KAUNEUS LÄHTEE SISÄLTÄPÄIN

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
kauneus

Kauneus on hyvin kokonaisvaltainen käsite ja sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä. Minusta kauneutta voi olla esimerkiksi suomalainen pelto- ja järvimaisema tai merinäkymä Nizzaan rannikolla. Kauneutta on kissanpennut ja kauneutta on iltarusko. Kauneutta on myös hieno kaupunkimaisema pilvenpiirtäjästä ja erimuotoiset pilvet taivaalla. Sitten taas jos puhutaan ihmisistä, niin kaunis on minusta sellainen ihminen, joka on iloinen, sopivalla tapaa itsevarma, muut ihmiset huomioiva ja ystävällinen persoona. Kaunis henkilö on myös rehellinen, sisukas ja auttavainen. Toki kaunista katseltavaa on myös tyylikkäästi pukeutuva persoona.

Sen sijaan taas ihminen, jolta löytyy ulkoisesti kauneutta, mutta sisältä paljastuu itsekäs ja töykeä henkilö, ei ole mielestäni kaunis.

Minusta kauneus lähtee sisältä päin. 

kauneus

Kauneus on laaja käsite

Kaikilla meillä on omat henkilökohtaiset kauneuskäsityksemme, vaikka media tarjoileekin meille vaihtelevia kauneusihanteita. Joku tykkää luonnollisemmasta lookista, kun taas toinen vannoo vahvan meikkaamisen nimeen. Osa taas löytää kauneuden kirurgin veitsen avulla ja jotkut sen sijaan panostavat vaikkapa vaatteisiin. Meitä on moneksi ja kaikilla on omat vaihtuvat käsityksemme kauneudesta. Luulen, että ”ulkoisen kauneuden” ihanteet vaihtelevat paljonkin esimerkiksi iän mukaan, kun taas sisäisen kauneuden kriteerit pysyvät aika lailla muuttumattomana.

Älä vertaa itseäsi muihin

Lisäksi haluan jälleen muistuttaa median luomista kauneusihanteista, sillä monet kuvat voivat olla hyvinkin paljon käsiteltyjä. Samoin instagramin ihmeellisessä maailmassa olevat kuvat langan laihoista ja isotissisistä vartaloista eivät ole välttämättä totta. Kuvamanipulointia harrastetaan hyvinkin usein ja ollaan myös saatettu turvautua kauneuskirurgiaan. Älkää siis verratko itseänne muihin. Terveyden menettäminen ulkonäön takia ei ole sen arvoista.

kauneus

Terve itsevarmuus ja itsensä hyväksyminen on kauneutta

Minusta kauneutta on myös se, kun ihminen tuntee olonsa itsevarmaksi omissa nahoissaan ja pitää itsestään sellaisena kuin on. Terve itserakkaus on kaunista.

Kauneus ei ole myöskään koosta tai muutenkaan ulkonäöstä kiinni. Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita ja ihania. Sinä olet kaunis <3

Me otimme muutaman ihanan bloggaajaystävän kanssa kuvia ja ajattelimme kaikki jakaa teille ajatuksia kauneudesta. Pääset tutustumaan Maijun inspiroivaan blogiin tästä, Tarun mielenkiintoiseen blogiin tästä ja mukaansatempaavaan Iidan matkassa blogiin tästä.

Mikäli haluat jakaa instagramissa omia ajatuksiasi kauneudesta niin käytä #KäsitysKauneudesta <3

kauneus

Elina Taru, Iida ja Maiju

Kuvat: Laura Iikkanen Photography

Meikki ja hiukset: Hanna Kallio ( Elina, Maiju ) sekä sin.kid.makeup ( Taru, Iida)

Vaatteet: Neo Noir / Villa Tremondo

Kukat: Myyrkukka

#KäsitysKauneudesta

 

Sunnuntain kauneusvinkki by Jet Set Sun

Ja kun kerta kauneudesta puhutaan niin olen viime viikkoina testaillut erittäin toimivia  Jet Set Sunin itseruskettavia sekä Argan oil ihoöljyä, joka ei jätä rasvaista tunnetta iholle, mutta kosteuttaa silti hyvin. Plussaa myös erittäin näppärän kokoisesta putelista. Aion ottaa ehdottomasti mukaan ensi viikolla Aasian reissulle.

Samoin Jet Set Sunin itseruskettavat ovat nopeasti imeytyviä ja miellyttävän tuntuisia iholla. Alla olevista lotion (keskimmäinen) on kaikista kosteuttavin eli toimii kuivemmalle iholle hyvin. Spray taas kuivuu aavistuksen nopeammin iholle, koska on suihkutettavassa muodossa. Molemmat rusketustuotteet antavat välittömän rusketuksen, joka ei tuoksu ”perinteiselle” itseruskettavalle vaan on neutraali. Levittäminen on myös helppoa ja suosittelen ehdottomasti levityskintaan käyttöä, jotta kämmenet eivät imaise liikaa väriä. Levityskintaalla saa myös paljon paljon tasaisemman lopputuloksen.

Argan oil ihoöljy ja itseruskettavat: Jet Set Sun lotion sekä spray

Testailin myös Black Mask Peel Off -kasvonaamiota, joka lupailee poistaa epäpuhtauksia ja ylimääräistä rasvaisuutta iholta. Mulla on pitkään ollut ”ongelmana” T-alueen rasvaisuus eli nuo alueet alkavat kiiltämään helposti. Black Mask Peel Off -naamion jälkeen iho on todella paljon raikkaamman oloinen ja se sellainen ylimääräinen ”rasvaisuus” on poissa. Suosittelen ehdottomasti käytettäväksi pari kertaa viikossa niin saa pidettyä epäpuhtaudet ja rasvaisuuden poissa..:) Plussaa myös riittoisasta ja kätevän kokoisesta tuubista, helppo ottaa vaikka juurikin matkalle mukaan.

Naamio kasvoille talin ja epäpuhtauksien poistoon

 

Mikäli itse haluaisit testailla Jet Set Sunin tuotteita, saan ilokseni tarjota teille lukijoilleni – 10% alennuskoodin ELINAADASOFIA osoitteessa www.jetsetsun.fi

Sivuilta löytyy paljon hyviä vinkkejä ruskettumiseen!

 

Lue myös:

Itsensä hyväksymisen taidon puolestapuhuja

Miltä tuntuu puhua syömishäiriöstä julkisesti ?

SoMe vs. todellisuus – mihin voimme luottaa?

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti