rlk Oboy kaakaojauhetta
  • 2 tl cashew tahnaa esim. foodin
  • 1 dl erilaisia pähkinöitä rouhittuna (mä käytin manteleita ja saksanpähkinöitä)

Tee näin: sulata voi ja suklaa mikrossa, lisää sekaan munat vatkaten ja loput tarvikkeet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada uunivuokaan (perinteinen piirakkapohja käy myös hyvin).  Paista 175 asteessa noin 20 min.  Kun brownie paloiteltu ja hieman jäähtynyt, sulata valkosuklaa mikrossa ja koristele sillä palat. Lisää viimeisenä vadelmat kruunaamaan kokonaisuus.

Makeannälkä lähtee takuuvarmasti.

Mun mielestä maku itse asiassa vain paranee, kun Pätkis brownie -palojen antaa olla yön yli jääkaapissa. Uskon, että muutaman päivän säilyy hyvin syömäkelpoisena (ainakin me syötiin pari kolme päivää), kun säilyttää jääkaapissa rasiassa.

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti