Mikä ihmeen bujo?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Bujo oli mulle tuiki tuntematon käsite vielä muutama päivä sitten, mutta nyt rakastan bujoilua. Homma lähti siitä, kun kyselin Instagramissani ovatko ihmiset yleisesti perinteisen vai digitaalisen kalenterin kannattajia, niin sain yhden viestin, jossa kirjoittaja kertoi tekevänsä bujoja eli tuunaamalla itse oman kalenterinsa alusta loppuun. Mä innostuin ajatuksesta niin paljon, että lähdin melkein siltä istumalta Suomalaiseen kirjakauppaan hakemaan omaa bujo -vihkoa. Innostuin samalla katselemaan kaikkea muutakin askarteluun liittyvää ja tunsin olevani kuin lapsi karkkikaupassa. Tästä bujon tekemisestä tulee niin ihanaa ajanvietettä syysiltoihin ja mammalomalle!

Bujo eli Buller Journal on tarkemmin sanottuna kalenterin, tehtävälistojen ja inspiraatioajatusten yhdistelmä. Se voi olla myös päiväkirjatyyppinen, jonne voit kirjoittaa tarkemmin päivän tapahtumia ja ajatuksia. Saat tehdä kompleksista itsesi näköisen, sillä se rakennetaan tyhjään pistevihkoon. Mä otin hieman mallia edellisestä kalenteristani, joka on miellyttänyt silmää kovasti. Lisäksi Pinterestistä löytyy toinen toistaan upeampia bujoja..niitä voisi ihastella vaikkapa läpi yön jos illalla erehtyy selailemaan. Täytyy myöntää, että Pinterestin bujojen katselu myös lisäsi omia suorituspaineita, haha!

Mä halusin lisätä omaan bujooni joka kuukauden kohdalle mm. budjetin seuraamiskohdan, koska oma rahankäyttö luonnollisesti kiinnostaa. Lisäksi tein kohdat ”Ideoille ja to-do:lle”, joihin voin kirjoittaa kunkin kuukauden ideat esim yhteistöiden/blogitekstien osalta tai muuten vain mitä haluaisi toteuttaa/tehdä. Vuoden loppuun jätin myös useamman sivun tyhjää kuville ja ajatuksille kuluneesta vuodesta. Tein kohdat mikä oli parasta missäkin kuukaudessa ja näin voi sitten raapustella kohokohdat ylös muistiin. Lisäsin myös Jouluviikon kohdalle kysymyksen: Mille ensimmäinen perhejoulu tuntui? Meidän pikkupingviinin eka joulu, ajatella! 

Näin pääset bujon tekemisessä alkuun:

-Osta pistevihko (esim Suomalainen kirjakauppa, Tokmanni, Prismat myyvät näitä)

-Hanki värikkäitä tusseja, korostuskyniä, värityskyniä jne.

-Värikkäät askarteluteipit sopivat bujoon loistavasti (mä ostin omani Saiturin Pörssistä). 

-Leikkaa lehdistä kuvia, sanoja, kirjaimia jne, joita voit liimata sivuille.

-Tarrat on must have. 

-Etsi inspiraatiota tarvittaessa netistä ja juurikin tuo Pinterest on oiva maailma inspiraation puutteessa olevalle! 

-Muista, että vain taivas on rajana. Bujo saa olla itsesi näköinen ja lisää sinne sinulle tärkeitä asioita.

Elämä ei ole aina yhtä hattaraa ja sydämiä, mutta bujo sen sijaan voi olla! <3 Onko bujo sulle tuttu vai aivan uusi käsite?

Ihanaa viikonloppua!

Lue myös:

Loppuraskaus – mille nyt tuntuu + vinkit olon helpottamiseen

Ajatuksia armollisuudesta itseä kohtaan

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti