Parhaat pinaattiletut (maidoton)

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Pinaattia sisältävät ruoat ovat aina olleet mun lemppareita. Mulla on sellainen käsitys, että pinaattiletut ja -keitot ovat juurikin sellaisia ruokia, että niitä joko inhoaa tai rakastaa. Mä kuulun siis ehdottomasti jälkimmäiseen porukkaan ja välillä musta on tuntunutkin, että voisin elää pelkällä pinaattikeitolla! Hah! Super hyvää. Ja omatekemä on tietty parasta. Letuissa käyttämäni kaurajuoma tekee luomuksista erittäin täyteläisen.

pinaattiletut

Nam nam!

Pidän kovasti Foodinin tuotevalikoiman laajuudesta ja silmiini osuikin heti luomutuotettu pinaattijauhe, jota oli pakko tilata testiin. Tosi kätevä juurikin pinaattiruokien valmistuksessa tai vaikkapa vihersmoothien seassa. Mä tein pinaatin kuvat silmissä elämäni ensimmäiset pinaattiletut ja ne onnistuivat täydellisesti. Kyytipojaksi ei ollut puolukoita, mutta ihanan kirpeät punaviinimarjat ajoivat asiansa. Täydellistä!

Käytän nykyisin leivonnassa ja ruuanlaitossa Teff -jauhoja sekä lupiinijauhoa, joka on mulle melko uusi tuttavuus -hyvä sellainen. Luontaisesti gluteeniton Teff -jauho toimii mun mielestä erinomaisesti leivonnassa ja nimenomaan lettujen tekemisessä. Se sisältää paljon mineraaleja, kuten magnesiumia ja kalsiumia. Lupiinijauho soveltuu myös hyvin leivontaan, ruuanlaittoon ja mikä parasta, sillä voidaan korvata kananmuna leivonnassa, sillä se sitoo taikinaa. Täytyypä siis joku kerta kokeilla tätä ominaisuutta!

Pinaattiletut (maidoton)

Tarvitset:

  • 2 valkuaista
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl teff jauhoja* (foodin)
  • 1,5 dl lupiinijauhoja (foodin)
  • 1,5 rkl pinaattijauhetta* (foodin)
  • Hyvänlaatuista suolaa
  • Mustapippuria
  • n. 2 dl kaurajuomaa*(Kaslink)
  • n. 1 rkl sitruunamehua* (Foodin)

Tee näin: Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko seuraavaksi joukkoon kananmunat sekä erottele valkuaiset ja pirskottele sitruunamehu. Lisää myös kaurajuoma. Sekoita tasaiseksi massaksi joko blenderissä tai tekosekoittimella. Tehosekoitin on kyllä sellainen keittiöhärpäke, josta en luopuisi hevillä! Ihan sairaan kätevä kaikessa. Lopuksi sitten paistat letut esim. kookosöljyssä haluamasi kokoisiksi letuiksi. Minun tekemästä taikinasta tuli 6 isoa lettua.

Pinaattiletut

Ihanan vihreää :D!

 

pinaattiletut

Pinaattiletut paistumassa kookosöljyssä

pinaattiletut

 

Millaisella resepteillä te olette tehneet pinaattilettuja? 🙂

PS. Mulla on jaettavaksi teille Foodinin alekoodi ELINA20, jolla saatte -20% alennuksen osoitteessa www.foodin.fi.

*tuotteet saatu Foodinilta

*kaurajuoma saatu Kaslinkilta

Lue myös:

Cashewkastike pastalle

Tietoinen syöminen – helppoa vai vaikeaa?

 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti