Fiiliksiä 4D -ultrasta

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Käynti saatu yhteistyössä Kaunis Odotus

Koko ajan eletään yhä jännempiä aikoja kun lokakuu ja laskettu aika lähestyy. Raskauden viimeisellä kolmanneksella homma alkaa konkretisoitua oikein urakalla, kun potkut voimistuu ja niihin jopa herää kesken unien. Miten ihmeessä mä kasvatan sisälläni pientä ihmistä, joka heiluu ja potkii niin, että välillä tuntuu ihan ufolle. Vatsa on alkanut tärähdellä ihan kunnolla potkujen voimasta.

Kaunis Odotus tarjoaa laadukkaita kätilön palveluita

Jotta saataisiin vauvasta vieläkin konkreettisempaa fiilistä, me varattiin aika 4D -ultraan (käynti saatu yhteistyössä Kaunis Odotus kanssa). Tiedettiin jo alusta saakka, että halutaan käydä fiilistelemässä vauvaa nykyajan huipputeknologialla. Uskomatonta, että vauvasta voidaan nähdä jo selkeitä kasvonpiirteitä! Kaunis odotus tarjoaa siis raskausajan ultraäänitutkimuksia (eri raskauden vaiheissa) sekä on myös mahdollisuus varata aika kätilölle juttelemaan. 

Milloin 3D/4D ultraan kannattaa mennä? 

Kaikista parhain ajankohta on viikoilla 24-28, mutta hyvän kuvan saaminen onnistuu myöhemminkin. Raja viikoille ei siis ole ehdoton. Jos asia mietityttää niin kannattaa ehdottomasti kysäistä asiaa etukäteen. Me mentiin viikolla 30 ja hyvin näkyi, koska lapsivettä on vielä riittävästi. Me käytiin itse asiassa pari kertaa ultrassa sen takia, koska ensimmäisellä kerralla vauvapingviini sattui piilottelemaan kasvoja käsien ja jalkaterien takana. Pikkuinen on perätilassa ja on kuulemma tyypillistä, että tällöin vauva saattaa olla ”kaksinkerroin”. Tosiaan Kaunis Odotus mahdollistaa maksutta uuden ”yrityksen” ultraamiselle jos sattuu käymään samanlainen tuuri kuin mulla. Toisella ultrauskerralla eli eilen vauva sattui olemaan samassa asennossa ja raajat kasvojen edessä suurimmaksi osaksi. Saatiin kuitenkin tosi hyvää kuvaa muistoksi. Tämä kokemus konkretisoi raskautta todella paljon ja voin suositella lämpimästi. Ihana tapa tutustua ennakkoon tulevaan perheenjäseneen. Oli mieletöntä nähdä pikkuisen varpaat..hän jopa kutitteli niitä ja hymyili <3 

Ennen ultraamista kannattaa nauttia jotain makeaa, sillä se aktivoi vauvan liikumista. Itse hörpin appelsiinimehua ja söin suklaata! 

Lisäksi ultrauksessa saa muuten kokoarvion vauvasta ja meidän pingviinillä onkin kokoa jo melkein 1400 grammaa! Onkohan iso poika tulossa. ?

Kaunis Odotus sijaitsee Vantaan Kivistössä, osoitteessa Keimolantie 9. Helppo mennä autolla (ja saada parkkipaikka) tai kehäradan junalla pääsee melkein oven eteen. 

Onko teillä kokemusta 3D/4D ultrassa tai onko aikomusta mennä? 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti