Miten ja miksi olla lempeä itselleen x 5

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Olen aikaisemminkin puhunut täällä blogissani siitä, kuinka sitä on joskus tullut oltua todella ankara itseä kohtaan. Samaa olen myös kuullut monilta seuraajiltani – nykymaailman vaatimusten ristitulessa ei siis ole helppoa olla itselleen armollinen. Pitää suorittaa liikuntaa, pitää potkia itseä persuuksille, jotta pääsee lenkille. Unohtamatta niitä miljoonia ryhtiliikkeitä ruokavalioviidakossa. On oltava välillä karkiton, herkuton, maidoton, viljaton..ton-päätteisyys ruokavaliossa on ikään kuin muodissa.

Ajatus tähän postaukseen lähti muutaman viikon takaisesta aamusta, kun mulla oli suunnitelmissa mennä Marsaanan ja Lidlin järjestämään  juoksukouluun. Olin niin fiiliksissä kyseisestä tapahtumasta, koska juoksu on ollut pitkään mun yksi lemppariharrastuksista ja nautin siitä kovasti. Kuitenkin tuona aamuna mulle iski jokin älytön väsymys kroppaan ja en ollut ihan varma oliko jotain alkavaa flunssanpoikasta ilmassa.

Hammasta purren lähetin sitten viestin, etten pääsekään osallistumaan. Harmitti älyttömästi, mutta unien jälkeen taas muistin, miksi on tärkeää kuunnella kroppaa.

Personal Trainerina ja hyvinvointialan ammattilaisena kannatan ehdottomasti liikuntaa ja järkevää, terveyteen positiivisesti liittyvää painonpudotusta (mikäli tälläinen tarpeen), mutta voi kunpa oppisimme sellaisen lempeän lähestymistavan muutoksiin. 

Armollinen lähestymistapa liikuntaa, ruokaa ja itseä kohtaan on kullanarvoinen asia, jota kannattaa opetella. Kaikki me tiedetään, että jos jotain on ”pakko” suorittaa, niin touhusta menee helposti maku ja tulee seinä nopeasti vastaan. Niin on käynyt mulle monesti esimerkiksi liikunnan kanssa.

Lempeä lähestymistapa itseen x 5

1. Lempeä lähestymistapa auttaa sinua olemaan ystävä itsellesi. Opit paremmin kuuntelemaan kehosi viestejä, milloin se on nälkäinen, väsynyt, milloin kaipaa liikuntaa jne.

2. Lempeä asenne itseä kohtaan ei tarkoita sitä, etteikö jossain tapauksissa tarvitsisi laihduttaa, jos on oikeasti terveydellisistä syitä tarve. Mielestäni on tärkeää osata ottaa itseä myös niskasta kiinni tietyllä tapaa, kunhan asiat tekee lempeyden eikä itseinhon kautta. Tämä on se avainasia, sillä usein ”ulkoinen kuri” ei johda pysyviin muutoksiin, vaan tavat täytyy sisäistää mieluisalla tavalla.

3. Opettele tunnistamaan mitkä asiat tekevät hyvää sinulle. Laadi lista niistä asioista ja kiinnitä se jääkaapin oveen tai pidä esim kalenterin välissä. Kannattaa myös pohtia omia ihmissuhteita, onko ympärilläsi energiasyöppöjä vai tyyppejä, jotka innostavat ja tukevat sinua?

 4. Muista, että olet inhimillinen ihminen – et kone. Sinulla on oikeus olla juuri sitä mitä olet. Vihainen, iloinen, surullinen, vihreä, valkoinen, blondi, pitkä, lyhyt tai vaikka kissa. On tärkeää, että teet itsellesi mieluisia asioita ja olet aidosti sinä.

5. Löydä samanhenkisiä ihmisiä ja jaa ajatuksia heidän kanssaan. Pakko sanoa, että SoMen parhaita puolia muiden auttamisen lisäksi on ehdottomasti se, että oon saanut tutustua samanhenkisiin ihmisiin kuin minä! Rakastan keskustella ja vaihtaa ajatuksia – ja mikä parasta, osasta ”sometuttuja” on muodostunut läheisiä ystäviä! Kuinka huikeeta?

Millaisia ajatuksia tekstini sinussa herätti? Muistathan olla lempeä itsellesi <3

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti