ELÄMÄ ON TÄSSÄ JA NYT – OLE LÄSNÄ

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Elämä on kuin helminauha. Elämä on tapahtumien ketju, joka koostuu yksittäisistä nanosekunnin(sekunnin miljardiosa)kestävistä hetkistä. Elämä silti tapahtuu tässä ja nyt. Tässä hetkessä, jota ei ihan vielä ole ja joka kuitenkin juuri siirtyy historiaan. Olemalla läsnä ja nauttimalla juuri tässä hetkessä pääset käsiksi omaan elämääsi.

Elämä on nyt – Tunne olevasi elossa

Tärkeä tavoite elämässä onkin olla läsnä juuri tässä hetkessä mitä ikinä sitten teetkin. Tunne olevasi elossa, nauti siitä pienestä hetkestä, jonka olet läsnä. Huomaat pian aistiesi valpastuvan ja mikä parhainta, tunnet oikeasti olevasi elossa. Välillä läsnäolemisessa onnistuu ja välillä myöskin epäonnistuu. Kiire ja stressi voivat helposti tappaa läsnäolon mahdollisuuden, vaikka kulkee jalat maassa, mutta pää on silti sumussa. Menetät kaikki hetket ja ohi lipuu monta tärkeää läsnäolemisen tunnetta. Siksi onkin hyvä pysähtyä ja miettiä mikä auttaa sinua olemaan läsnä. Mieti mikä on tärkeää juuri tässä hetkessä. Kaikissa hetkissä nimittäin on jotain tärkeää. Kaikista hetkistä voit oppia jotakin. Tänään aamulla koin jotain uskomatonta aamulenkillä Mustikkamaalla. Kello oli 5.30. Missään ei ketään. Vain minä ja luonnon äänet. Jos olisin voinut pysäyttää ajan, olisin voinut jäädä istumaan rannalle ja nauttimaan merimaisemasta ikuisiksi ajoiksi. Niin äärettömän kaunista. Tunsin sen hetken.

”Olin kokonaan unohtanut esimerkiksi sen, että takiani soitettiin ambulanssi kotiin, kun olin niin huonossa kunnossa ja ahdistunut.”

Päästä irti menneestä

Menneessä roikkuminen voi olla monelle paha tapa. Sinulle on ehkä käynyt jotain ikävää tai olet menettänyt jonkun sinulle tärkeän. Kokemukset muuttavat meitä ihmisinä, toisinaan hyvään mutta toisinaan myös huonoonkin suuntaan. Osa tapahtumista voi olla piirtynyt verkkokalvoillesi ikuisiksi ajoiksi. Osaat nähdä tilanteen aina yhtä elävästi uudelleen ja uudelleen. Kokemuksien käsitteleminen on tärkeää ajatustyötä, jonka avulla opit itsestäsi ja elämästäsi. Kaikkia muistoja ei toki tarvitse kuopata lopullisesti, mutta varsinkin ikävien asioiden käsittelyllä päänsisällä on tärkeä vaikutus. Yritä tulla sinuiksi menneisyyden kanssa. Asioiden käsittelemisen ansiosta opit olemaan läsnä tässä ja nyt. Omalla kohdallani esimerkiksi syömishäiriön käsitteleminen pään sisällä oli tärkeä osa paranemisprosessia. Oli mietittävä syitä ja seurauksia. Jännä tosin huomata se, miten pääkoppa tuntuu unohtaneen kaikki pahimmat hetket. Se on osa psyykeen puolustusreaktiota. Äitini kanssa sitten juteltuani palauttelin mieleen asioita. Olin kokonaan unohtanut esimerkiksi sen, että takiani soitettiin ambulanssi kotiin kun olin niin huonossa kunnossa ja ahdistunut.

Tunteiden, niin hyvien kuin vaikeiden käsitteleminen on siis kallisarvoisen tärkeää. Prosessoinnin avulla voit vapautua irti menneisyyden kahleista ja opit olemaan läsnä.

Nauti elämästä, hassuttele, herkuttele <3 #feeldelighted

Mennään viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä herkulliseen alekoodiin. Saatte maukkaita ja terveellisiä Delightin proteiini- sekä välipalapatukoita -10% alennuksella + ilmaisen postitoimituksen! Käytä alennuksen saamiseen koodia #FMElina

Täältä pääsette ostoksille ja lukemaan lisää näistä terveellisistä herkuista. Delight tuotteet ovat aidosti ihania ja tuoteperheen takana on kauniita ajatuksia <3

Ole läsnä tänään <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti