Toiminnallinen treeni osana hyvinvoivaa arkea

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Tehokkaan treenin ei aina tarvitse olla pitkää puurtamista tai hienoimpien & kalleimpien vempainten käyttöä. Tojminnallinen treeni on kaikkea tätä! Jo 20 minuuttia voi riittää, kunhan teet oikeita asioita ja uskallat haastaa itsesi.

Toiminnallinen treeni arjessa

Mä tykkään toooooodella paljon toiminnallisesta treenimuodosta, koska se on kropan kokonaisvaltaista treenaamista ja näin ollen hyvän treenin saa tehtyä lyhyessäkin ajassa. Aina ei jaksa sellaista perinteistä salilla huhkimista, joten toiminnallinen treeni piristää ja herättelee kehoa kummasti eri tavalla.

Toiminnallinen treeni on tehokas tapa harjoittaa lihasvoimaa, nostaa sykkeitä, polttaa rasvaa ja parantaa myöskin nopeutta sekä kestävyyttä. Parasta on myös se, että tosi vähäisillä välineillä pärjää. Mä suosin itse esimerkiksi kahvakuulaa, kuminauhaa, erikokoisia levypainoja tai sitten teen pelkästään oman kehon painolla.

Kävin eilen taas Barebellsin järjestämässä aamutreenissä, joka piti sisällään erittäin tehokasta toiminnallista harjoittelua. Voin kertoa, että hiki lensi! 😀 Treenimiljöönä oli viihtyisä Core Trainers Helsingin Hernesaaressa ja meillä oli aivan huippu koutsi vetämässä treenejä. Treeni piti sisällään lihaksia herättelevän lämmittelyn (saatiin maailman söpöimmät barebells kuminauhat<3) sekä kiertoharjoittelun, joka koostui seitsemästä eri liikkeestä ja kutakin liikettä tehtiin noin minuutin ajan putkeen. Yhteensä kolme kierrosta. Liikkeet vaihtelivat burpeesta perinteisiin kahvakuulaheilautuksiin ja pystypunnerruksiin levypainoilla. Tykkäsin kovasti. Kuvien parissa pääsette fiilistelemään tunnelmaa!

Treenin päätteeksi pääsimme vielä nauttimaan greenhippocafen tarjoamasta aamupalasta. Oli kyllä tarjoilu taas kohdillaan.

Kiitos Barebells, Core Trainers sekä Greenhippo Cafe! Kuvat: East West Visuals

 Mikäli missasit viime viikkoisen bootcampin 1. osan, löydät sen täältä.

Tykkäätkö sinä toiminnallisista treeneistä?

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Jätä Kommentti