SMOOTHIE – NÄILLÄ 7 VINKILLÄ ONNISTUT

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Smoothie on tullut jäädäkseen tähän maailmaan ja pysyy trendikkäänä aina. Onhan se älyttömän helppo ja nopea valmistaa sekä siinä saa samalla kaikki ihanat raaka-aineet kompaktiin muotoon. Ja mikä parasta, smoothieen voi laittaa melkeimpä mitä vain! Sen kun annat luovuuden loistaa.

Ajattelin laittaa jakoon omat tämän hetken suosikkivinkkini.

Aluksi muuten mainittakoon, että minä teen omista smoothieistani aina lusikoitavia. Lusikoitaessa se kestää jotenkin pidempään ja siitä saa nauttia enemmän 😀

Minun TOP 7 VINKKIÄ ONNISTUNEESEEN SMOOTHIEEN

-Tykkään pakastaa hedelmiä ja oikeastaan vähän kaikkea! En voi sietää tummuneita banaaneja tai muutenkaan liian kypsiä hedelmiä, joten aina kun esim. banaani päättää muuttaa värinsä ällön ruskeaksi, pakastan sen pahan päivän varalle. Sama juttu avokadoilla. Pakasta siis kauden hedelmiä, yrttejä ja pussita marjoja syksyllä pakasteluukut täyteen. Näin sinulla on aina hätävaratarvikkeet käsien ulottuvilla kun jääkapissa ammottaa vain valo!

-Käytä nesteenä manteli- tai kauramaitoa, kookosvettä tavallisen hanaveden sijaan. Mantelimaidosta saa luonnollisesti täyteläisemmän maun ja tykkäänkin käyttää sitä esimerkiksi marjasmoothieissa!

Kerrossmoothie! Kun haluat vähän jotain spesiaalimpaa, niin tuunaa smoothiesi esimerkiksi Delight proteiini- tai välipalapatukoilla. Varsinkin nuo ihanat purepatukat (makuina ginger&lemon/ cocoa&peanuts/ peanuts,raisins&seasalt) sopivat sattumiksi tai kauniiksi kerrokseksi smoothien joukkoon. Nuo Delightin Pure patukat sisältävät vain 5 eri ainesosaa. Ne ovat täysin vegaaneja, laktoosittomia sekä gluteiinittomia. Eivätkä sisällä ylimääräistä sokeria. Täydellinen lisä smoothien joukkoon! Delightin proteiinipatukoista saa luonnollisesti hyvin proteiinia ja se sopii aamuherkun joukkoon piristykseksi.

Ihanat ja herkulliset Delight Pure-patukat!

Superfoodit hifistelijöille. Minulla on käytössä mehiläisen siitepölyä, macaa, viherjauheita, hamppuproteiinia, hampunsiemeniä, chiasiemeniä jne. Rohkeasti vain kokeilemaan erilaisia komboja 🙂

Smoothiejäädyke! Osta vanha kunnon mehujäämuotti (mulla oli näitä lapsena) ja kaada smoothie sinne. Anna jäätyä pakkasessa ja tadaa, pian sinulla on herkkujäädykkeet valmiina!

-Koristele smoothiesi ja tarjoile se vaikkapa laakeasta kulhosta. Laita päälle koristeeksi mitä ikinä keksitkin, pähkinöitä, kookoshiutaleita, kauraleseitä, jäisiä marjoja, superfoodeja jne.

-Perusvarma smoothie syntyy banaanista, mustikoista ja mansikoista, avokadosta ja mantelimaidosta. Avokado tuo ihanaa kermaisuutta.

 

TÄYDELLINEN AAMUSMOOTHIE ( 2 annosta)

  • 1 avokado
  • 1 banaani
  • 2-3dl mansikoita ja mustikoita
  • mantelimaitoa (mitä enemmän laitat, sitä juoksevampaa smoothiesta tulee)
  • 1 rkl macajauhetta
  • 1 rkl acaijauhetta
  • 2 tl lucumaa (makeutus)
  • Delight Pure patukoita (itse käytin ginger&lemon)

-Miksaa kaikki aineet sekaisin blenderissä paitsi pure patukat. Pilko patukat haluamasi kokoisiksi ”sattumiksi”, jotka sitten viimeisenä laitat smoothien joukkoon. Nauti!

 

 

Ihanaa Sunnuntaita <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti