PERUSKUNTO – 5 SYYTÄ YLLÄPITÄÄ

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Peruskunto voitaisiin määritellä tilana, jossa suoriudut päivittäisistä toiminnoistasi sen enempää kuormittumatta. Jaksat helposti kävellä portaita ylös, pystyt tarvittaessa kiiruhtamaan rivakasti bussipysäkille ja jaksat kantaa tavaroita puuskuttamatta.

Peruskunto – yksinkertaista ylläpitää

Peruskunto aka. peruskestävyysalue huitelee siinä 60-70% paikkeilla maksimisykkeestä. Peruskuntoa voi ylläpitää tekemällä reippaita kävelylenkkejä, hölkkäämällä tai vaikka pyöräilemällä. Myös rivakka ja tehokas siivoaminenkin menee peruskuntoharjoittelusta. Syke pysyttelee matalalla tasolla, mutta kroppa silti liikkeessä. Peruskuntoa ylläpitävää harjoittelua kannattaisi tehdä 30 minuuttia päivässä. Muista hyödyntää arkiliikunta! Kävele portaat hissin sijaan, älä ota ratikkaa muutaman pysäkin takia vaan kävele reippaasti, liiku työmatkat jne. Pienillä arkisilla valinnoilla pystymme parantamaan peruskuntoamme helposti 🙂 Illalla tehty 30 minuutin reippailulenkki auttaa myös takuuvarmasti unensaannissa.

Miksi peruskuntoa pitäisi harjoittaa ja ylläpitää?

1. Peruskunnon ylläpitäminen on hyvin tärkeää yleisen hyvinvoinnin kannalta. Se auttaa mm. stressinsietokyvyssä ja mieli pysyy helpommin balanssissa.

2. Terveys paranee. Peruskuntotreenillä parannat veren rasva-arvoja, sokeriarvoja sekä lasket verenpainetta. Sydän- ja verisuonitaudit pysyvät helpommin loitolla.

3. Arki sujuu helpommin. Kuten alussa jo mainitsin, hyvä peruskunto auttaa sinua jaksamaan arjen puuhissa paremmin. Jaksat leikkiä lastesi kanssa, pystyt kävelemään rivakasti ja nousemaan portaat ylös sen pahemmin hengästymättä.

4. Peruskunto auttaa painonhallinnassa. Säännöllinen arkiaktiivisuus ja kävelylenkit kuluttavat hyvin kaloreita, joten sinun on helpompi hallita painoa.

5. Jaksat vanhempana! Jokainen varmasti haluaa olla vanhemmalla iällä myös hyvässä kunnossa ja jaksaa puuhastella asioita!

Treenivaatteet www.yvette.fi

 

PS. Trainer4You tietopankista löytää paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa liikuntaan ja ravitsemukseen liittyen. Täältä pääset tutustumaan sivuille ja luomaan ilmaisen käyttäjätunnuksen lukuhetkiä varten.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia

Snapchat: elinaleskinen

Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Ano 21.8.2017 - 11:34

Moi! Asiallista tekstiä, mutta silmään iskivät heti useat kirjoitusvirheet, jotka tekevät kirjoituksestasi heti paljon amatöörimäisemmän. Pikainen oikolukeminen tekee ihmeitä!

Reply
elinaadasofia 23.8.2017 - 15:07

Moikka Ano!

Kiitos viestistäsi. Olenpa ollut huolimaton. Yritän jatkossa tsempata kirjoitusvirheiden kanssa. Tuntuu, että ideoita ja juttua tulee niin vauhdilla että kieliasun tarkastus unohtuu…Nyt tsemppaan 🙂

Terkuin, Elina

Reply

Jätä Kommentti