Parhaat kaura-banaaniletut + terveellisempi hillo

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaura-banaaniletut pelasti mun eilisen lounaan, kun ei tehnyt mieli mitään ”tavallista ruokaa”, mutta oli silti sellainen nälkä, että haluaa jotain täyttävää. Tein siis alla olevalla ohjeella 5 keskikokoista lettua (yhteensä taikinassa noin 630 kcal + paistoöljy ja päälliset, jos jotakuta kiinnostaa). Kaura-banaanilettuja tykkään tavallisesti syödä aamupalaksi, mutta nämä tosiaan menee tilanteessa kuin tilanteessa. Tykkään tosi paljon ns suolaisemmista letuista ja taikinaan ei tosiaankaan tarvitse laittaa ylimääräisiä sokereita. Riittävä makeus muodostuu mielestäni hyvin kypsästä banaanista ja vaniljaherasta. Lettujen päälle voi sitten halutessaan heittää vaikka suklaakastiketta ja kermavaahtoa, jolloin muodostuu jälkiruokamaisempi ja kunnon herkkuhetkiin sopiva lopputulos!

Kaura-banaaniletut (noin 5 kpl keskikoisia lettuja)

  • 1 dl kaurajauhoja (Urtekram)
  • 1 dl kaurajuomaa (Fazer Aito)
  • 1/2 dl vaniljaheraa (Foodin)
  • 2 kananmunaa
  • 1 kypsä banaani
  • Suolaa

Sekoita ainekset sauvasekoittimella, paista ja nauti lämpimänä omatekemän hillon ja maapähkinävoin kera. Nam! Tämän setin voi hyvin jakaa myös kahdelle henkilölle esim välipalaletuiksi.

Omatekemä mansikka-mustaherukkahillo

Kotimaisia mansikoita ja mustaherukoita survottuna sauvasekoittimella tai haarukalla + loraus agavesiirappia sekaan – nam!

Maapähkinävoina mulla oli tällä kertaa Amonan makeuttamaton maapähkinävoi. Muita mun lemppareita on mm. Lidlin Vitador Sokeriton maapähkinävoi sekä Foodinin erilaiset pähkinälevitteet ja -tahnat – tilasinkin juuri Cashew-tahnaa kotiin. Se on täydellinen lisä puurojen ja lettujen kanssa.

Herkullisia lettuhetkiä sinne!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti